reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dla dzidziusia

reklama
Ewa jesli chodzi o proszek to ja takie ciuszki dla noworodka pralam w "bobasie" lub "loveli" dla takiego co juz pije soczki to jest trudniej i tu chyba faktycznie beda lepsze jakies niemieckie ale ja pralam w "visir sensitive" i dwa razy plukalam(tak od 4mca zycia) co do buteleczek to ja mam avent-a i bardzo sobie chwale, dobre sa tez nuk-a i drogie ale podobno swietne robi teraz nuby(dla dzieci karmionych piersia, specjalnie profilowane)moze kupie taka jak sie malenstwo urodzi;-)
Ataata bardzo fajne te lozeczka, mi tez sie podobaja:tak:tylko patrzac na nie zastanawiam sie jak sie dzidzie do srodka wklada bo miedzy tym daszkiem a przewijakiem jest malo miejsca.noworodek pewnie bez problemu ale chwile potem chyba bedzie trzeba z jednej rzeczy zrezygnowac;-)

Ataata..lozeczka sliczne, szkoda ze te rozowe ma tylko taki kolor

Ewa...ja uzywam Dzidziusia i jestem zadowolona...fakt ze czasami zostaj plamki po jablku lub marchewce ale wtedy uzywam "odplamiacza do tkanin w proszku" z carrefour i on pomaga-stawie jego zdjecie jak maz wroci

co do butelek...butelke mozesz miec zwykla bo dziecko najbardziej na smoczek jest wyczulone, a ten powinnas miec z kalczuku i silikonowy bo nie wiaomo jaki zalapie, co do butelek aventu-musisz wiedziec ze do nich pasuja tylko smoczki z tej firmy a do innych butelek roznych firm. avent nie jest tani-i slyszalam, tez od naszych znajomych, ze dzieciaki jakos nie chca pic z tych butelek, ale to oczywisci zawsze zalezy od dziecka
ja kupilam butelke gerbera, teraz mam canpola a smoczek trojprzeplywowy z nuka-i pasuje do jednej i drugiej butelki

Ataata bardzo fajne te lozeczka, mi tez sie podobaja:tak:tylko patrzac na nie zastanawiam sie jak sie dzidzie do srodka wklada bo miedzy tym daszkiem a przewijakiem jest malo miejsca.noworodek pewnie bez problemu ale chwile potem chyba bedzie trzeba z jednej rzeczy zrezygnowac;-)
Aneczka jak cos to sie przewijak zciągnie, to akurat już najmniejszy problem

Aneczka, Asmodis również i Wam dziękuję za porady. Zapisałam sobie jakie butelki poprzeglądać i na co zerknąć wśród proszków ;)

Aniu znalazłam znalazłam tę butelkę o jakiej pisałaś. W necie ma cenę około (od) 23 zł.

widze ze zaczynaja sie ciekawe dylematy...to dobrze bo to nam wszytskim pomoże w słusznych wyborach... a ja ostatnio zastanawiałam sie nad materacykiem do łożeczka.
macie jakies swoje typy?

reklama
ja mam dla Stasiulka kokosowo gryczany i tak szczerze to ta gryka bardzo źle się układa i tworzu górki i pagórki na materacu no i taki materac jest dość miękki. Jak Staś był całkiem maleńki to miałam materac kokosowy i powiem Wam że lepiej mi się sprawdził pod względem wygody.

Do góry