reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Oj widze ze tylko ja mam szczescie z pogoda :) No ale z grilka i tak nici bo... no tak dzis 1 maja a ja niewiedzilam ze i tutaj swieto. Tak wiec dopiero przed 20 polecialam na zakupy a tam ludzie kupowali jagby sklepy 3 msc mialybyc zamkniete. N grila nic niebylo!!! Nawet bakietek z maselkiem ziolowym niebylo! A to na grilu uwielbiam najbardziej!Ogolnie kupilam te placki ziemniaczane i dzis zrobie je po cygansku bo wczoraj niewypalilo a w niedziele grochowka... Teraz jeszcze mam spokoj ale o 14 wpadna znajomi i mielismy grilowac. No tak porostu zjemy obiad normalny i pojdziemy do parku na trawce posiedziec a dzieci niech kaczki karmia. he he Justyna powiedziala wczoraj ze mi ciaza sluzy bo gotowac zaczelam i to nietakie tam szybkie mrozonki ale normalne jedzenie...Niech lepiej tak zostanie bo chyba nieczesto sie zadaza ze kobieta nielubi gotowac.

No tak zaczal sie wekend wiec i tu pewnie postki beda jak zawsze. ja nastepny raz chyba sie dopiero w poniedzialek zamelduje. Pa pa pa i milego wekendziku niech sie wam pogoda poprawi!

reklama
Witam sie i ja 1-majowo:-):-):-)!!!
u nas pogoda...........hmmm nie wiem w sumie jaka!!troche pochmurno,troszkę sie słonko przebija,w miarę ciepło ale bez szału;-)...zaraz ide do rodziców poleniuchować w ogrodzie,Filipek pojechał na zawody;-),mężuś na służbie i taki to pierwszy maja -posprzątałam,pomyłam podłogi,umyłam głowę...i siedzę z Kajeczką;-)!
na jutro mamy plan wyruszyć do Międzyzdrojów-oby tylko nie lało;-):rolleyes2:!

teraz o moich dolegliwościach:no2::no2::no2:.......
byłam wczoraj u lekarza,zrobiliśmy ekg i wyszły mi niepokojące objawy niedokrwienia serca:eek::eek::eek: a z tego względu że mój tatuś jest po zawale to nie możemy tego zbagatelizować,zwłaszcza ze te objawy które mnie dopadły przedwczoraj to nie wróżą nic dobrego:-:)-:)-( ehhhh mówię Wam kobietki jak nie urok to...:no:!!!
dzisiaj czuję sie już dobrze,nic mi nie dolega...ehhh

pozdrawiam i miłego weekendziku

Atfk współczuję problemów z serduchem.A zalecili Ci jakieś dodatkowe badania,leki?Tak czy siak uważaj na siebie...Dobrze,że dzisiaj już ok :tak:

myslalam,ze juz dzisiaj dio was nie zajrze,ale musialam..oj,zle ze mna,bo zaczynam sie uzalezniac..ale takie nalogi sa calkiem o k ;)

atfk,wspolczuje problemow z serduchem..trzymama kciuki,zeby wszystko bylo dobrze i uwazaj na siebie!!!

czasami pogoda moze popsuc plany,miejmy nadzieje,ze sie wypogodzi dziewczyny u was i weekend minie tak jak byl wczesniej zaplanowany..:)
u mnie na razie pogoda jest o k,bynajmniej nie pada,ale deszcze moze przyjsc w kazdej chwili.popludniu idziemy do znajomych,grill polaczony z 30-stka znajomego,wiec sie szykuje duza imprezka..

naja,oj porobilo sie z moja krwia..i to bardzo..i tak jak piszesz,ciaza jest cudowna ale ryzykowac niebardzo.w Pl sie przepadam,bo do lekarzy tutaj nie chodze..cwoki takie,ze az zal mowic..ja nie wiem skad oni ich biora?na wszsytko maja tylko paracetamol.a w gorszych przypadkach zolty antybiotyk..brak slow.

wyspy sa sliczne,ale ja mam ogromny sentyment do Niemiec..oj jak bym chciala tam mieszkac..muminka,zazdroszcze.nie wiem czemu tak mi sie tam podoba,ale maja swoj klimat.
wszedzie dobrze,gdzie nas nie ma..

na razie nie mam wyboru i poki moj P.ma prace tutaj to siedzimy,tym bardziej ze dzieci chodza juz do szkoly..a co bedzie dalej to sie zobaczy,nie ma co planowac,bo w zyciu bywa roznie.na razie jest tak i jest dobrze.:)

dzieki muminka za linka :))na pewno poczytam.

no nic kobitki..ja uciekam..duzo slonka na majowy weekend..
...a u mnie wlasnie zaczal padac dzeszcz,mam nadzieje,ze popoludniu przestanie,bo nici z grilowania.PA PA.

