reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Witam sie z poranna kawka:)
U mnie dzis na wadze 69,6 kg:-)Wzięłam sie w garść i narazie nutelli i ciast niet...:-(Same czyste proteinki i jeszcze dzisiaj i jutro warzywka:tak:Mam nadzieje ze waga poleci!!!! Chociaz za 8 dni mam termin @, więc pewnie woda sie zatrzyma, no zobaczymy...
MAĆKU - a z tymi parówkami to chyba niebardzo:no:Wg mnie sam tłuszcz....:dry:JA sama uwielbiam parówki i mogłabym jesc je codziennie na sniadanie i kolację, ale raczej na diecie nie wskazane:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
MAĆKU- cześć ,ja wiem ,ze mozna wedlinki drobiowe ,ale czy parówki:sorry2::confused::sorry2:trzeba by zapytac LILITH jak sie pojawi...wiem ,ze do parówek dadaja mieso wie[przowe a wieprzowiny nie wolno.
ale jak juz zjadlas to smacznego;-)
ja mialam placuszki z otrebami ,serkiem i jajkiem i do tego pol naturalnego jogurtu:tak:

MONISIA- witaj babeczko [FONT=&quot]
n080.gif
[/FONT]

MAĆKU- cześć ,ja wiem ,ze mozna wedlinki drobiowe ,ale czy parówki:sorry2::confused::sorry2:trzeba by zapytac LILITH jak sie pojawi...wiem ,ze do parówek dadaja mieso wie[przowe a wieprzowiny nie wolno.
ale jak juz zjadlas to smacznego;-)
ja mialam placuszki z otrebami ,serkiem i jajkiem i do tego pol naturalnego jogurtu:tak:

MONISIA- witaj babeczko [FONT=&quot]
n080.gif
[/FONT]

Witam Kochana moja
Jak samopoczucie??? Widzę ze @ szaleje i wodę zatrzymuje wredota jedna!!!!!
Ja narazie zjadłam jogobelle light z otrebami i teraz pije kawkę!!!!

heloł :-D ja na śniadanko zaliczyłam kanapkę z pasztetem :-D moja babiczka zrobiła drobiowy, więc wiem co tam jest ;-)

maćku ja parówki też jem :eek: takie wędzone z kurcząt. kupuję w biedronce. co prawda mają trochę więcej tłuszczu, ale raz na jakiś czas to chyba nie zaszkodzi ;-)

co do popsutych wag to moja też się chyba zepsuła :confused: ważyłam się dziś (po każdym dniu protal się ważę z rana na warzywnym) i co? i waga mi pokazuje prawie 1kg więcej :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

i o co tu chodzi? normalnie się wszystkie wagi zmówiły i robią nam psikusa :baffled: co za... :-p

na obiadek dziś stworzę pizze :-D taką pół na pół, żeby małżon nie musiał cierpieć z powodu braku sera ;-) ja na swoją część dodam fetę i topionego serka, a on będzie miał normalny żółty. na to pomidorki, salami, pieczarki, sosik czosnkowy i będzie pychaaaaaaa :-) spód wg. dukanowskiego przepisu czyli:

Pizza
Składniki: (na 2 dni! albo dla 2 osób)
6 łyżek otrąb owsianych
2 łyżki skrobii/maki kukurydzianej
1/5 szklanki mleka
1/3 -1/2 małego opakowania drożdży
1 łyżeczka cukru dla drożdży (!) ew. 1 tabletka/1 łyżeczka słodzika*
1 małe jajko
sól do smaku
przecier pomidorowy, pieczarki, cebula i inne ulubione warzywa (na PW)
wędlina drobiowa
serek granulowany
oregano
Otręby zmielić na puch. Drożdże rozrobić w ciepłym mleku z cukrem, zostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte drożdże dodać do otrąb, soli, mąki i jajka. Dokładnie wyrobić.
Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia i posmarować przecierem pomidorowym (najelpiej całe ciasto, bo jeśli zostawicie brzegi to wyschną podczas pieczenia i zrobią się twarde) i posypać oregano. Poukładać swoje ulubione składniki pizzy (wędlinka, warzywa-na PW), na to wyłożyć odsączony serek granulowany.
Piec w piecu nagrzanym do 180st ok 20 min (musicie kontrolować czy za bardzo się brzegi nie przypiekają).
Podawać z sosem czosnkowym.

