reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

a ile placicie za przedszkole,a co to komandor??
komandor to taka szafa z przesuwnymi drzwiami z lustrem:tak:
a za przedszkole średnio 230 zł plus komitet i inne drobiazgi;-)
a ja dziś doła mam,nie dość że od dwóch dni strasznie boli mnie brzuch i zapalenie spojówek wróciło,to jeszcze pokłócona z M:-(

Gosiu piękne projekty:tak:
a my musimy innego mieszkanka szukać ecchhhhh

reklama
oj, mamuśki wymroziło chyba, coś pustawo ostatnio..

gosiu, widać że lubisz otwarte przestrzenie, super. bardzo mi się podoba taki układ:tak: moi rodzice akurat zdecydowali się na zamkniętą kuchnię i zamurowali ścianę, bo mama powiedziała, że otwarte są dobre dla tych, co nie gotują.. i powiem szczerze o latach przyznałam jej że coś w tym jest. jak dla mnie świetnym rozwiązaniem jest kuchnia otwarta na dużą jadalnię, połączoną z salonem tak, że w razie potrzeby można otworzyć wszystkie na wspólną przestrzeń. nie narysuję, bo nie potrafię, ale może da się to zrozumieć:zawstydzona/y: a jakie kolory byś planowała? opowiedz coś więcej:tak:

u nas dziś były jasełka dla dziadków i babć, poszłam podziwiać syna. dzieciaki wypadły świetnie, a ja na szczęście nie byłam jedynym rodzicem - takich którzy nie mogli przyjść w poniedziałek, a zjawili się dziś było więcej. ze zdziwieniem stwierdziłam tylko, ze moje dziecię jest wyższe od większości rówieśników o głowę. niektórzy chłopcy sięgają mu do ramienia.. śmiesznie to wygląda - jakby powtarzał rok w przedszkolu:-D od lutego dzieciaki nie leżakują u nas - mają tylko przynosić kocyk i poduszkę i będą mieć czas wypoczynku - słuchanie muzyki, bajek. tak więc zapisuję Maćka na pełnowymiarowy czas, nie jak dotąd do 13.00. zobaczymy jak się to sprawdzi.

a tymczasem jeszcze jutro tylko i ferie. młody dziś jakiś katar złapał, marudził na gardło i poszliśmy nawet do lekarza, ale wszystko było idealnie. mam nadzieję, że żadne świństwo się nie przyplącze.

Mozi, a tobie nic nie jest? herbatka i kocyk pomogły?

Aniu, lepszego nastroju ci życzę, niech smutki sobie pójdą precz.

agatulka, ty to jak widzę wulkan sprzątania ostatnio! podziel się swoim zapałem:tak:

Joanna
, zaciekawiła mnie ta wymiana okna u sąsiadów - moja babcia ma zamówionych fachowców i powiedzieli, że dopóki mrozy nie odpuszczą nie można tego robić, bo coś tam się nie uda. ciekawe, czy lenie, czy inne metody mają.. mam nadzieję, ze ci nie hałasowali zbytnio.

u nas zimno, nic mi się nie chce, drugi dzień z rzędu wymigałam się od wyjścia na kawę wieczorem, w końcu facet mi się obrazi, ale nie mam weny jakoś. w ciągu dnia jeszcze mam ochotę, ale jak już Maćka spać położę myślę tylko o tym, żeby pójść w jego ślady:-D cóż, nikt nie mówił, że nie jestem leniem;-)

herbatka mandarynkowa wypita i cóż.. chyba kontynuacja dnia lenia. idę Grocholę poczytać. dobrej nocki.

Ostatnia edycja:
Witam na chwilke, bo musialam poczte sprawdzic. Jesli chodzi o prace m to na razie nici ...bo snieg i mroz, no coz byle do wiosny. Tylko mnie malo na BB

czy znacie jakis sposob na zajady:confused:

Witamina B compleks:tak:

Joanna, zaciekawiła mnie ta wymiana okna u sąsiadów - moja babcia ma zamówionych fachowców i powiedzieli, że dopóki mrozy nie odpuszczą nie można tego robić, bo coś tam się nie uda. ciekawe, czy lenie, czy inne metody mają.. mam nadzieję, ze ci nie hałasowali zbytnio.

Podejrzewam ze nie chca montowac bo na zimnie pianki montazowe sie nie pecznieja prawidlowo

Gosiu projektowanie to moje drugie ja i M sie zawsze smieje ze powinnam architektem wnetrz zostac a nie ksiegowa :D Mam "program projektuj sam 3D" i wlasnie mysle co zrobic z nasza sypialnia aby byla bardziej funkcjonalna.
A tak w ogole to myslimy o budowie domu...i to dopiero bede miala frajde...a maz ze mna udreke

Pozdrawiam, lece zagladnac na zamkniety...i mowie DOBRANOC!:-)

Ostatnia edycja:
Witam:-)

Joanna, zaciekawiła mnie ta wymiana okna u sąsiadów - moja babcia ma zamówionych fachowców i powiedzieli, że dopóki mrozy nie odpuszczą nie można tego robić, bo coś tam się nie uda. ciekawe, czy lenie, czy inne metody mają.. mam nadzieję, ze ci nie hałasowali zbytnio.

Co do okien to w takie mrozy nie powinno sie montowac....niekazdy sie na tym zna :sorry2:a i sa firmy i firmy,niestety i kobiecina mieszkajaca nad nami trafila chyba nienajlepiej:dry:ale nie moja sprawa;-):sorry2:
Naju od poniedzialku macie ferie zimowe juz:confused:a Maciek chodzi do panstwowego przedszkola:sorry2:ze trzeba go przepisywac na dluzszy pobyt:sorry2:bo rozumiem ze jak bylo spanie to dlatego byl wczesniej odbierany tak:sorry2:u nas tylko maluszki lezakuja-spia a sredniaki odpoczywaja czasem na kocykach:tak:

ja tez 21 bede reprezentowac w przedszkolu i babcie i dziadka bo ani babcia ani dziadek nie moga zawitac na przedstawienie:-(

Witamina B compleks:tak:

Zuzkus dzieki:tak: mamy juz leki receptowe wykupione wiec mam nadzieje ze Juli pomoga:tak:

ide poczytac @ bo cos widze ze tam sie przeniosłyście:sorry2:;-):-)

Witam mamuski!!

Jestem tu nowa i chcialam pogadac z mamami 4latkow, mam synka 4 lata i 3 miesiace i coreczke 8 m-cy
Powidzcie czy to jest normalne, ze moj 4latek jak przychodza goscie nawet czesc nie powie, a dzis zamknal sie w pokoju i nie wyszedl przez 2 h :szok: przyjechala kolezanka z coreczka zeby sie pobawila z Erykiem, a on jest tylko krzyknal ze ma nei wchodzic do jego pokoju i trzasnal drzwiami :-(
jestem zalamana, nie jestem jakism dzikusem, moj M tez nie, a nasze dziecko...

Pozniej zszedl na dol i przeprosil mnie, ale ja mwie ze to Julie musi przeprosic i ze w ogle jest mi tak smutno, ze serce mnei boli itp i on sie bardzo przejal, zadzwonil do Julii i przeprosil, obiecal ze jzu tak nie bedzie

ale to sie powtarza ciagle, jakies okropne zachowania pozniej przeprosiny i tak w kolko, jak sie zachowuja w ogole wasze 4latki??

Gosiakuprewicz fajny domek :tak:

Ania ja myslam,ze ten komandor to cos z przedszkolem zwiazane

Naja kocyk i lozeczko,herbatka pomogly,tylko przebabylo sie pozniej za cos tez wziasc do roboty

my tez od jutra ferie,Oli bedzie siedziec pierwszy tydzien z babcia,bo ma wolne,a w drugim do przedszkola juz bedzie chodzic

moniadan witaj na forum,moja tez ma czasem dzzzzziwne odchyby od normy,mozna mowic czsem i mowic,aby czegos nie robila,a ona swoje,dopiero jak zagroze,ze bajke wylacze,nie pojdziemy na gorke czy czegos nie kupie to przeprasza,ze wiecej sie to nie powtorzy,ale nie zawsze tak jest

zuzkus ja tez lubie robic przerobki w mieszkaniu,to lozko polozyc przy innej scianie lub meble przesunac,w ogule projektowanie super sprawa,tak samo lubie ogladac programy o zmianie wystroju domu itp, fajnie,ze masz program,ja kiedys cos patrzylam na necie za czyms takim,ale nic nie znalazlam

gosia fajna wizja,wnetrze sliczne,masz talent

Naja otwarta kuchnia,jak mnie kolezanka uswiadomila,ze ma to swoje plusy i minusy,
plusy,bo przestrzen,bez drzwi
a minus,ze jak sie gotuje to wszedzidzie czuc,a tym bardziej jak cos sie przypali czy cóś smierdzi wszedzie:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry