reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Mama, mam nadzieje, że nam waga szybko w dół poleci :)
Bunia, nie mamy się o co złościć, fajno że coś naskrobałaś :) A roboty u Ciebie dużo, więc może i waga szybciej poleci i nawet nie zauważysz, że @ się spóźnia - czego szczerze życzę, by nie przychodziła :)

reklama
Mama, mam nadzieje, że nam waga szybko w dół poleci :)
Bunia, nie mamy się o co złościć, fajno że coś naskrobałaś :) A roboty u Ciebie dużo, więc może i waga szybciej poleci i nawet nie zauważysz, że @ się spóźnia - czego szczerze życzę, by nie przychodziła :)

oj przyjdzie, przyjdzie skubana. czuję to po kościach ;-) no i na wszelki wypadek zrobiłam teściora, żeby w razie co nie nosić tych ciężarów przy przeprowadzce i była I krecha. więc przynajmniej z czystym sumieniem mogę nosić kartony z naszym dobytkiem :-D

a waga pewnie poleci- tyle ruchu, mało jedzenia bo nie ma czasu, to mam nadzieję, że jakiś ładny spadek będzie ;-)

oj przyjdzie, przyjdzie skubana. czuję to po kościach ;-) no i na wszelki wypadek zrobiłam teściora, żeby w razie co nie nosić tych ciężarów przy przeprowadzce i była I krecha. więc przynajmniej z czystym sumieniem mogę nosić kartony z naszym dobytkiem :-D

a waga pewnie poleci- tyle ruchu, mało jedzenia bo nie ma czasu, to mam nadzieję, że jakiś ładny spadek będzie ;-)
BUNIUS - ja Ci mówie, z tymi kartonami to poczekaj jeszcze 2 dni...;-)

BUNIA- dziajacie z remontem i przeprowadzką :tak:i pewnie jak Ci waga poleci to nam oczy wyjda z orbit:szok::-D:-D

MONISIA- zajadaj stresa,ale Dukanem;-)&&&&&&&&&&&&& pozaciskane,moze tym razem.....

ja wypilabym cole,ale taka z Biedronki 0% rozne ostatnio probowalam-Auchan,tesco,lidl odpada-niesmaczne...

moja rybka zalana sosem jogurtowo-porowym w piekarniku,za pol h bede szamać.

Słuchajcie, a nie lepiej podczas starania się o dziecko poddać się diecie innego rodzaju, np. takiej dopasowanej indywidualnie do każdego z rodziców., bo to nie tylko kobieta ma o siebie dbać, mężczyzna również. Co wy na to, mi się to wydaje takie bardziej logiczne.

BUNIA- dziajacie z remontem i przeprowadzką :tak:i pewnie jak Ci waga poleci to nam oczy wyjda z orbit:szok::-D:-D

MONISIA- zajadaj stresa,ale Dukanem;-)&&&&&&&&&&&&& pozaciskane,moze tym razem.....

ja wypilabym cole,ale taka z Biedronki 0% rozne ostatnio probowalam-Auchan,tesco,lidl odpada-niesmaczne...

moja rybka zalana sosem jogurtowo-porowym w piekarniku,za pol h bede szamać.

no na pewno ;-) pewnie jakiś kilogram zleci ;-) może nawet pół!! :-D buahahahaaaa

jak malowaliśmy przedpokój to małżon poszedł sobie po piwko a mi kupił colę zero bo wody żadnej nie było :szok: ale dobre to było. ta z biedronki też jest super- taniutka i smaczna :tak:

taką rybkę to ja zrobię jak się już przeniesiemy, to niech i babcia sobie poje ;-) ja jej pokażę jaka zdolna bestia ze mnie w kuchni :-D ułańska fantazja kulinarna :-D ha ha ha!

LILITH- u nas nie ma dnia ,zeby Zuza nie pytala kiedy urodze 3 dziecko-nawet dzis do przedszkola jak ich prowadzialm to sie pytala kiedy bedzie miala siostre bo brata juz ma ....i tez jest mi przykro-bo tak tylko sie zapytalismy jakis czas temu czy chcieliby rodzenstwo ,a Oni podlapali temat i teraz wciąż pytaja...tez jest mi przykro...

co do Lidla to faktycznie-ja tam znalazlam jogurt naturalny z kawalkami ogorka i koperkiem i jak do tego starkuje sobie ogorka i dorzuce do jogurtu + przyprawy i mam mizerie jak ta lala:):):):)

Ja bardzo lubię ten jogort z ogórkiem, ja dodaję do tego czosnek granulowany (bardzo lubię jedzenie z czosnkiem) i wtedy mam sos tzatzki pasujący do różnych mięs i takich tam:))

Oj, jak ja chciałabym już ważyć 55 kg :(
Wczoraj znów nagrzeszyłam, więc nawet dziś na wagę nie wchodziłam,żeby się nie dołowac.