ja granulowanego serka dawać nie bedę bo mam obawy, czy by mi zasmakował :eek: ale mi się czcionka zmieniła :-p bo wkleiłam ten przepis z komputra (no nie chciało mi sie przepisywać ;-) )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
MONISIA- moje samopoczucie troche lepsze,no w koncu najwazniejsze ze @ przylazla skoro nie ma dzidzi i juz za ilka dni beda dzialania.wlasnie dzwonilam do tej kliniki gdzie Tomi idzie na badania bo zobaczylam u nas na bb info ,ze od 13 wrzesnie 11 miast robi akcje bezplatnego badania nasienia-oczywiscie limit juz wyczerpany bo to jest od 13 wrzesnia ,ale ...pani powiedziala,ze skoro wiem o tej akcji to Tomi dostanie 30 % rabatu i zaplaci 70 zl a nie 100:-D:-Dno ,zawsze to coś;-)

BUNIA- witaj kochana,no cos z tymi wagami nie halo:cool2:u mnie mam nadziekje,ze za 2 dni cos zleci bo juz bede po @ wiec woda nie bedzie sie zatrzymywac,ale z kolei zaczynam brac hormony a one tez zatrzymuja wode:dry:no nic-pożyjemy to sie zbaczy.
a jakie to sa parwki w Biedronce:confused:moze podjade na dniach i oblukam.

mama parówki sa na lodówkach w okolicach wędlin i śledzi ;-) paczka 1kg za niecałe 6zł. są przepyszne, bez dodatku tłuszczu wieprzowego (mają dość swojego, więc lepiej nie przesadzać z nimi ;-) ) my je już kupujemy od dobrych 4 lat (odkąd mieszkamy razem) i jeszcze nam sie nie znudziły. kiedyś to przez ponad rok mieliśmy je na śniadanko w każdą sobotę i niedzielę :-D są naprawde mega smaczne i jak na parówki to niedrogie. z wędzonych kurcząt.

ja je lubię podgrzać na warzywnym, do tego skroic sobie pomidorka i tak sobie jeść i zagryzać. nawet mi wtedy chlebka nie trzeba, ani np. musztardy :-D

MONISIA- moje samopoczucie troche lepsze,no w koncu najwazniejsze ze @ przylazla skoro nie ma dzidzi i juz za ilka dni beda dzialania.wlasnie dzwonilam do tej kliniki gdzie Tomi idzie na badania bo zobaczylam u nas na bb info ,ze od 13 wrzesnie 11 miast robi akcje bezplatnego badania nasienia-oczywiscie limit juz wyczerpany bo to jest od 13 wrzesnia ,ale ...pani powiedziala,ze skoro wiem o tej akcji to Tomi dostanie 30 % rabatu i zaplaci 70 zl a nie 100:-D:-Dno ,zawsze to coś;-)

BUNIA- witaj kochana,no cos z tymi wagami nie halo:cool2:u mnie mam nadziekje,ze za 2 dni cos zleci bo juz bede po @ wiec woda nie bedzie sie zatrzymywac,ale z kolei zaczynam brac hormony a one tez zatrzymuja wode:dry:no nic-pożyjemy to sie zbaczy.
a jakie to sa parwki w Biedronce:confused:moze podjade na dniach i oblukam.
Jak promocja, to badajcie zołnierzyki:-D:tak::-D
A waga na pewno poleci, w końcu to Dukan, nie???:-D:-D:-D

BUNIA- dzieki :tak::tak::tak::tak::tak:jak bede w Poznaniu to wlece do Biedronki po te parowki ,skoro takie dobre i raz na jakis czas można;-)

MONISIA- no tak ,w koncu to Dukan-jak waga nie poleci to Go tam znajde w tej Francji:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a badanie i tak mielismy robic bo Tom byl juz zapisany-tak tylko zadzwonilam zapytac o te bezplatne badania ,ale ze juz limit wyczerpany to dostalismy rabat;-)

wiesz, mama, ja tam nie mowię, że je na pewno wolno ;-) (żeby nie było na mnie ;-) )ale ja je jadłam na uderzeniówce i mi zeszło parę kilo, więc myślę, że od czasu do czasu nie zaszkodzi i lepiej zjeść coś z większą zawartością tłuszczu, co organizm sobie przypomni jak to jest i będzie go zwalczał ;-) a pozatym są pyszne i nie wyobrażam sobie życia bez nich. z tylu rzeczy zrezygnowałam, ale z nich nie :-p wydaje mi się że od czasu, do czasu można sobie pozwolić na małe "grzeszki" ;-)

reklama
Do góry