reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Ja kawusi bym się chętnie napiła ale ostatnio coś mnie odrzuca na jej widok. Biorę tabsy i miałam okres 2 tyg temu, gdyby nie to to myślałabym że w ciąży jestem:confused2::confused2::confused2:

reklama
dzien dobry:-)

Witam.Mamy juz wode,wlaczyli wczoraj wieczorem po ponad dwoch dobach.Zrobilam przemeblowanie i ubralismy choinke druga ta wieksza. :-) Teraz robie pranie,mam na zbierane ale coz...jutro firanki upiore.Przyjechal dzis kurier z wielka paczka w ktorej jest kuchnia dla dzeiwczyh.Pewnie zaraz beda sie pytac co tam jest.Bluzka nadal nie dotarla.
Milego dnia :-)

Iwonka super ze wode juz macie:-)super ze kuchnia dotarla:tak:jak dziewczynki reaguja na przesylke:sorry:Mam nadzieje ze bluzka tez dotrze przed swietami:tak:

a mi dziecię dało odespać, bawił się grzecznie przy mnie. idę teraz coś zjeść i pewnie później napiszę, bo na razie z doskoku, żeby się obudzić;-)

znacie jakiś sposób na cholernie wysuszoną skórę? na czole postarzałam się przez ten mróz o 20 lat:zawstydzona/y:

Naju witaj:-)ale Ty masz zlote dziecko:tak:podrozy w takich warunkach nie zazdroszcze...tylko dlaczego za to trzeba jeszcze placic i to niemale pieniadze...a warunki koszmarne:wściekła/y:

hello!!
dzisiaj u nas nadal zimowo:-) i śnieżnie!!ale wieje więc pewnie nie jest za przyjemnie na dworze!
byłam wczoraj u fryca:-),wyszłam jak zwykle zadowolona-w końcu trafiłam na dobrą fryzjerke!jak mi sie uda to sobie pstryknę foto i wstawię na :cool2:!
kawusia??

U nas tez mialo byc dzis cieplej a z rana bylo -9 a teraz -5 wiec prognoza sie nie sprawdza:sorry:oby tez co do wigilii sie pomylili i zeby snieg byl:tak:Czekam na foteczke z new reyzurka...najwazniejsze to wyjsc od fryzjera zadowolonym:tak:

Wczoraj 2h spedzilysmy w parku na sankach..Jula sie nazjezdzala z gorki,poturlala,porobila aniolki i szczesliwa z kolorkami na buzce wracala do domku.Zaszlysmy na przepyszne rurki z kremem...a co trzeba sie bylo jakos ogrzac:-Di kalorii najesc;-)a dzis jedziemy znow do laryngologa:wściekła/y:juz mam dosc tego ale pisac nie mam sily:-(no i sztybko zaraz musze isc kupic mieso wiec zmykam...
Milego dnia wam zycze:tak:

swieta zblizaja sie wielkimi krokami:tak::-):tak:

witam. u mnie na razie zielona herbatka, ale jak znajdę czas kawusia też będzie:tak:

atfk, zaraz sprawdzę czy jest już fotka, bom ciekawa twojej fryzury:cool2: jednak dobry fryzjer potrafi humor poprawić:-D fajnie, że w świąteczny czas udało ci się takiego znaleźć:tak:

anaconda
, może przedświąteczne przemęczenie, jeśli jak mówisz nie dzidziuch. ale życzę, żeby taka niechęć do kawy miała inne przyczyny właśnie:-D

miałam kiedyś próbkę kremu oliwkowego z ziaji.. był genialny, fakt. chyba pójdę sobie prezent sprawić na święta, bo smaruję, smaruję, efektów brak.

iwonka, paczka z bluzką dotarła?

Joanna
, a cóż znów za wizytę macie u laryngologa? bo chyba nie doczytałam gdzieś po drodze.. a szaleństwa i rurek z kremem zazdroszczę:-D

u nas też jeszcze śnieg, ale chyba się ociepla niestety. mogliby pomylić się z tą prognozą i święta niechby były białe.. zostały mi do wysłania dwie kartki, bo nie miałam adresów do znajomych, i mejle świąteczne. dziś trzeba to zrobić, bo zajmie nieco czasu. do tego pakowanie prezentów, porządki, ojcu muszę pomóc w zakupach.. nie wiem jak się wyrobię. bo wcozraj nie zrobiłam nic. obejrzałam 'Ogniem i mieczem', powspominałam jak to na planie było gdy go kręcono, i zasnęłam. wstałam przed 1.00 i zapodałam sobie na dvd 'Kochanice króla'. do 3.00 siedziałam.. specjalnie jakąś gazetę kupiłam z tym filmem, bo książka była genialna. film gorszy jak zwykle, ale wart jednak obejrzenia.

zmykam sprzątnąć nieco, bo to prawda - święta wielkimi krokami idą, a lenistwo ogromne:zawstydzona/y:

