reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
witam i ja

BAFINKA- nooo,kochana-gratki!!!!!!bardzo sie ciesze:tak:super-pewnie motywacja wieksza;-)

POK- witaj na wątku,powodzenia.

MACKU- owocow nie mozna wlasnie przez weglowodany:sorry2:buraczki tez mozna tylko do 1 posiklu dziennie.a w III fazie jest tylko 1 porcja owocow wlacnie przez cukry niestety...choc ja sie przyznam ,ze jakis czas temu(jak mi waga stala 2 tyg zjadlam kilka sliwek)

BUNIA- kochana czeakmy na rzepis na chlebek;-):tak:

ja na śniadanko zjadlam makrelkę wędzoną pomidora i ogórka małosolnego... pyszności:) a od jutra znów proteiny chciałabym wytrzymać 10 dni zeby efekty były bardziej wyraźne... co wy o tym myślicie??? można tak?

hej babeczki ja już zważona i 1,5 kg mniej:):)

To bardzo ładnie:))
Ja po tygodniu mam 1kg mniej i tez się ciesze, bo w między czasie zaliczyłam wizytę u dziadków i u mamy:)) a i jeszcze @ mi się zbliża...

ja na śniadanko zjadlam makrelkę wędzoną pomidora i ogórka małosolnego... pyszności:) a od jutra znów proteiny chciałabym wytrzymać 10 dni zeby efekty były bardziej wyraźne... co wy o tym myślicie??? można tak?
Ja bym na Twoim miejscu tak nie robiła, możesz sobie zaszkodzić, nie wolno chudnąć za szybko, organizm tez musi się przestawić. Moim zdaniem najwięcej 5dni na proteinach i potem 5 na p+w:))

Maćku - owoców też nie można dlaego, że mają w sobie fruktozę, a jest to jakby nie patrzeć cukier

Pok - witaj:))

Witajcie Kochane!!!
BAFINKA, WIKULAA -gratuluję spadku wagi!!!
A mi biały ser obrzydł - nie mogę przełknąć...dobrze ze jestem teraz na warzywach, to moge ze szczypiorkiem...
W ogóle to jem Jogobelle Light z otrebami i waga leci...Uwielbiam jagody z panna cottą..mmmm....
A po tym bigosie wczoraj...maaasaaakra...kapusta rozpycha niesamowicie, mimo ze wolno ja jeść..żołądek mnie nawet bolał...

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12&p={7E3D6560-72EE-11DF-A78E-00235A861540}

Chleb...

0,5 op. drożdży
0,5 szkl skrobii / mąki kukurydzianej
1 łyżeczka słodzika do pieczenia
1 łyżeczka soli
0,5 szkl ciepłej wody
1 op. otrąb owsianych (150g)
1 mały jogurt naturalny (180g) (ja dałam 2 bo otręby były za suche przy jednym)
3 żółtka
Otręby zalać jogurtem odstawić do nasiąknięcia.
Drożdże rozpuścić w 0,5 szkl. wody, dodać słodzik i wymieszać z mąką kukurydzianą. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie dodać do otrębów, dodać żółtka i sól. Wymieszać ręką do połączenia składników. Ciasto wylać do formy wysmarowanej parafiną i wysypaną otrębami.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na pół godziny.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Piec 30-35min. Zostawić w wyłączonym piekarniku i z otwartymi drzwiczkami na pół godzinki. Wyjąć z formy i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

bardzo proszę- przepis na chlebek. ja bym to bardziej nazwała "drożdżówką" niż chlebkiem, ale następnym razem dorzucę np. czosnek albo cebulkę i zrobię sobie taki inny chlebek.

teraz zmykam robić porządki- jak narazie już mam 5 worów rzeczy do wyrzucenia. trochę mi sie pokomplikowało w zyciu, ale spoko- damy rade ;-) a kg lecą- zleciał kolejny, więc to już 8 :-D zaraz poprawię suwaczek

BAFINKA- ja rowniez nie polecam teraz 10 dni-wez pod uwage ,ze juz uderzeniowke zrobilas a teraz jak znowu zrobisz 10 dni same bialke to nerki moga zacząć Cie bolec...ostrożnie;-)

WIKULA- no gratki zrzuconego kg:tak:
MONISIA- fajnie,ze teraz nasz warzywka;-)trzymam &&&&&&&&&& za kolejne kg w dol..

reklama
hej dziewczyny,

tez sie zbieram, zeby zacząć :) Maćku! super, że założyłaś temat.
Przeczytałam kilka pierwszych stron wątku, wszystkich nie dam rady. No i jedno pytanie - o jakim grilu wy mowicie?

a olej parafinowy gdzie kupujecie? w aptece?
Ja mam cos takiego Grill TEFAL CB5220 Plancha Thermosignal - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje - fajna sprawa:tak:
A ten olej ponoc w aptece (ja jeszcze nie kupowalam).

a kg lecą- zleciał kolejny, więc to już 8 :-D zaraz poprawię suwaczek

hej babeczki ja już zważona i 1,5 kg mniej:):)
Gratki!!!:-)

Do góry