reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

witam was..oj ja dzisiaj chora..ale grill i cala imprezka,jak najbardziej udana..deszcz posluchal nasze prosby i nie padalo ;) bylo super,dzieciaczki tez sie wybiegaly,nawet spac im sie nie chcialo,ale za to jak przyjechalismy do domu,to usnely od razu,bez kapania,tylko pizamki ubraly,2min.i ich nie bylo.

sliczny brzusio muminka..wygladasz kwitnaco,sluzy ci ciaza:)a jak u ciebie dzieciaczki,daly troche pospac,czy od rana masz wesolo w domku?
naja,ja tez czasami zastanawiam sie jakiej muzyki bede sluchaly moje dzieci..i coraz bardziej trace nadziej,ze beda mialy te same gusta muzyczne co ja,ale na sile ich nie bede zmuszala..chociaz mojej corci niektore kawalki ktore ja slucham podobaja sie,ale tylko niektore..dzemu nie lubi..niestety,ale za to kilka kawalkow the cranberries slucha..ale oni to maja 100 pomyslow na minute,takze jeszcze jest nadzieja,ze za kilka lat pojda z mama na jakis koncert,albo na woodstok pojedziemy..chcialabym zeby tak bylo :p
iwonka,nie ma co gdybac,najlepiej isc do lekarza i sie przepadac..bedzie dobrze.;)

reklama
Muminka, ja na nk bywam raz na wiele tygodni wiec dzięki za fotkę - wyglądasz fantastycznie:tak:

madlen, fajnie tak dzieciarnie wymęczyć:-D a muzycznie cóż.. liczę się z tym że może nie być tak słodko jak bym chciała:-D popatrz choćby na Waglewskiego i jego synów - Waglewski czy solowo, czy z Voo Voo robi genialną muzykę, a synowie - Fish i Emade - poszli w hip hop. nie umniejszając wielbicielom gatunku to akurat nie moja stylistyka i dlatego podaję ten przykład. no w kazdym razie trzeba być na wszystko gotowym;-)

u nas pogoda raczej chmurzasta i co chwilę coś tam pada. wczoraj poszłam sobie z koleżanką na babskie pogaduchy i było cudownie:-D a wieczorem była druga porcja trójkowego polskiego topu, wiec znów solidna porcja muzyki. dziś część trzecia, czyli znów w planach wieczór przy radiu;-) a póki co przygotowałam sobie materiały do tekstu, na który miałam miesiąc, a zostały mi dwa dni i na pewno go nie napiszę, ale co tam.. 4 strony czyli ilość potrzebną w razie czego na wygłoszenie referatu chyba opracuję;-) a jak tam u was weekendowe dni? chyba udane sądząc z pustki na forum:-D

Witam sie i ja!!!
achhhh ta pogoda :rofl2:...dzisiaj deszczysko przyszło i do mnie.......a było tak fajnie!!
w sobotę spędziłam u rodziców,przyjechały moje kuzynki z dzieciaczkami i było miło i przyjemnie zwłaszcze,ze pogoda łaskawa była i cały dzionek na dworku:-):-):-) wczoraj natomiast wybraliśmy się tradycyjnie do Międzyzdrojów:-):-):-) a tam....taaaakie słonko ze szczęki nam opadły!!i radochy nie było końca!!wiec wypad udany!wstawie foto na @ jak pozmniejszam!
dzis za to od rana ciemno za oknami,zimno w domu bo sezon grzewczy sie skończył:-:)-:)-(,pada i zapowiada sie siedzenie w domku!
mężuś w pracy,ale tylko ze sztandarem więc niedługo wróci,obiadek sie gotuje,szkrabiki cos ogladają a ja leniu****ę!!

no a poza tym to czuję sie dobrze!jutro mam badania kolejne wiec zobaczymy;-)

muminka jaki uroczy pasibrzuszek!!!:tak::tak::tak:

Witajcie.
No,dzisiaj już powinnam mieć luzy wieczorkiem,bo dzieci się rozjeżdżają i fajnie :-) Tyle sprzątania miałam po tej armii,ale musiałam dzisiaj w święto ogarnąć,bo patrzeć nie mogłam.

Naju właśnie niedawno mówiłam,że osy i pszczoły w tym roku to mega bycze są.U nas też takie mutanty,a ja boję się i tego bzyczenia nie znoszę...
Muminka super wyglądasz,brzuszek malutki jeszcze,ale urośnie,urośnie ;-) Mój ogromny,później wkleję fotkę to zobaczycie :-)

Witam,ja wczoraj popiłam:-p byliśmy na urodzinach.Był grill na działce u sasiadki.R zabrał Klaudie do domu o 19ej a my z Vanesska z imprezy wróciłyśmy o północy:-p:-D:tak: Ale było super ,tylko moja głowa rano ,tragedia:szok: już sie znów długo nie napije:sorry: a zaczeło sie niewinnie od 3 redsów malinowych które zmieszałam z szampanami :-D oj bąbelki mi zaszumiały i samoloty miałam jak się położyłam do łóżka:eek:
Dzis tez bylismy na grillu,zdązyliśmy przed deszczem:tak: teraz zjem kolacje i ide zaraz spac ,trzeba odespać te balety;-)wyjełam z zamrażalnika chleb który schowałam przed swietami wielkanocnymi i po rozmrożeniu podpiekłam w piekarniku:tak: jest super mieciutki i chrupiący jak swieżo z piekarni:tak::tak::tak:
A z kinem to wyszło tak ze cały film dzieciaki oglądały bez okularów bo przed filmem o smoku puścili reklame o oceanie i płyną sobie rekin i dzieciaki sie wystarszyły go ze do nich pod płynie:-D:sorry:..poza tym R wydał na siebie i dwoje dzieci 147zł:eek: za bilety prawie 90zl a za soczki cole,popcorn i cukierki reszte:baffled:
Muminka sliczny już brzusio.Ja w drugiej ciązy odrazu miałam już wielki brzuch:szok: a pod koniec lepiej nie mówić:sorry: ale tylko brzuch bo wszędzie cały czas szczuplutka byłam:tak::tak::tak:

atfk, śliczne fotki, bo i śliczna na nich rodzinka:tak: daj znać jutro jak po badaniach!

evelinka
, i jak, odpoczęłaś już po najeździe? a co do tych bzyczących paskudztw to ja się ich okropnie boję:sorry: a jak mają być takie mutanty to ja dziękuję:baffled:

iwonka, cena za kino mnie powaliła:szok: rany, ile trzeba mieć kasy żeby się nieco 'odchamić'.. a kaca współczuję, mi wczorajsze spotkanie pod tym względem przeszło ulgowo:-D aha, i ciągle ci zapominam napisać że masz świetny avatar:tak:

u mnie trzecia część trójkowego topu - genialne utwory, a ile wspomnień.. Sztywny Pal Azji i 'Wieża radości..', Turbo i 'Dorosłe dzieci', DAAB 'W moim ogrodzie', Dżemu 'Wehikuł czasu' i 'Whisky', teraz TSA '51'.. rany... tyle lat, tylu ludzi, tyle mnie w tym wszystkim.. aż sie chwilami płakać chce i tęskni za tym wehikułem czasu.. niesamowite jest to, jak mimo upływu lat piosenki te są wciąż aktualne, wywołują tyle samo emocji, co kilkanaście lat temu, mimo, że słyszy sie w nich inne treści..

jeszcze przed chwilą Maciek słuchał ze mną, ale zasnął w końcu;-)

a w ogóle to nie wiem, czy któraś z was słuchała takiej muzyki.. ale mnie dziś rozwalił tekst 'Dorosłych dzieci'. słyszałam Turbo pierwszy raz w 7 klasie, u kolegi, podobało mi się i zrobiło duże wrażenie. ale teraz dopiero rozumiem te słowa.