Mama czasem ciężko bez grzeszków :)
Swojskie winko miałam, słodkie jak diabli i niestety chipsów trochę potem podjadłam.....

W Lidlu kupowałam najpierw chemię, głównie płyny do mycia kuchni i łazienki. Używam ich już kilka lat. Kiedyś kupiłam trochę jedzenia a teraz często robię tam zakupy. Nie spotkałam tam nigdy starych warzyw i owoców.

ja też wczoraj miałam winko i chipsy, upsss

Moja przygoda z Lidlem też zaczęła się od chemii, a jak przeszłam na tą dietkę to zaczęlam tam kupować spożywkę, mój mąż uwielbia pizze z Lidla (niestety ja nie mogę jej jeść:((()

Cze dziewczyny!:-)
Wczoraj zrobilam znowu sernik - tym razem z sypkim slodzikiem i maka kukurydziana (zamisat skrobii). I znowu zakalec!:wściekła/y: Po prostu rece i majtki opadaj:no:

A dzis na obiadek zrobilam rosol i do tego makaron (jajko+maka kukur.). Moj M zjadl ze mna, a po chwili wszystko oddal:baffled::-D

Jutro wazenie - az strach sie bac;-)

Jak to zwrócił?? O co chodzi??? Biedny...

Bunia - ja lubię przeprowadzki, ale w sensie urządzania, planowania, malowania, dokupywania roznych dodatków, ale samo przenoszenie rzeczy (pakowanie, rozpakowywanie) jest fatalne...ale za to potem, jaka jest satysfakcja jak juz wszystko ładnie wygląda:))

Suri - nie rozumiem o co Ci chodzi????

Czy u was też dzisiaj jest zimno i mokro??? bleeee

Słuchajcie, a nie lepiej podczas starania się o dziecko poddać się diecie innego rodzaju, np. takiej dopasowanej indywidualnie do każdego z rodziców., bo to nie tylko kobieta ma o siebie dbać, mężczyzna również. Co wy na to, mi się to wydaje takie bardziej logiczne.

ta dieta jest zdrowa i smaczna i absolutnie nie przeszkadza w staraniu się o dziecko :tak: a jeśli już sie okaże, że się jest w ciąży, to przechodzi się do etapu, który jest zalecany właśnie w ciąży :-D lekkie modyfikacje, by odżywiać się zdrowo, smacznie i z korzyścią dla maluszka i własnej wagi ;-)
pozatym dieta Dukana jest bardziej stylem żywienia niż rzeczywiście dietą- nie ma czegoś takiego jak liczenie kalorii, odmierzanie porcji posiłków. po prostu wyeliminowało się np. chleb, który działa wzdymająco i ma białą mąkę, ziemniaki itp. je się zdrowo, smacznie i traci zbędne kg w odpowiednim tempie, które nie zakłóca pracy organizmu, wręcz polepsza perystaltykę jelit i trawienie :-D
moim zdaniem dieta jest świetna- chudnie się zdrowo i z umiarem :tak: organizm lepiej pracuje i lepiej się czuje- wiem po sobie, jestem pełna pozytywnej energii, mam więcej siły, a spadek wagi jest zdrowy, wolny i motywuje do działania :-D
wiadomo- jeśli ktoś chce mieć dla siebie dobraną indywidualnie dietkę, to bardzo proszę :-D jak najbardziej. no ale tak jak piszę- to jest bardziej zdrowszy styl odżywiania niż dieta :-)

BUNIA- widze,ze dzis Cie energia roznosi :tak::-):-):-)

WIKULA- cześć ,no faktycznie jak sie do tego jogurtu z ogorkiem i koperkiem doda troche czosnku to wyjdzie fajny sosik do mieska-trzeba wyprobować:tak:

ja wlasnie wcinam rybke-jakie to dobre...:rofl2:

reklama
Do góry