reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

czesc,ja tylko na chwilke sie przywitac,jade zalatwic cos na miasto

jakbym mogla poprosic o modlitwe o moja babcie,wczoraj wieczorem po 22 zostala zawieziona do szpitala,bo byla bardzo oslabiona,ale serce dobrze i ja pogotowie odwiezlo juz do domu,babciu duzo zdrowka

zdrówka dla babci i modlitwa będzie :)
ważne że juz w domu jest

reklama
Mozi, taki czas jest trudny dla starszych osób. proszę Boga by dał jej siły:tak: myśmy wczoraj się strachu najedli, gdy babcia nie odbierała od rana telefonu, choć zwykle na 7.00 leci do kościoła, nie otwierała drzwi. wreszcie kuzyn wziął klucz i dokonano wejścia do mieszkania, gdzie babcia zwyczajnie odsypiała święta. ale nerwy straszne. bo dzień wcześniej też się źle czuła. mam nadzieję, że twojej babci minie, odpocznie, wszystko będzie dobrze:tak:

co do reszty szalejecie od rana z postami:szok::-D radosne poświąteczne ożywienie, kalorie spalane na klawiaturze..;-) ja wpadnę później, bo tylko wysyłam text do gazety i lecę po receptę i skierowanie na badanie krwi. gorączki odpukać nie mam, ale przebadać się nie zaszkodzi.

a za oknem prześliczna zima dzisiaj:-D

Mozi, taki czas jest trudny dla starszych osób. proszę Boga by dał jej siły:tak: myśmy wczoraj się strachu najedli, gdy babcia nie odbierała od rana telefonu, choć zwykle na 7.00 leci do kościoła, nie otwierała drzwi. wreszcie kuzyn wziął klucz i dokonano wejścia do mieszkania, gdzie babcia zwyczajnie odsypiała święta. ale nerwy straszne. bo dzień wcześniej też się źle czuła. mam nadzieję, że twojej babci minie, odpocznie, wszystko będzie dobrze:tak:

co do reszty szalejecie od rana z postami:szok::-D radosne poświąteczne ożywienie, kalorie spalane na klawiaturze..;-) ja wpadnę później, bo tylko wysyłam text do gazety i lecę po receptę i skierowanie na badanie krwi. gorączki odpukać nie mam, ale przebadać się nie zaszkodzi.

zdróka kochana dobrze że z babcia nic sie nie stało ale musiała byc zdziwona jak kuzyn tak wpadł
u mnei zaa oknem Wiosna w sumie choc lekki mrozik tylko jest ale gdzie ten śnieggggggggggggggggg:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam.Rozpisałyscie się że ho ho :-) U nas święta spokojne,nie było obżarstwa i przez te kilka dni odpoczeliśmy.Prezenty udane,dziewczynki zachwycone szczególnie kuchnią ;-)
Witam nowe mamusie :-)
Przeczytałam szybko ale nie pamiętam kto pytał o fotelik.My kupilismy taki ,tyle że za prawie 200zł kilka miesiecy temu.

Jeśli chodzi o np stronki z grami i nie tylko to moja córka gra w takie
MiniMini - GRY
Gry dla dzieci. Gry online. Angielski dla dzieci. Ciufcia.pl
www.noddy.pl
Disney Channel
Disney Playhouse
Gry i zabawy, programy edukacyjne oraz bajki dla najmłodszych dzieci
Home - Sesame Street
My Little Pony
http://www.pl.jimjam.tv/gry/gry.html
Cbeebies
BBC - CBeebies - Play Games: Play games featuring all your favourite CBeebies characters
Dzieci - zabawa, edukacja, gry, komiksy, multimedia - Wirtualna Polska - Dzieci - WP.PL
http://www.opiekun.pl/strony-dla-dzieci.html

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:-)

u mnie tez zima za oknem sie robi...niedawno zaczelo padac i bialo sie robi...oko cieszy...