Nauczyli nas regułek i dat,
Nawbijali nam mądrości do łba,
Powtarzali, co nam wolno, co nie,
Przekonali, co jest dobre, co złe.

Odmierzyli jedną miarą nasz dzień,
Wyznaczyli czas na pracę i sen.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Dorosłe dzieci mają żal,
Za kiepski przepis na ten świat.
Dorosłe dzieci mają żal,
Że ktoś im tyle z życia skradł.

Nauczyli nas, że przyjaźń to fałsz,
Okłamali, że na wszystko jest czas.
Powtarzali, że nie wierzyć to błąd,
Przekonali, że spokojny jest dom.

Odmierzyli każdy uśmiech i grosz.
Wyznaczyli niepozorny nasz los.
Nie zostało pominięte już nic,
Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć.

Dorosłe dzieci mają żal,
Za kiepski przepis na ten świat.
Dorosłe dzieci mają żal,
Że ktoś im tyle z życia skradł

Nauczymy się więc sami na złość
Spróbujemy może uda się to
Rozpoczniemy od początku nasz kurs
Przekonamy się czy twardy ten mur

Odmierzymy ile siły jest w nas
Wyznaczymy sobie miejsce i czas
A gdy zmienia się reguły tej gry
Może w końcu odkryjemy jak żyć

Dorosłe dzieci mają żal
Za kiepski przepis na ten Świat
Dorosłe dzieci mają żal
Że ktoś im tyle życia skradł

Iwonka to sobie pobalowałaś ;-):-)

Ja,tak,odpoczywam po najeździe i próbuję znaleźć komplet dobrej pościeli na allegro i dojść,czy satyna bawełniana a bawełna satynowa to to samo czy nie :eek:.Do tej pory mieliśmy zawsze flanelę,ale chciałam coś innego spróbować.Nie wiem,czy coś wybiorę...

Naju ,piosenki jakoś nie kojarzę,ale tekst bardzo prawdziwy.

evelinka,to chyba to samo,przynajmniej tak mi sie wydaje.ale mowisz o poscieli dla malenstwa?ja najlepiej lubie flanele,jest ciepla i mila w dotyku.chociaz teraz sa takie cudenka..ciezko wybrac.
iwonka,to niezle zaszalals!!!droga ta przyjemnosc,ale jak tylko finanse pozwalaja,to nie ma co zalowac..ja niestety dopiero tutaj moge pozwolic sobie na przyjemnosci zarowno dla mnie jak i dla dzieci,bo w Polsce to bylo liczenie kazdego grosza ;(
atfk,daj znac jutro jak po badaniach..
naja,widze ze mamy te same gusta muzyczne..wychowywalam sie na tej muzyce..i zazdroszcze muzyki radiowej,mi pozostaje teraz jedynie youtube..dobrze,ze chociaz to mam ;)

a ja dzisiaj caly dzien wedrowalam z moimi dziecmi po miescie,zrobilismy sobie dlugi spacer,do czwartku maja w szkole wolne,wiec musze jakos im zorganizowac czas,bo inaczej beda jeczec..przyzwyczajone,ze do poludnia sa w szkole i maja tam rozrywke,wiec jak jest wolne,to ja musze im cos wymyslac :)
synek juz spi,a corcia jeszcze siedzi,ale tutaj godzina wczesniej,wiec nie jest tak pozno..jutro znowu wolne to nie musza szybko wstawac,chociaz i tak sie budza..zawsze tak z nimi jest.do szkoly jak maja wstac to sa problemy,a weekend wstaja razem z kurami..

reklama
Madlen nie,pościeli szukam dla nas.Dla maleństwa mam bawełniane kompleciki.I właśnie słyszałam,że fajna ta bawełna satynowa,ale nie wiem,czy nie będzie za śliska i zimna,jeśli wiecie o co mi chodzi.Oj,ciężko mi w łóżku dogodzić :-p:rofl2::laugh2:
A z tymi przyjemnościami to u Was jest taniej,czy Wam się lepiej powodzi?

Do góry