Witam.Bylismy na kontroli u pediatry jest juz ok,Klaudia tam jeszcze ma do konca brac syropki .I Witaminki teraz mam im dawac.Musialam jechac taksowka z dzieciakami pod pacha ale dalam rade.
A paczka wielka stoi w przepokoju,wzbudza zainetersowanie,nie mam jej gdzie schowac,nawet jej nie otworzylam.Mam nadzieje ze jest ok wszystko.Zawiniemy w ozdobny papier i dostana dziewczynki wielki prezent pod choinke.Mialam schowac do komorki ale taki mroz ze balam sie peknie ten plastik.Bluzka nie dotarla.
Naja ja lubie jezdzic pociagami na dlugich trasach,ale takimi warunkami to jeszcze nie jechalam i dziekuje ;-) A czesto jezdze do czeskiej Pragi.

anaconda, to idę zaraz do sklepu i będę szukać:-D jak mi młody zdjęcia robił, bo się wygłupialiśmy, i zobaczyłam te zmarszczki to uznałam, że chyba zmienię zdanie co do chirurgii plastycznej:-D

iwonka, a ja jeszcze nigdy w Pradze nie byłam..:zawstydzona/y: mój znajomy kiedyś powiedział, że widział 52 stolice na świecie, ale Praga jest najpiękniejsza z nich. a ciągle brak okazji, lub kasy, żeby jechać i przekonać się samej.

Hejka
zima się chyba wynosi powoli bo odwilz u nas przyszłą bagno normalnei na chodnikach az nie da się poruszać z wózkiem

Iwonka a to musi ich ciekawośc zżerać hehehhe co tam jest
do nas wczoraj wieczorem tez paczka przyszła dla Zuzi od jej ojca chrzestnego kurcze obcy a nei rodzina ale pamieta za każdym świętem

Naja My podrózujemy cała Polskę dosłownei pociągiem bo z Krakowa do Gdyni kawałłłłłłłłłłłłł drogi da się przeżyć
nei raz były sceny że ludzie bilety mają a na przejsciu koczują jak oni te bilety sprzedają :szok::szok::szok:
tak oliwkowy krem rewelka

Aga czekamy na fotkę ja chyba z braku sponsora z fryzjera na sylwka musze zrezygnować damy radę mamy wałki i lakier będa loki bo włoski urosły heheheh

Oczy mnie pieka od cebuli....ale skoro chce sie jesc pysznosci to trzeba nacierpiec:sorry:

miesko sie piecze i gotuje.zaraz obiadek i wdroge do centrum do laryngologa:wściekła/y:Naju nic nie przegapilas...u nas po prostu gil za gilem:eek:jeden dzien jest lepiej i po wizycie kontrolnej od nowa:wściekła/y:mam juz dosc bo to sie ciagnie od wrzesnia:wściekła/y:

Iwonka jest jeszcze szansa ze paczka z bluzka dojdzie...a czy wogole ja wyslali:sorry:Super ze dziewczyny zdrowe...oby jak najdluzej:tak:

a na jutro deszcz zapowiadaja:wściekła/y:

tez bym sie z checia do fryzjera przeszla...ale czasu malo,kaski tez szkoda:-(moze przed sylwestrem mi sie uda:cool2:bo nie ma to jak sobie samopoczucie poprawic super fryzurka;-)
czuje sie jakos zmeczona:eek:przygaszona:-(ehhh....

reklama
Naja no widzisz ,to musisz kiedy sie wybrac do Pragi.Jest piekna to fakt,tam wogole inna kultura ludzi,nie widac biegajacych dzieci samopas po ulicy,nie ma wogole ludzi popoludniami .Bylam kilka razy w markecie na zakupach i to w niedziele.U nas w Pl to sa tlumy wiadomo a tam kilka osob sie przechadza..W domach ludzie nie robia tak imprez od tego sa piwiarnie.Obiad jedza o 12ej.Nie ma szczawiu,kiszonej kapusty...;-) Zreszta to nie tylko w Czechach..Maja super ZOO.Mozna karmic zwierzeta,wchodzic do nich a u nas....ech.Wypozyczaja nawet tam wozki dla dzieci,rowery gorskie,czy taczki do ktorych tez moga wejsc dzieciaczki .
Joanna babka ktora wyslala mi ta bluzke podala mi nawet numer nadania tego listu,dzis dzwonilam na poczte i mowili ze nic takiego u nich nie bylo.,No szkoda bo bluzka miala byc na swieta.A co gotujesz dobrego? I co laryngolog powiedzial?

Agatulka milo ze chrzestny pamietal :-)

Jesli chodzi o fryzjera to mam kolezanke fryzjerke i zawsze ona do mnie przychodzi i mi robi wloski :-)Od wielu lat farbuje na blond ale mam chetke znow sie sciemnic.....

Do góry