reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dla dzidziusia

Dziewczynki a ja jeszcze raz apropo tego kojca-łóżeczka:
Bo wczoraj weszłam na allegro i zaczęłam liczyć ile by mnie wyszło drewniane łóżeczko z wyposażeniem a ile taki kojec wyposażony już w standardzie, i wiecie co:

* Kojec full wypas (z materacykiem, płozami do bujania, pozytywką, światełkiem, wibracjami, przewijakiem, i przybornik na potrzebne rzeczy, baldachimem i moskitierą) max 350zł ŁÓŻECZKA / KOJCE GUCIO EXSLUSIVE -RÓŻOWE !!! (217168876) - Aukcje internetowe Allegro
* Łóżeczko drewniane najtańsze, materacyk, ochraniacz na szczebelki, przewijak, baldachim, przewijak i karuzela z pozytywką -grubo ponad 400zł (bez przybornika, płoz do bujania i moskitiery!!)

Także decyzje co do łóżeczka już podjęłam, teraz tylko musze sie dopytać czy ten materiał wytrzyma kopanie starszego dziecka, bo jak ma mi to wszystko strzelić to zwała.

reklama
Bardzo mi się te łóżka Agatko podobają ( no może po za kolorem bo nie lubię różowego) i myślę że podjęłaś słuszną decyzję.

Weroniczka no mam nadzieje tylko, że te materiały są bardzo wytrzymałe, bo jak nie to bedzie trzeba jednak wydać te ponad 400zł na drewniaka + wyposażenie.
A mnie sie to łóżeczko podoba ogólnie, i faktycznie szkoda że różowe, wolała bym niebieskie, albo zielone, czy czerwone, bo różowe to dla dziewczynki;-) jak coś to to wchodzi w gre Łóżeczko-kojec MB809DRC (n) max wyposażenie!!! (214152611) - Aukcje internetowe Allegro
No ale jeszcze coś znajde napewno:-)

Ataata technologia w zakresie tkanin poszła tak do przodu że myślę że ten materiał jest wytrzymały i dziecko nic mu nie zrobii. A przynajmniej taki powinien być materiał w tego typu łóżeczkach. A ten kto sprzedaje te łóżeczka to nie ma innych kolorów??

to jest lepsze ale nie podobają mi się te czerwone wstawki. Ja niestety jestem bardzo wyczulona na kolorystykę ( ale tak mają ludzie którzy malują obrazy) i czasem jest to dość uciążliwe.

Ataata A ten kto sprzedaje te łóżeczka to nie ma innych kolorów??
Ale który kojec masz na myśli?? ten różowy czy ten drugi??
Bo ten granatowy mi sie akurat kolorystycznie nawet podoba;-)
A co do technologii materiałów, to myśle że tam gdzie ten granatowy materiał to napewno wytrzyma, pytanie tylko o tą siatke, czy ona wytzryma... bo niechciała bym żeby mi starsze dziecko jak zacznie wojować i pchać sie na nią, wypadło z łóżeczka wraz z dziurą w tej siatce:-D

chodzi mi o ten różowy kojec. A co do siatki to maja siostra ma taki kojec sprzed dziesięciu lat i przytrzymał trójkę dzieci, więc podejrzewam że jest to solidna siatka. Ale najprościej jest się podpytać sprzedającego.

Weroniczka z tych różowych to właśnie niema innych kolorów, a szkoda bo najbardziej mi sie to łóżeczko podoba... no ale może jeszcze bęą.
Co do sietki to super!! Dzieki za info, to jak siostrze tyle wytzrymało to i mnie wytrzyma, ale spytac itak spytam (choć nie podejrzewam żeby mi sprzedawca powiedział "oj siatka to może pęknąc przy starszym dziecku"):-D

Weroniczka dzięki za rady.
Ataata - co do łóżeczka to super wybór. My trochę pojeździliśmy po sklepach aby pooglądać te łóżeczka i wypytać sprzedawców czy są dosyć wytrzymałe.
Z wizji lokalnej - te bardziej skomplikowane są naprawdę w porządku. Każdy mówił, że wytrzymają harce maluszków.
Nasi znajomi mają już trzeci rok łóżeczko turystyczne i sobie chwalą. Nic się nie popsuło. Widzieliśmy je, jest mniej "wypasione" niż to co wybrałaś, a fakt wygląda i sprawuje im się nieźle. Nic się nie podarło. A ich córeczka - wulkan energii przetestowała je solidnie ;) Aha, duże ułatwienie to otwierana jedna ścianka, aby dziecko wychodziło.

reklama
No dokładnie ta krótsza ścianka od strony nóżek jest na zameczek, więc spoko. Tylko musze sprawdzić czy ten zameczek jest dwustronny, tzn czy uchwyt zameczka da sie zostawić od strony wewnętrznej łóżeczka, żeby starszy maluch sam sobie go otwierał:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry