reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Mama, mam nadzieje, że nam waga szybko w dół poleci :)
Bunia, nie mamy się o co złościć, fajno że coś naskrobałaś :) A roboty u Ciebie dużo, więc może i waga szybciej poleci i nawet nie zauważysz, że @ się spóźnia - czego szczerze życzę, by nie przychodziła :)

reklama
Mama, mam nadzieje, że nam waga szybko w dół poleci :)
Bunia, nie mamy się o co złościć, fajno że coś naskrobałaś :) A roboty u Ciebie dużo, więc może i waga szybciej poleci i nawet nie zauważysz, że @ się spóźnia - czego szczerze życzę, by nie przychodziła :)

oj przyjdzie, przyjdzie skubana. czuję to po kościach ;-) no i na wszelki wypadek zrobiłam teściora, żeby w razie co nie nosić tych ciężarów przy przeprowadzce i była I krecha. więc przynajmniej z czystym sumieniem mogę nosić kartony z naszym dobytkiem :-D

a waga pewnie poleci- tyle ruchu, mało jedzenia bo nie ma czasu, to mam nadzieję, że jakiś ładny spadek będzie ;-)

oj przyjdzie, przyjdzie skubana. czuję to po kościach ;-) no i na wszelki wypadek zrobiłam teściora, żeby w razie co nie nosić tych ciężarów przy przeprowadzce i była I krecha. więc przynajmniej z czystym sumieniem mogę nosić kartony z naszym dobytkiem :-D

a waga pewnie poleci- tyle ruchu, mało jedzenia bo nie ma czasu, to mam nadzieję, że jakiś ładny spadek będzie ;-)
BUNIUS - ja Ci mówie, z tymi kartonami to poczekaj jeszcze 2 dni...;-)

BUNIA- dziajacie z remontem i przeprowadzką :tak:i pewnie jak Ci waga poleci to nam oczy wyjda z orbit:szok::-D:-D

MONISIA- zajadaj stresa,ale Dukanem;-)&&&&&&&&&&&&& pozaciskane,moze tym razem.....

ja wypilabym cole,ale taka z Biedronki 0% rozne ostatnio probowalam-Auchan,tesco,lidl odpada-niesmaczne...

moja rybka zalana sosem jogurtowo-porowym w piekarniku,za pol h bede szamać.

Słuchajcie, a nie lepiej podczas starania się o dziecko poddać się diecie innego rodzaju, np. takiej dopasowanej indywidualnie do każdego z rodziców., bo to nie tylko kobieta ma o siebie dbać, mężczyzna również. Co wy na to, mi się to wydaje takie bardziej logiczne.

BUNIA- dziajacie z remontem i przeprowadzką :tak:i pewnie jak Ci waga poleci to nam oczy wyjda z orbit:szok::-D:-D

MONISIA- zajadaj stresa,ale Dukanem;-)&&&&&&&&&&&&& pozaciskane,moze tym razem.....

ja wypilabym cole,ale taka z Biedronki 0% rozne ostatnio probowalam-Auchan,tesco,lidl odpada-niesmaczne...

moja rybka zalana sosem jogurtowo-porowym w piekarniku,za pol h bede szamać.

no na pewno ;-) pewnie jakiś kilogram zleci ;-) może nawet pół!! :-D buahahahaaaa

jak malowaliśmy przedpokój to małżon poszedł sobie po piwko a mi kupił colę zero bo wody żadnej nie było :szok: ale dobre to było. ta z biedronki też jest super- taniutka i smaczna :tak:

taką rybkę to ja zrobię jak się już przeniesiemy, to niech i babcia sobie poje ;-) ja jej pokażę jaka zdolna bestia ze mnie w kuchni :-D ułańska fantazja kulinarna :-D ha ha ha!

LILITH- u nas nie ma dnia ,zeby Zuza nie pytala kiedy urodze 3 dziecko-nawet dzis do przedszkola jak ich prowadzialm to sie pytala kiedy bedzie miala siostre bo brata juz ma ....i tez jest mi przykro-bo tak tylko sie zapytalismy jakis czas temu czy chcieliby rodzenstwo ,a Oni podlapali temat i teraz wciąż pytaja...tez jest mi przykro...

co do Lidla to faktycznie-ja tam znalazlam jogurt naturalny z kawalkami ogorka i koperkiem i jak do tego starkuje sobie ogorka i dorzuce do jogurtu + przyprawy i mam mizerie jak ta lala:):):):)

Ja bardzo lubię ten jogort z ogórkiem, ja dodaję do tego czosnek granulowany (bardzo lubię jedzenie z czosnkiem) i wtedy mam sos tzatzki pasujący do różnych mięs i takich tam:))

Oj, jak ja chciałabym już ważyć 55 kg :(
Wczoraj znów nagrzeszyłam, więc nawet dziś na wagę nie wchodziłam,żeby się nie dołowac.

Mama czasem ciężko bez grzeszków :)
Swojskie winko miałam, słodkie jak diabli i niestety chipsów trochę potem podjadłam.....

W Lidlu kupowałam najpierw chemię, głównie płyny do mycia kuchni i łazienki. Używam ich już kilka lat. Kiedyś kupiłam trochę jedzenia a teraz często robię tam zakupy. Nie spotkałam tam nigdy starych warzyw i owoców.

ja też wczoraj miałam winko i chipsy, upsss

Moja przygoda z Lidlem też zaczęła się od chemii, a jak przeszłam na tą dietkę to zaczęlam tam kupować spożywkę, mój mąż uwielbia pizze z Lidla (niestety ja nie mogę jej jeść:((()

Cze dziewczyny!:-)
Wczoraj zrobilam znowu sernik - tym razem z sypkim slodzikiem i maka kukurydziana (zamisat skrobii). I znowu zakalec!:wściekła/y: Po prostu rece i majtki opadaj:no:

A dzis na obiadek zrobilam rosol i do tego makaron (jajko+maka kukur.). Moj M zjadl ze mna, a po chwili wszystko oddal:baffled::-D

Jutro wazenie - az strach sie bac;-)

Jak to zwrócił?? O co chodzi??? Biedny...

Bunia - ja lubię przeprowadzki, ale w sensie urządzania, planowania, malowania, dokupywania roznych dodatków, ale samo przenoszenie rzeczy (pakowanie, rozpakowywanie) jest fatalne...ale za to potem, jaka jest satysfakcja jak juz wszystko ładnie wygląda:))

Suri - nie rozumiem o co Ci chodzi????

Czy u was też dzisiaj jest zimno i mokro??? bleeee

Słuchajcie, a nie lepiej podczas starania się o dziecko poddać się diecie innego rodzaju, np. takiej dopasowanej indywidualnie do każdego z rodziców., bo to nie tylko kobieta ma o siebie dbać, mężczyzna również. Co wy na to, mi się to wydaje takie bardziej logiczne.

ta dieta jest zdrowa i smaczna i absolutnie nie przeszkadza w staraniu się o dziecko :tak: a jeśli już sie okaże, że się jest w ciąży, to przechodzi się do etapu, który jest zalecany właśnie w ciąży :-D lekkie modyfikacje, by odżywiać się zdrowo, smacznie i z korzyścią dla maluszka i własnej wagi ;-)
pozatym dieta Dukana jest bardziej stylem żywienia niż rzeczywiście dietą- nie ma czegoś takiego jak liczenie kalorii, odmierzanie porcji posiłków. po prostu wyeliminowało się np. chleb, który działa wzdymająco i ma białą mąkę, ziemniaki itp. je się zdrowo, smacznie i traci zbędne kg w odpowiednim tempie, które nie zakłóca pracy organizmu, wręcz polepsza perystaltykę jelit i trawienie :-D
moim zdaniem dieta jest świetna- chudnie się zdrowo i z umiarem :tak: organizm lepiej pracuje i lepiej się czuje- wiem po sobie, jestem pełna pozytywnej energii, mam więcej siły, a spadek wagi jest zdrowy, wolny i motywuje do działania :-D
wiadomo- jeśli ktoś chce mieć dla siebie dobraną indywidualnie dietkę, to bardzo proszę :-D jak najbardziej. no ale tak jak piszę- to jest bardziej zdrowszy styl odżywiania niż dieta :-)

BUNIA- widze,ze dzis Cie energia roznosi :tak::-):-):-)

WIKULA- cześć ,no faktycznie jak sie do tego jogurtu z ogorkiem i koperkiem doda troche czosnku to wyjdzie fajny sosik do mieska-trzeba wyprobować:tak:

ja wlasnie wcinam rybke-jakie to dobre...:rofl2:

reklama
Do góry