reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dla dzidziusia

hihi Ewa widziałam je na Allegro, nawet z Doticzką sie z nich śmiałyśmy:-D
Kosztują bodajrze 110zł ale jak dla mnie są bleee... tzn może i coś tam w sobie mają, no ale w takim czymś to już dziecko sie tylko męczy...
One są raczej na jakiś bal przebierańców, ale napewno nie na codzienne chodzenie;-)

fakt, bardziej na bal :-) niż do codziennego użytkowania :-)
ja skusiłam się na śpiworek, podobno praktyczna rzecz do spania

reklama
Ewa bardzo fajny ten spiworek.u nas bardzo sie sprawdzil:tak: byl uzywany przez kilka miesiecy a potem niestety nie dostalam wiekszego a zreszta maly nauczyl sie z niego wychodzic;-) Ale wczesniej jak mowie byl swietny bo Witus bardzo sie kreci i ciagle spal bez kolderki albo caly pod nia.Teraz juz jest duzy i ubieramy go tak zeby nie zmarzl bez koldry bo i tak Zawsze sie z niej wykopuje.

No Ewcia bardzo fajny śpiworek:tak: Też sie zastanawiam nad zakupem takiego wynalazku... ale narazie jeszcze sie wstrzymam:-D
tatuś mojego dzieciątka miał, tzn ma świra na punkcie żyrafek więc napewno by mu sie spodobał, mnie sie też udzieliły żyrafki:-p i często rtozglądam sie na rzeczy z motywami tych zwierzaczków.;-)

Aha dziewczyny, jeśli któraś z was jest taką samą świruską Allegrowiczką jak ja, to znalazłam użytkownika który ma świetne i wogóle modniarskie ubranka dla maluszków...
No niektóre rzeczy to ma tak rewelacyjne, że jak bym miała kupe kasy to bym u niego chyba tonami kupowała ;-):-D
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
A z resztą same sobie zobaczcie:-p

Aha dziewczyny, jeśli któraś z was jest taką samą świruską Allegrowiczką jak ja, to znalazłam użytkownika który ma świetne i wogóle modniarskie ubranka dla maluszków...
No niektóre rzeczy to ma tak rewelacyjne, że jak bym miała kupe kasy to bym u niego chyba tonami kupowała ;-):-D
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
A z resztą same sobie zobaczcie:-p

jeju to coś o mnie też :-) prawie codziennie przeglądam co nowego się znalazło
mąż się ze mnie śmieje i pyta co dziś kupiliśmy - bo idzie to na jego konto :-)
a ciuszki Ataata fajowe, masz rację

a co do śpiworka :-) dzięki dziewczynki za "pochwalenie" trafnego zakupu

stefanka ja tez byłam bardzo zadowolona ze śpiworka, bo miałam taki sam problem jak aneczka - moj damianek wciąz się odkrywał, i spiworek sprawdzil sie swietnie.
tak ze teraz tez bedzie wykorzystany, bo wciąz mam ciuszki po damianku, i mimo tego ze mija 7 lat sa w idealnym stanie, tak ze nie bede musiala duzo kupowac - no chyba ze bedzie mała królewna to wtedy chyba sama wpadne w szał zakupów

ataata a ciuszki na allegro sa super.

i kolejne pytanie do doświadczonych mamuś :-)
co polecacie do prania dziecięcych ubranek?
na wszystkich metkach jest znaczek, że należy prać ręcznie :crazy: ...
może jednak można pokusić się o wrzucenie tego do pralki, a może nie.

a co z butelkami? czy nawet jak zamierzam karmić piersią to kupić już butelki?

Ewa ubranka należy prać w pralce bo ręcznie tego dobrze nie zrobisz. Białe ubranka bawełniane w 90 st. a kolorowe w 60. Proszki są wszystkie do d... i wcale nie piorą. Ja będę sobie sprowadzać proszek dla dzidzi z niemiec bo oni mają o niebo lepsze detergenty. Zresztą dla nas proszek też kupuję sprowadzany z niemiec. Welurkowe ubranka prać należy w 60 st. na lewej stronie i tak samo należy je prasować żeby były miękkie i puszyste.
A co do butelek to jedną musisz mieć na wszelki wypadek. Bo po pierwsze nie masz 100% pewności że będziesz mogła karmić piersią a poza tym czasem dzieciątka się dopaja herbatkami na kolki i wodą z glukozą na pragnienie. Tak więc lepiej mieć w pogotowiu jedną butlę. Lepiej żeby się nie przydała niż żeby potem na prędce biegać i szukać odpowiedniej.

Weroniczka dzięki za rady.
Proszek z Niemiec ;( no to mamy problem. A jak się nazywa?
A te co są u nas naprawdę nic się nie nadaje?

A butelki - masz jakąś sprawdzoną firmę? Mi wszędzie w oczy rzuca się avent.

reklama
jeszcze nie wiem jak się taki proszek nazywa bo dopiero będę kupować. W Krakowie jest taki sklep z detergentami sprowadzanymi z Niemiec i tam się zaopatruję. Jest drożej niż u nas ale naprawdę wiele skuteczniej.
A co do butelki to nie potrafię Ci doradzić bo ja kożystałam z takiej najprostrzej z marketu jedynie na smoczek zwracałam uwagę. Ale przyznam się że nigdy nie patrzę na firmę tylko na to z czego jest wykonany i jakie ma funkcje. Ale o to najlepiej zapytać sprzedawcę w sklepie dziecięcym lub w aptece. Bo ja już naprawdę nie pamiętam mimo że Staś był od drugiegi miesiąca tylko na butlii.

Do góry