reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta Styczniowych Mamuś..czyli gotujemy, kucharzymy i rozpieszczamy nasze brzuszki:)

reklama
Sałatka z kurczaka i żurawiny.

Paczkę suszonej żurawiny - ok 200g sparzyć wrzątkiem i odcedzić (będzie mięciutka) Dodać to tego ok 300-400g kurczaka pieczonego lub smażonego (najlepiej pierś) pokrojonego w kosteczkę. Dodać dwie łyżki majonezu i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Poszatkować duużo koperku i wcisnąć (lub bardzo drobno pokroić) około jeden/dwa ząbki czosnku.

Wszystko razem wymieszać i doprawić solą do smaku (zależy jak bardzo słony był kurczak)

I gotowe!! Naprawdę nie spodziewałam się że to takie dobre jest..

Ja mam taki :
0,5 kg wątróbki drobiowej
2 cebule
4 ząbki czosnku
olej, sól, pieprz, zioła (co kto lubi)
Oczyszczone wątróbki smażysz na patelni dodajesz cebule i czosnek (posiekane), smażysz aż wątróbka będzie miękka.
Przyprawiasz, smakujesz, mielisz (ja używam do tego blendera) na jednolitą masę ;)
Przekładasz do miseczki i do lodówki ( ja na święta dodaje jeszcze na spód morele suszone ale nie są konieczne)

Podejrzewam że możesz próbować ze wszystkiego zrobić :) Np ugotować kurczaka w rosole obrać z kosteczek przyprawić dorzucić cebulki i co tam jeszcze się lubi i też zmiksować ale z samego kurczaczka to będzie suche ewentualnie dodać tego rosołku i zrobić żeby był maziowaty :p

A jutro będę robiła leczo :-), widzę, że dużą popularnością się tu cieszy :-)! Może być smaczna ta sałatka z żurawiny i kurczaka, muszę spróbować ;-).

reklama
Do góry