reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego dzieci budzą się wcześniej w wolne dni?

Pytanie trochę żartem, ale całkiem jednak serio. Przede wszystkim - czy Wasze dzieci też w dni "pracujące" śpią jak zabite i trzeba je wyciągać z łóżek do przedszkola/żłobka, natomiast w weekendy wstają o świcie? Moje córki mają trzy lata i półtora roku, jedna chodzi do przedszkola, druga do żłobka. Zastanawiamy się z mężem, o co w tym chodzi, słyszałam też od innych rodziców w przedszkolu, że ich dzieci też tak robią.

No to o co w tym chodzi, gdzie logika, gdzie sens? :D
Może nie ten przedział wiekowy ale wypowiem się 😂Nastolatek śpi w opór. W tygodniu ciężko go dobudzić do szkoły a w weekend zatem nadrabia na maxa. Młodszy wczesna podstawówka w tygodniu ciężko też go dobudzić. W piątek jest tak zmęczony, że potrafi usnąć o 21 albo i szybciej co powoduje, że w sobotę potrafi obudzić się przed 7 ale i spać do 10, nie ma reguły. W czasach przedszkolnych chyba tak był ustawiony ich zegar biologiczny, że w weekend też budzili się szybko niestety. Obecnie odsypiam te wszystkie lata wstawiania o świcie 🙂

reklama
Może nie ten przedział wiekowy ale wypowiem się 😂Nastolatek śpi w opór. W tygodniu ciężko go dobudzić do szkoły a w weekend zatem nadrabia na maxa. Młodszy wczesna podstawówka w tygodniu ciężko też go dobudzić. W piątek jest tak zmęczony, że potrafi usnąć o 21 albo i szybciej co powoduje, że w sobotę potrafi obudzić się przed 7 ale i spać do 10, nie ma reguły. W czasach przedszkolnych chyba tak był ustawiony ich zegar biologiczny, że w weekend też budzili się szybko niestety. Obecnie odsypiam te wszystkie lata wstawiania o świcie 🙂
Oesu, to jest nadzieja :) Dużo ludzi tak mówi. Za kilkanaście lat będę okazjonalnie nastawiać budzik na szóstą i trąbić im w weekendy 🤣

Oesu, to jest nadzieja :) Dużo ludzi tak mówi. Za kilkanaście lat będę okazjonalnie nastawiać budzik na szóstą i trąbić im w weekendy 🤣
Na pewnym etapie, myślę, że młodszy miał z 5-6 lat to już byliśmy umówieni, że jak się obudzi może sobie włączyć psi patrol czy coś na tv, a my jeszcze dosypialismy odrobinę 😉to było bardziej takie czuwanie niż rzeczywiście sen ale można było trochę poleżeć dłużej.

Ja do przedszkola nie chodziłam, ale przed 9 podobno nie wstawałam. Spałam z mamą gdzieś do 4-5 roku życia. Ona sobie wstawała, jadła, piła kawę - a ja nadal spałam.
A moje dziecko przedszkolne wstaje codziennie o tej samej porze, koło 7. Niestety córka budzi się o 5:30. Też codziennie. Już jak była zmiana czasu to miałam nadzieję na pobudki o 6:30. Ale nie! Jeden dzień obudziła się po 6, a później znów przed. Mimo, że kilka dni nawet przenieśliśmy usypianie na godzinę późniejszą : tak, żeby się nie przestawiła... A tu nie ma. Rodzicu, wstajesz o 5:30 i koniec. Nieważne, o której pójdzie spać 😕

Do góry