inomama
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 30 Maj 2013
- Postów
- 1 213
a ja dzis takie udziergałam:
ZUPA SEROWO - POROWA:
Pół kilo mięsa mielonego podsmażyć - do gara. dodać 2 kostki knora wołowe,zalać 3 szk. gorącej wody. Cebulkę na masełku - dodać do gara, 3 pory - jasne części dodać drobniutko skrojone, 30 dag drobniutko posiekanych pieczarek dodać sos knora - ten w saszetce - 1 do mizerii i 1 paprykowo - ziołowy wymieszać w zimnej wodzie - dodać.
Ma się gotować z 2 godziny, aż wszyściutko się prawie rozgotuje.
Pod sam koniec dodać 3 serki hochlandu - te długie - 1 śmietankowy i 2 ziołowe.
Efekt piorunujący.
Najlepsza jest na drugi dzień.
SAŁATKA WARSTWOWA:
Dobrze mieć miskę przezroczystą, żeby był efekt (oprócz walorów smakowych).
5 jajek ugotować na twardo,
oddzielić białka i zetrzeć na dużych oczkach tarki
posolić, popieprzyć, posmarować majonezem.
II warstwa: 2 tuńczyki w oleju rozłożyć na pierwszej warstwie, posolić, kilka ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę na tuńczyki
popieprzyć, posmarować majonezem.
III warstwa - 2 cebule drobno pokroić, ułożyć na poprzedniej warstwie, a na cebuli kukurydzę z puszki,
posolić, popierzyć, posmarować majonezem
IV warstwa - ser w kawałku potarkować na grubych oczkach, położyć na kukurydzy,
posolić, popierzyć, posmarować majonezem
V warstwa - żółtka z tych 5 jaj potarkować na małych oczkach tarki
też najlepsze na drugi dzień
ZUPA SEROWO - POROWA:
Pół kilo mięsa mielonego podsmażyć - do gara. dodać 2 kostki knora wołowe,zalać 3 szk. gorącej wody. Cebulkę na masełku - dodać do gara, 3 pory - jasne części dodać drobniutko skrojone, 30 dag drobniutko posiekanych pieczarek dodać sos knora - ten w saszetce - 1 do mizerii i 1 paprykowo - ziołowy wymieszać w zimnej wodzie - dodać.
Ma się gotować z 2 godziny, aż wszyściutko się prawie rozgotuje.
Pod sam koniec dodać 3 serki hochlandu - te długie - 1 śmietankowy i 2 ziołowe.
Efekt piorunujący.
Najlepsza jest na drugi dzień.
SAŁATKA WARSTWOWA:
Dobrze mieć miskę przezroczystą, żeby był efekt (oprócz walorów smakowych).
5 jajek ugotować na twardo,
oddzielić białka i zetrzeć na dużych oczkach tarki
posolić, popieprzyć, posmarować majonezem.
II warstwa: 2 tuńczyki w oleju rozłożyć na pierwszej warstwie, posolić, kilka ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę na tuńczyki
popieprzyć, posmarować majonezem.
III warstwa - 2 cebule drobno pokroić, ułożyć na poprzedniej warstwie, a na cebuli kukurydzę z puszki,
posolić, popierzyć, posmarować majonezem
IV warstwa - ser w kawałku potarkować na grubych oczkach, położyć na kukurydzy,
posolić, popierzyć, posmarować majonezem
V warstwa - żółtka z tych 5 jaj potarkować na małych oczkach tarki
też najlepsze na drugi dzień