reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

evelinka, jak coś kupisz i przetestujesz daj znać - ja tam śpię w zwykłej pościeli z kory, a młody w futrzaku, ale może warto by coś zmienić.

zanim ci madlen odpowie wtrącę się nieco - za moich czasów na wyspach było tak, że proporcje zarobków do cen sprawiały, ze nawet pracując na part time można było całkiem wygodnie żyć i pozwolić sobie na to, co w Pl jest szaleństwem, płytę, wyjście na obiad do pubu, wycieczkę. człowiek się nie zarzynał.

reklama
naja,dzieki :) :)juz slucham..slucham i klikam z wami.uwielbiam radiowa muzyke,szczegolnie wieczorami..najlepiej jesienia,ale teraz to ja czekam na lato..jak polece do Polski..
evelinka,satyna jest sliska,ale bardzo ladnie wyglada..ale dla mnie to tylko ladnie wyglada,osobiscie nie lubie pod nia spac.a co do zycia tytaj..jest na pewno taniej niz w pl.znaczy sie jak przeliczysz na zlotowki to wychodzi to samo,ale jak zarabia sie w obcej waluci,to lepiej mi dac za cos np.£10,niz 50zl...,finansowo na pewno lepiej stoimy..duzo lepiej..ale cos kosztem czegos..finansowo jest lepiej ale rodzina i znajomi daleko,no ale nie mozna miec wszystkiego,:(

naja czy taka poska muzyczka leci w tym radiu codziennie??i o ktorej godzinie??slucham dalej,pewnei za niedlugo sie skoczy..ale na razie jeszce leci,akurat spiewa perfect.

naja,wyprzedzials mnie,ale nie moglas tego lepiej ujac.co do zycia na wyspie..ja dopiero tutaj zaczelam zyc,bez problemow i spokojnie,nie martwiac sie czy kupic dzieciom buty na zime,czy opal(w pl,mielismy piec kaflowy),tutaj pracuje tylko moj maz,jest dwojka dzieci,a stac nas na wiele..nie odmawiamy sobie niczego.po prostu jest latwiej..w Polsce zycie jest zbyt drogie co do wyplat..powinni albo dac ludziom wiecej zarobic,albo obnizyc ceny,wszystkiego..ale i jedno i drugie jest niewykonalne.

madlen, radio to to kultowa trójka, program 3 Polskiego Radia, ten w którym można posłuchać Niedźwiedzkiego, Manna, Kaczkowskiego.. elita muzycznego dziennikarstwa. od 3 dni prezentowano polski top wszech czasów, niestety właśnie się skończył.. musiałabys na stronie trójki spojrzeć kiedy są audycje muzyczne - ja polecam te Agnieszki Szydłowskiej, Minimax, Program Alternatywny, w piątek listę przebojów Niedźwiedzia i po niej Offensywę, w soboty jest zarąbista Strefa rockendrola wolna od angola - czyli super rockowe granie w języku każdym, tylko nie angielskim - perełki po prostu!!, niezła jest sobotnia Lista osobista, potem Ciemna strona mocy.właściwie tych audycji jest bardzo dużo, wrzuć link do ramówki - Polskie Radio - Trójka - Ramówka i przejrzyj, zwłaszcza weekendy. do tego Trójka ma dla mnie tę zaletę, ze to najlepsze w Pl dziennikarstwo, gdzie nigdy nie ma chamstwa i nikt do nikogo nie mówi na 'ty', nawet jak słuchacz ma 15 lat. a taką muzę polską i obcą puszczają non stop, czegoś w rodzaju piosenek z zetki czy rmfu /bez urazy/ tu nigdy nie usłyszysz.

poza tym dziennikarze odpisują na mejle i prywatnie też są fajni:-D i dostałam od nich przepis na pyszne ciasto bananowe:-D

to sobie poczytam,ale jutro..bo dzisiaj juz mnie oczy bola i pewnie zaraz pojde spac..a dobre te ciasto bananowe??daj przepis,co prawda ja do pieczenia ma dwie lewe rece i najlepsze ciasta jakie mi wychodza to zakalce albo te spalone,ale moze z bananowym bedzie inaczej..a banany to u mnie cala czworeczka lubi :)

oj, ja też mam dwie lewe ręce do ciast, ale to wychodzi zawsze udane:tak: i jak Marek Niedźwiedzki mi zaznaczył 'pięknie pachnie' i tu ma rację:-D poza tym jest dobrym sposobem na przerób takich zleżałych, brązowych bananów, których ja osobiście nie znoszę i nie tknę. jak znajdę przepis to wrzucę. bo z głowy nie ma szans;-)

przejzalam program radia,ale musze sobie spisac na kartke,bo u mnie skleroza zaawansowana i dzieki naja,bede miala teraz czego sluchac.;-)
ja juz uciekam babeczki,milej nocki i do zobaczenia jutro.

madlen, mam nadzieję, że znajdziesz tam coś dla siebie metodą prób i błędów;-) ja także już dziś zmykam, cały dzionek przy komputerze, ale warto było bo odwaliłam kawał solidnej roboty - tekst w połowie gotowy, może gdzieś go do druku uda się wrzucić.. dobrej nocki, bebaby:tak:

Witam poweekendowo :-):-):-)
Nie będę was czytać bo zapewne sporo tego a trzeba troszkę dom ogarnąć i kilka pralek nastawić bo wszystko co wzięłam dla Mai jest brudne :-):-):-) ale za to jakie dziecko szczęśliwe :-D:-D:-D

reklama
ja juz tez na nogach,dzieci wcinaja przed telewizorem sniadanko a ja z kawa przed komputerem.za oknem slonko,wiec pewnie za niedlugo wyciagna mnie do parku albo na spacer.tylko najpierw musze sie obudzic,bo jeszcze spie.posprzatac tez by sie przydalo,ale to moze pozniej,o praniu juz nie wspomne,bo codziennie u mnie przynajmniej jedna pralka chodzi,dobrze ze sa automaty;)

anaconda,najwazniejsze ze dzieci zadowolone!,a tobie jak minal weekend?

Do góry