Witam majówkowo:sorry: pogoda do bani,ciagle pada ale chyba już słabiej.Mam nadzieję ze przestanie padac:sorry: mielismy robic ogrodzenie nowe bo stare sie zepusło a mamy taka działeczke kolo domu z wybudowanym grillem ławkami itd ale zaraz jest ulica i dzieciaki na ulice wybiegaja wiec trzeba nowy płotek zrobic ale pogoda zawaliła plany:wściekła/y: Mieso na grilla zamarynowane i co?????po robocie miał być grill:eek: a jutro znow drugi grill na drugiej działce bo sasiadki synek ma znow urodziny wiec nie wiem jak to bedzie ech.Teraz R zabrał Vanesske i tego chłopczyka sasiadow do kina na film o smoku:tak:

Ale z rana zrobłam blok czekoladowy i sobie osładzam życie:-p
Atfk wspólczuje ,dobrzeze jesteś pod kontrolą lekarską:tak: ja niestety ostatni raz u lekarza byłam jako dziecko ,wstyd sie przeyznac.Dopiero teraz zaczynam działać w tym kierunku i zaczne chodzić bo mam tez chyba kilka problemów więc czas sie przebadać z sercem też cos nie tak :sorry:
A najbardziej w tej chw,ili to przeszkadza mi ból z prawej strony brzucha:-( odczuwalny jest podczas stosunku szczególnie mocno .czasami jak siadam to wtedy tez mnie zakłuje.Mówilam o tym ginekolożce na wizycie ale powiedziała że żadnej tu patologi nie widzi.A to życi nie daje normalnie.Nie wiem czy to przydatki,czy jelito czy co... zrobie badania podstawowe i dopiero pojde do lekarza.

iwonka, taki ból to może być torbiel, jak u mnie, a tego 'na oko', bez usg nikt ci nie stwierdzi. co za lekarka.. madlen, jak widać i w Pl luksów nie ma, choć masz rację, ze wyspy to tylko paracetamol;-)

atfk, dobrze że znaleźli ci przyczynę, teraz to już tylko wyleczyć i dbać o siebie!

evelinka
, u nas komarów jeszcze nia ma, ale mamy za to wyjatkowo wielkie osy. nie szerszenie, ale jakiś nietypowy gatunek. najgorzej, że dziś znalazłam taką u młodego w pokoju pod roletą! rany, ile to szczęścia ze tam utkwiła.. była żywa i gryzła jak wściekła, strach pomyśleć co by było gdyby się wydostała! ojciec ją złapał i wypuścił, u mnie cała rodzina taka że niczego nie zabija, nawet takich potworów, ale od razu na okna poszły siatki, które jesienią ściągnęliśmy.

Muminka, ja mam bagietkę z masłem czosnkowym w lodówce.. ale mi smaka narobiłaś.. ale jak chcesz to się podzielę:tak:;-)

u nas co chwila kropi, na zmianę ze słonkiem takim niemrawym. jak wyszliśmy rano tak przed 2.00 wróciliśmy do domu, bo kupiliśmy kwiatki i siedzieliśmy z młodym w ogrodzie. o grillu czy czymkolwiek można zapomnieć. nudy. nie wiem czy młody da się skusić na jeszcze jeden spacer, jak nie to trudno, nie będę nalegać bo pokasłuje. póki co buduje coś z klocków, a ja idę odkurzać. tez mi rozrywka.

I jak zakonczył sie dzień bo u nas w końcu wyszło słonce i grill był:tak::tak::tak::tak: tylko żeby jutro tez pogoda dopisała:tak::tak::tak:
Naja tez myślałam o torbielu ale niektóre czynniki mi sie nie zgadzają .Usg tez będę robić wiec sie okaze:sorry: a ty go leczysz hormonalnie,farmakologicznie czy jak ?Długo masz z tym problem? Mnie boli to non stop tylko własnie czasami ,w pewnych sytuacjach.No ale sex jest dla mnie w tej chwili rzeczą starszną a mąż przez to cierp też:sorry:

iwonka, ja już mam to trzeci raz, dotąd schodziło po antybiolu, teraz obserwuję co się z tym dzieje. też nie boli mnie ciągle, w ogóle często boli podczas seksu w określonych tlyko pozycjach. paskudztwo. ale zrobisz badania, będziesz wiedzieć.będzie dobrze:tak:

u nas pogoda też zrobiła się cudna, ale wybraliśmy się tylko z Maćkiem na długi spacer. i było super. pomijając to, że coraz bardziej brak mi kontaktu z ludźmi, a poza tym.. mieszkania w bloku. nasz dom stoi nie na odludziu, ale wśród sąsiadów nie ma nikogo ani w wieku Macka, ani moim. i jak te dwie sierotki jesteśmy zdani na siebie i wyjścia do miasta. a tam jakbyśmy się z dziczy wyrwali - widzimy wreszcie ludzi:sorry:

młody dopiero zasnął, słuchaliśmy sobie trójkowego polskiego topu wszech czasów. szkoda że młody odpadł, bo świetnie mi się z nim rozmawiało o utworach.. tyle wspomnień mam z nimi związanych, w końcu to moja młodość.. ciekawe czego on kiedyś będzie słuchał. jak na razie Republika nie przypadła mu do gustu, za to Dżem jak najbardziej:-D no nic, ja słucham dalej..;-)

Myslalam ze koniec tyg beda pustki a tu prosze!
atfk dobrze ze juz wiesz co to jest. Tak jak mowi naja nic tylko leczyc i zdrowiec!
madlen79 mam nadzieje ze z grilowania jednak cos wyszlo. asz racje ze tu w Niemczech inny klimat. Ludzie mimo ze smutni i zapatrzeni w prace to jednak jest tez duzo innych narodowosci ktore mozna obserwowac i tylko sie cieszyc ze taka szansa mi sie trafila poznac tylu roznych ludzi z calego swiata. Wlasnie przypomnial mi sie Lai. Byl z Nepalu i przez dlugi czs bylismy bardzo dobrymi znajomymi. Nawet se niewyobrarzacie jak on potrafil opowiadac o swoim kraju. Cod! Naja wie jak to jest bo i ona slicznie opowiada o takich rzeczach. No ale jest tez lepiej jesli chodzi o sluzbe zdrowia co dla mnie B. waznym punktem no i ludzie dalej sie trzymaja przyslowia "Klijent nasz pan ";-)
iwonka2006 wspolczuje bolu. Tez tak kiedys mialam i tez balam sie co to moze byc. trwalo jakis tydz i nic nieprzechodzilo. Byly badania , usg i to wszystko i okazalo sie ze... he he ze powinnismy sie w luzku uspokoic :-D Noooo pomoglo... Mam nadzieje ze i u ciebie tak bedzie bo w koncu to dobrze ze to zadna choroba niebyla ;-) A film " Jak wytresowac smoka" to mi Filip juz obejrzenia pierwszej reklamy truje by isc. No coz wybierzemy sie we wtorek.
naja dawaj to bakietke bez dzielenia sie bo na pol to mi tylko smaku narobisz :-):-):-) Widze ze masz dzisiaj mily wieczorek. Wspomnienia i muzyczka... Super.

To ja wam opowiem super rewelacje...:tak: Dzis nocuje u mnie dwojka dzieci... tak wiec zaraz spac isc musze. A sama sie w ta wrabalam! Na sniadanko wpadli szwagry . Oczywiscie zostali na obiadek a potem przywiezlismy pizze na kolacje. Dzieciaki bawily sie w ogrodku lub w domku. Wieczorkiem wpadam na pomysl by dzieci zostaly u nas to se Adas z Justyna niech na dyske jada (Adas pracuje narazie 70 km od domu i niebylo go teraz 4 tyg w domku wiec uznalam zeby sie zabawili) no i sie zgodzili. Jasne tez bym sie zgodzila :-D No a Arti patrzy tak smotno wiec sie pytam czy tez chce jechac. Oczywiscie niepowiezdzial nie...:-) No i pojechali jakos godz temu. Dzieci naszczescie spia ale wiem ze rano wstana o 6 bo wiadomo ze jak wiecej to cos super i trzeba wykorzystac czas na zabawe a nie na spanie!!! Dobrze ze mam 3 jogurty w domku to Filip gosci obsluzy i moze pospie do 8...
Tak wiec dobranoc kobietki!!!

reklama
Nahja widze ze aktywna jestes. Muzyczka juz skonczyla?
A zapomnialm wam wstawic moja foteczke. Macie mnie na NK wiec moze widzialyscie ale co tam!!!
O Naja juz nieaktywna :)

Załączniki

• 1ec065f21c.jpg
    1ec065f21c.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 24
Ostatnia edycja:
Do góry