reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dla dzidziusia

Wiem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Już sie sama na siebie złoszcze:wściekła/y:no ale to jest silniejsze odemnie.... Dobrze że już mi sie kasa na koncie interntowym skończyła, więc niebede mogła zrobić przelewu =nic nie kupie juz:-D Choć nie powiem, bo już mi do głowy wpadł pomysł, żeby pieniążki z portfela wrzucić na konto....
Ale bede silna i tego nie zrobie:crazy:

reklama
:-) Ataata sliczne te ubranka, ale uwazaj, bo sie puscisz z torbamijak tak dalej pojdzie:-D

Oj Stefanka, sniegu,to faktycznie mamy wbrod, tylko ze ja jedynie na sankach umiem jezdzic;-) Poza tym przy tym calym sniegu i duzej ilosci sloneczka w zimie (co akurat wplywa pozytywnie na nastroj), to i tempki dosc niskie (nierzadko dochodza, do ok -30)

Ataata :) niezłe polowanie. Powiem Ci, że jak oglądam rzeczy dla dzidzi to jak widzę te kombinezonki - zwierzaczki, przypominasz mi się Ty :-)

Co powiesz na te? :-D Są na allegro.

hihi Ewa widziałam je na Allegro, nawet z Doticzką sie z nich śmiałyśmy:-D
Kosztują bodajrze 110zł ale jak dla mnie są bleee... tzn może i coś tam w sobie mają, no ale w takim czymś to już dziecko sie tylko męczy...
One są raczej na jakiś bal przebierańców, ale napewno nie na codzienne chodzenie;-)

Ja jak narazie powstrzymuję się z zakupami, czego nie można powiedzieć o mojej mamie ;-)
Powiedziałam jej jednak, że jak narazie nie chcę oglądać rzeczy dla Maluszka, więc upycha je w swojej szafie i powiem Wam, że Mamuśka chyba oszalała, bo z tego co widzę to szafa się już nie domyka ;)
A tu jeszcze kilka miesięcy przed nami, aż się boję o Mamuśkę, ze niedługo nową szafę będzie musiała kupić :-) Ach, te babcie ;)

U mnie w rodzinie to ja i moje siostry mamy najwiekszego fiola na punkcie zakupow dla Maluszka. Nawet najmlodsza Monika ostatnio przegladala ciuszki i krzyczala do mojego Meza: 'patrz to dla waszego Dziecka!' :-DTo wygladalo kosmicznie tym bardziej ze on byl na balkonie a ona krzyczala na cala ulice.
Moja Mama narazie tylko przeglada gazety i jakies wystawki. A Babcia krzyczy zeby nic nie kupowac za wczasu. Moj Maz lubi ogladac ale narazie czeka cierpliwie :tak:

Hahaha to sie uśmiałam Kasiu z Twojego posta:-D:-D:-D
Szalona rodzinka sie szykuje: szalona babcia, a w brzuszku Adam Małysz ;-)

Oj tak Agatko, szalona ;)
Do tego jeszcze szalony dziadek (mój tata) i szalony wujek (mój brat) ;)
Dziadek już piaskownicę zaczyna szykować, a brat chodzi po domu i udaje Dodę głupio się śmiejąc lub śpiewając (jemu się wydaje, że śpiewa, a tak naprawdę to wyje) ;-)
Zapomniałam wspomnieć o szalonych psach;)
Niedługo jeszcze ta szalona rodzinka się może powiększony o szalonego kociaka, którego na śmietniku znalazł mój szalony dziadek, czyli pradziadek Oliśka ;-)
Nie wiem jak moje suki przyjmą tą wiadomość, bo delikatnie mówiąc za kotami sąsiadki nie przepadają i ich hobby to całodzienne ich obszczekiwanie jak tylko któryś wychyli się z domu :-)

Stefanka jesli chodzi o wanienke to mam pytanie:czy to jest taka z przewijakiem w jednym(tzn.2w1 wanienka i przewijak) ?bo jesli tak to musze przyznac ,ze moim zdaniem jet to niestety porazka.Wyobraz sobie technicznie ,ze kapiesz maluszka w tej wanience, potem wyjmujesz mokrego z wody i co? jedna reka zamykasz wnienke, a kiedy recznik polozysz, w ogole chyba to niewygodne To tylko moje zdanie oczywiscie.Jesli to sama wanienka to fajna jak sie ma wiecej miejsca:tak:
Co do mieszkania to ja sie przeprowadzalam w 6-7 miesiacu ciazy i to bylo straszne wiec odradzam;-)
Ataata fajne te kombinezony, a ten misiu ma super mordke do zgapienia dla naszego kroliczka, bo napewno nigdzie nie uwiera.jak myslicie?
Kasiu no to szalona rodzinka faktycznie FAJNIE.Moja mam tez juz glupieje i przy Witku o tej porze to juz nalogowo kupowala ciuszki.Teraz mam pelno po Witku ale gdyby sie okazalo, ze to dziewuszka to czuje ,ze odrazu pobiegnie po jakas sakuieneczke;-):-D

reklama
przeczytałam Wasze rady w sprawie przeprowadzki w ciąży i trochę się zmartwiłam, bo mamy zamiar przed narodzinami dzidzi przeprowadzić się do drugiego mieszkania
był plan pilnowania przeze mnie robotników, ale jak same wiecie nic z tego ;( no chyba, że jakieś łóżko wstawimy i będę leżeć i na nich patrzeć ;- )

chyba musimy zmienić plany i tu dokończyć pokój dla dzidziusia

Do góry