reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

NO WŁAŚNIE TEZ MAM TAKI PLAN-TYLKO MUSZE DO PIWNICY ZEJŚĆ PO GRUBE PORTASY DLA DZIECI:-):-):-)!
po południu mam wizytę u fryzjera:rofl2: i właśnie obmyślam czy tylko delikatnie ściąć końce bo ta fryzura którą mam teraz bardzo mi odpowiada czy też zaszaleć:-) HIHIH!
no i nie wiem!

reklama
Witam.Mamy juz wode,wlaczyli wczoraj wieczorem po ponad dwoch dobach.Zrobilam przemeblowanie i ubralismy choinke druga ta wieksza. :-) Teraz robie pranie,mam na zbierane ale coz...jutro firanki upiore.Przyjechal dzis kurier z wielka paczka w ktorej jest kuchnia dla dzeiwczyh.Pewnie zaraz beda sie pytac co tam jest.Bluzka nadal nie dotarla.
Milego dnia :-)

a mi dziecię dało odespać, bawił się grzecznie przy mnie. idę teraz coś zjeść i pewnie później napiszę, bo na razie z doskoku, żeby się obudzić;-)

znacie jakiś sposób na cholernie wysuszoną skórę? na czole postarzałam się przez ten mróz o 20 lat:zawstydzona/y:

Witam.Mamy juz wode,wlaczyli wczoraj wieczorem po ponad dwoch dobach.Zrobilam przemeblowanie i ubralismy choinke druga ta wieksza. :-) Teraz robie pranie,mam na zbierane ale coz...jutro firanki upiore.Przyjechal dzis kurier z wielka paczka w ktorej jest kuchnia dla dzeiwczyh.Pewnie zaraz beda sie pytac co tam jest.Bluzka nadal nie dotarla.
Milego dnia :-)

ooo to teraz przez kilka dni będa męczyć co to jest heheheh ale pewnie ma być pod choinkę i koniec
super że wodę oddali prania sie nazbiera zawsze
ja ostatnio tez w końcu przemeblowałam u dzieci i myślę ze juz tak na dłużej zostanie

a mi dziecię dało odespać, bawił się grzecznie przy mnie. idę teraz coś zjeść i pewnie później napiszę, bo na razie z doskoku, żeby się obudzić;-)

znacie jakiś sposób na cholernie wysuszoną skórę? na czole postarzałam się przez ten mróz o 20 lat:zawstydzona/y:

Naja ja np w dzień jak jestem w domu kładę grubszą warstwe zwykłego kremu niwea by odsuszyć skórkę

agatulka, wysmarowałam się już kilka razy, na razie nic nie dało. może trzeba czekać na efekt.. swetry, szale, czapki, czyli wełna wyprana w ręku, idę dalej sprzątać.

a wiecie jak fajnie się jeździ pociągami na dalekich trasach? najdłuższa w Pl, Przemyśl - Szczecin. szyby zamarznięte. do przedziałów pada śnieg. pod oknem leży warstewka białego puchu. na korytarzach już nie warstewka, a warstwa. w pociągowych toaletach wody brak, a ta co była w umywalce zamarznięta. na ścianach śnieg jak w pałacu Królowej Śniegu. generalnie kible igloo przypominają. bałwanki można swobodnie lepić. a mój współpasażer w przedziale przymarzł do okna jak zasnął.. ma któraś ochotę na podróż?:-D

czesc,ja juz w domu
Oli lepiej,ale w domu do,chyba przez swieta siedzi
bylam chwile w pracy zrobic to co najwazniejsze,bo u mnie z pokoju,dwie osoby na wypoczynkowym,wiec mialam przed poludniem z kim mala zostawic,a pozniej do przychodni na zdrowej stronie pelno niemowlakow,mialam wejsc po opieke z pierwsza babke,oczywilscie polozna wcisnela przed nia,matke z maluchem na pierwsza wizyte i 15 min czekania,a ja nie mialam czasu,bo mama miala za 20 min wyjsc do pracy,dostalam sie do lekarki w koncu,a w recepcji po opieke drugie czekanie bo tam babom sie nie spieszy,jedna 10 min wypisuje l4,druga lazi z jakos karta i laskawi,po 5 min sie odezwala do mnie:wściekła/y: masakra mama miala wyjsc najpozniej do pracy 13.40,wyszla o 14,a na 14 miala do pracy i dosc jeszcze z jakies 20 min

Agutulka ja tez jestem z Krakowa,mozesz mnie nie poznac bo zmienilam nick,aby nikt niepowolamy mnie nie odszyfrowal
Naja witaj,milo cie widac,ja tak plawalam w tamtym roku,ze moglibysmy sie z kumpela wybrac do wilna lub lwowa na wycieczke,ale jakos nie wyszlo,tym bardziej,ze kolezanka wiecej siedzi w angli niz w polsce ostatnio
Atfk ale sie maluchy wystaly i pewnie wymarzly

Mozi, fajnie że do nas dołączyłaś:tak: a problemy z naszą służbą zdrowia to temat dla mających mocne nerwy. współczuję.

jak to z wycieczkami bywa - niewiele się wtedy poznaje. my się zawsze podśmiewamy z programów minimum - we Lwowie dla Polaka to katedra łacińska, ormiańska, opera, Łyczakowski i pomnik Mickiewicza. a potem do domu, Lwów zaliczony;-) nie mniej jak będziesz się wybierać zapraszam, pokażę ci miasto nie takie jak widzą wszyscy turyści:tak:

młody właśnie podpisał wszystkie prezenty. cwaniak ma spakowane i już tylko czeka na Gwiazdkę. a ja nic! jeszcze zaraz ma przyjść facet od netu i mi ustawić neostradę, bo jednak zrezygnowaliśmy z tamtego operatora. czy będzie lepiej czas pokaże. pora więc brać się za porządki, bo wstyd kogoś do pokoju wpuścić;-)

Witam:-):-)
Atfk oj to dzieciaczki musiały się nastać, ale ja wczoraj też 40min na autobus czekałam, już miałam zrezygnować, potem cały dzień zimno mi było:tak::tak::tak:
No i na jaką fryzurkę się zdecydowałaś?
Iwonka całe szczęście że już wodę macie:tak::tak::tak: a dziewczynki to chyba będą krążyły przy paczce i ciekawie zaglądały co tam może być:tak::tak::tak:
Naja ja też mam strasznie suchą skórę ostatnio i zakupiłam jakiś oliwkowy krem i codziennie smaruję:tak::tak::tak:, już jest lepiej:tak::tak::tak:
A wycieczki w takich warunkach jak opisałaś współczuję:szok::szok::szok:
Mozi oj ta służba zdrowia, lepiej nie mieć z nią nic wspólnego:no::no::no::no:

reklama
hello!!
dzisiaj u nas nadal zimowo:-) i śnieżnie!!ale wieje więc pewnie nie jest za przyjemnie na dworze!
byłam wczoraj u fryca:-),wyszłam jak zwykle zadowolona-w końcu trafiłam na dobrą fryzjerke!jak mi sie uda to sobie pstryknę foto i wstawię na :cool2:!
kawusia??

Do góry