reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Diety Ćwiczenia Motywacja Postępy, czyli mamuśki wypowiadają wojnę zbędnym kilogramom

Ayni dokladnie tak jak Madzia mowi :)

Jajka kocham :D pod kazda postacia i w kazdej ilosci :)

Ja do salatek daje wszystkie warzywa, pomidory, ogorki, rzodkiewki, szczypiore, czasem cebule, marchewke no wszystko, ale nigdy nie dawalam coleslawa :O jakos tak o nim nie pomyslalam :D

reklama
ja zamiast lodowej kupuje pekinska a ostatnio posmakowal mi szpinak swiezy:-)
sal. ze spinaka>
troszke szpinaku swiezego, boczek krojony podsmazony, pieprz, mniam mniam:tak:
mozna dodawac inne rzeczy, pomidorki koktajlowe, sliwki suszone, orzeszki, itp

Ja surowki robie ze wszystkiego co wpadnie w rece :-)
Dodaje Salad Mix, z tym, ze rozrabiam zamiast w 3 lyzeczkach wody i 3 oleju to w 5 lyzeczkach wody i 1 oliwy z oliwek. Pamietajcie dziewczyny, ze witaminy z warzyw wchlaniaja sie dzieki oliwie:tak:

A ja kupilam sobie maly sloiczek majonezu:-p light. Czasami dodaje do surowki niewielka ilosc do smaku. Moj problem: uwielbiam majonez:no:
Ja np robie tak, ze skusze sie na cos light, co jest zwykle bardzo kaloryczne i akurat mam na to ochote. Zgadzam sie z tym, ze nie sa to za zdrowe produkty, ale pewnie w malych ilosciach nie szkodza.
Co do majonezu to mozna pomieszac normalny z jogurtem i tez mamy light :-) tylko smak juz nie ten.
Czasami smiac mi sie chce jak widze chipsy light:-D To juz jest zbedne:-)

Madziula ciesze sie, ze forum spelnia swoja funkcje:tak: Zapraszamy do odchudzania i trzymamy kciuki:-)

Berni coleslaw to taka salatka z bialej kapusty i marcheweczki , ale niestety jednym ze skladnikow jest majonez i ciezko czyms zastapic :baffled: odkad mnie odrzucilo od salat po zatruciu to mam problem i musze cos innego kombinowac.

Madzia co prawda to prawda, dlatego poki co mam jogurt grecki, Milka zwrocila uwage, ze kaloryczny, to prawda, ale lepszy niz majonez wiec poki co bazuje na tym, a do salat to wlasnie oliwa z oliwek + troszke soku z cytryny, mieszanka ziol wloskich i pyszny dressing gotowy.

Poza tym nie slodze i sole juz jak wczesniej, bo sami nawet nie wiemy ile soli i cukru dodaje sie do przetworzonego jedzenia :baffled: a cukier i sol to wiadomo nic dobrego dla organizmu.

Dziewczyny, nie wiem jak wy, ale ja sie czuje wspaniale! Dzis mam juz za soba pol godzinki porannego wycisku, nawet bym nie spojrzala na czekolade, czuje sie swietnie! Az chce sie wiecej!

Co u was dzis w menu? U mnie na sniadanko byla pasta z tunczyka (tunczyk, lyzeczka jogurtu greckiego, szczypiorek) 2 deski z wasy i herbatka czerwona. Na lunch pewnie kalafiorowka z wczoraj :tak: musze dokupic grepfruty bo mi sie skonczyly.

nie wiem czy chrom czy co ale nie slodze , a raczej slodze 1 herbatke na pare dni a slodkiego to od 2 tyg w ustach nie mialam. a czekolada to byla moja slabosc ;)

Ja juz nie pamietam kiedy czekolade jadlam :O

U mnie dzisiaj rano byly dwa jajeczka + slaba bez cukru oczywiscie kawka potem salatka owocowa a na 17 szykuje sobie filecik z ryby + salatka warzywna i kromeczka ciemnego pieczywa, kawa/herbata :)

Wczoraj jak pocwiczylam to dzisiaj czuje bol :p
Czekam az bedziemy miec stale lacze pod koniec lutego to tez bede cwiczyc z youtube :D

I kolezanki namawiaja mnie na zumbe :D podobno gdzies u nas w miescie jest klub i sa prowadzone zajecia :) chyba sie skusze o ile bedzie to wieczorem i nie bedzie zbyt drogie :p

hejkaa

o weźcie mi nie mówice, bo jak ja pomyśle ile ostatnimi czasy zjadałam czekolad i ciastek i chipsów to aż poprostu wstyd to napisać, cud że nie przytyłam :)
dzisiaj pierwsza doba bez słodkości :)

a no i pije herbatke zielona.. pijecie też?? wspomaga metabolizm :)

reklama
Milka no jasne!

Bernadetka idz na zumbe, jak najbardziej. Ja sama bym poszla ale u nas na silowni nie ma zajec w ogole... Sama silownia :/ A tak to nie chce, bo tylko jacys starzy panowie sie beda na mnie patrzec :confused2:

Ja dzis wybieram sie tylko na zakupy na zewnatrz, tez dokupie owockow i zrobie salatke owocowa, swietny pomysl na sniadanie! No i chyba dokupie ten czarny chlebek cos jakby pumpernikiel , bo te deski juz mi powoli wychodza, zrobie zamianke na tydzien czy dwa.

Madzia ja pije czerwona pu-erh a zielona to moze raz dziennie.

Ostatnia edycja:
Do góry