Naju udanego wypadu do lekarza;-)dobrze ze z babcia dobrze..kurcze ludzka natura widziec odrazu najgorsze:dry:

Mozi zdrowka dla babci:tak:bylo niskie cisnienie wiec skoro pogoda sie zmienia to moze i babci bedzie lepiej:tak:

Agatulka ale masz spiochowe dzieci:-)

Atfk ja tez objedzona.ale wczoraj zmusilam sie i zupke ugotowalam dla Juli wiec i na dzis jedzonko mam:tak:

co do wyboru imienia to jak tylko zobaczylam pesteczke na usg w 6 tygodniu ciazy to juz wiedzialm ze bedzie Jula....:tak::tak::tak:Jest to bardzo stare imie,zadko uzywane w dzisiejszych czasach,choc przyznam ze juz trafilam na bb chyba na 2 Jule:sorry2:
problemu nie mamy bo w przedszkolu jest jedna JUla...owszem sa Julki....ale jak ktos wola za Jula Julia to odrazu corcia go wyprostowuje ze nie jest JULIA:-D

My dzis na kontrol do laryngologa..mam nadzieje ze dostane skierowanie na badania i wkoncu bedzie mozna ja pozadnie wyleczyc:tak:

Anna zazdrodszcze relaksiku w takiej wannie z hydromasazem :tak:i jazdy na kucyku takze;-):-)

Dziunka wspolczuje przezyc porodowych:szok:wrrrr....dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo:tak:to najwazniejsze...i jak widze powiedzenie ze po urodzeniu zapomina sie przezyc,bolu u Ciebie sie nie sprawdzilo:sorry2:ale to tez zalezy od presonelu:dry:

ide po ciacho...bo herbatka stygnie;-):-)

hey, moj M. poszedl ok 9 na pogotowie, bo w nocy i teraz go ciągle boli podbrzusze, ale nie wziął telefonu i chodzę od okna do okna jak paranoiczka, nie wiedząc, co się dzieje. Nie mogę na niczym się przez to skupić :wściekła/y:
Mozi, zdrówka babci!!!!!!!!!!!!!

Helenka,Zosia tez fajnie
a mi sie podobalo Liwia,ale jak mowilam to wszyscy pytali Lidia,wiec odpuscilam

Mi Liwia kojarzyla sie z Oliwia wiec a samym poczatku odpadla :sorry2:

aaa Wywiało choć bardzooooooo chce wracać zaa jakiś czas -jak mieszkanie tam byśmy znaleźli prace i dzieci mogły iśc już do szkoły wiec kilka lat
a w jakiej dzielnicy mieszkasz -ja meiszkałam zaa Wejherowem dokładnie Czymanowo tam gdzie ma na nowo powstawać Elektrownia Atomowa

o w mordeee dekoratorkę w domu maszzzzzzzzzzzzz

Wiem gdzie :tak: Ja mieszkalam w Wejherowie na Smiechowie, niedaleko cmentarza. Teraz mieszkamy od lutego w Strzebielinie.

O jenyyy, ile dalabym za malutka kawusie z mleczkiem mniammmm....Ale niestety nie chce truc niuni i wole zeby spala niz byla rozbudzona :sorry2: echh minus karmienia piersia :baffled:

moje maluchy jeszcze śpiąąąąąąąąąą:szok::szok::szok::szok::szok: nie wiem czy poszalały czy coo

Julia niestety jest strasznym spiochem. Zasypia o 20-21 i potrafi spac do 13 :szok: Ale oczywiscie nie dajemy jej tak spac i budzimy najpozniej o 10. Jak chodzi do przedszkola to musi wstac juz o 6.30 - wyobrazcie sobie jaka to dla niej masakra skoro jest takim spioszkiem :sorry2: Niestety Asia wrodzila sie w siostre i spi od 22 do 10 rano z przerwa na karmienie, tyle ze ona jeszcze malutka i potrzebuje wiecej snu wiec wszystko moze jeszcze jej sie odmienic ;-)

czesc,ja tylko na chwilke sie przywitac,jade zalatwic cos na miasto

jakbym mogla poprosic o modlitwe o moja babcie,wczoraj wieczorem po 22 zostala zawieziona do szpitala,bo byla bardzo oslabiona,ale serce dobrze i ja pogotowie odwiezlo juz do domu,babciu duzo zdrowka

Trzymam kciuki za szybki powrot babci do zdrowia :tak::-)

U nas brak zimy :baffled: raczej wiosna :-D

co do wyboru imienia to jak tylko zobaczylam pesteczke na usg w 6 tygodniu ciazy to juz wiedzialm ze bedzie Jula....:tak::tak::tak:Jest to bardzo stare imie,zadko uzywane w dzisiejszych czasach,choc przyznam ze juz trafilam na bb chyba na 2 Jule:sorry2:
problemu nie mamy bo w przedszkolu jest jedna JUla...owszem sa Julki....ale jak ktos wola za Jula Julia to odrazu corcia go wyprostowuje ze nie jest JULIA:-D

Nawet nie wiedzialam ze istnieje takie imie Jula :blink:

hey, moj M. poszedl ok 9 na pogotowie, bo w nocy i teraz go ciągle boli podbrzusze, ale nie wziął telefonu i chodzę od okna do okna jak paranoiczka, nie wiedząc, co się dzieje. Nie mogę na niczym się przez to skupić :wściekła/y:
Mozi, zdrówka babci!!!!!!!!!!!!!

Pewnie kolejka na pogotowiu i na jakies badania go zabrali :-) badz dobrej mysli, bo tylko niepotrzebnie sie nakrecasz :tak:

gosiu, gdyby coś się źle działo na pewno mąż by zadzwonił, nie martw się wiec niepotrzebnie, będzie dobrze:tak:

dziunka, ja kawę w domu rzadko piję, bo nadrabiam hektolitrami we Lwowie, więc dotrzymam ci na forum towarzystwa z herbatą:-D

Joanna, piękne imię i świetnie, że mała tak go pilnuje i nie pozwala zmienić w Julię:-D ale swoją drogą nie wiedziałam, że to właśnie Jula, nie Julka u was...:zawstydzona/y:

iwonka, dzięki za listę linków:tak:

agatulka, śnieg może dotrze.. u nas w sumie mokro, bo temperatura około 0, lub lekko dodatnia, ale bialutko i to naprawdę humor poprawia.

wróciłam od lekarza, ludzi dużo, spotkałam koleżanki, samotnie spędzają sylwestra i jeśli się nie rozłożą do końca do czwartku może zrobimy sabat czarownic. jeśli nie - nie będę rozpaczać. choć miły wieczór w dobrym gronie zawsze chętnie witam.. przy okazji dowiedziałam się, że badania to sobie mogę za tydzień zrobić, bo u nas na wsi laboratorium nieczynne do przyszłego poniedziałku:wściekła/y: świętują, cholera jasna. a w aptece okazało się, że lek, jaki młody non stop bierze, ma tańszy odpowiednik. oczywiście kupiłam, na kasie nie śpię. ale że tez mi nikt tego wcześniej nie powiedział. a teraz do pracy.. jeden text poszedł, kolega odpisał, że mu się podoba, no to się cieszę. za to nad drugim muszę porządnie przysiąść, czasu malutko, a ja w dzień i tak za wiele nigdy nie zrobię;-)

Dziękuje za życzenia zdrowia dla babci,babcia sędziwa,bo ma 91 lat,ale aby pożyła jak najdłużej
a ja juz z powrotem,zaczyna sypac śnieg i zimno sie robi,brrrr
sprawa załatwiona dobrze,tylko muszę jeszcze sprawdzić w drugim miejscu czy na pewno tak jest

reklama
Mozi, rzeczywiście piękny wiek:tak: i niech jej zdrowie długo jeszcze służy:tak:

tajemniczo brzmią te twoje sprawy;-), ale najważniejsze, że załatwione i że jesteś zadowolona.

właśnie uporałam się z poświąteczną pocztą, poodpisywałam na mejle, na które odpisać trzeba było, i do pracy może wreszcie się wezmę:sorry2:

Do góry