reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Można kupić 3% lub zrobić z oleju parafinowego, ponoć smakuję wyśmienicie :)
Za to z dawnego forum wiem, że ten 3% można spokojnie od czasu do czasu stosować. Tak samo z ketchupem, ja w lidlu tutaj kupowałam i uzywałam cała diete :)

reklama
Można kupić 3% lub zrobić z oleju parafinowego, ponoć smakuję wyśmienicie :)
Za to z dawnego forum wiem, że ten 3% można spokojnie od czasu do czasu stosować. Tak samo z ketchupem, ja w lidlu tutaj kupowałam i uzywałam cała diete :)

Muszę kupić ten majonez light, to mi urozmaici jedzonko:)) mniamnia, na samą myśl o tym ślinka mi cieknie:)

A tych paluszków z tuńczyka nie robilam, chociaż ciekawa jestem jak smakują:)

Co do majonezu - własnie doczytałam w tej książce przepis na majonez, który spokojnie mozna jeść:tak: SKLADNIKI: do jogurtu naturalnego dodac lyzke stolowa musztardy i ubic jak na puszysty majonez. Doprawic odrobina octu, soli,pieprzu i ziól.;-):-D

WIKULAA- polecam te placuszki
puszka tunczyka
2 jajka surowe
1,5 lyzki mieszanki otrebów
1 lyzeczke ketchupu bez cukru
szczypta papryki slodkiej i ostrej
inne przyprawy do smaku-szczypta Vegety ,sporo pieprzu

tunczyka odsączyć-wbic jajka ,dodac pozostale skladniki-wymieszac i smazyc na teflonowej patelni na wolnym ogniu-są wyśmienite-mi wyzlo 8 placuszków:tak:
acha- smażyć pod przykryciem..

WIKULAA- polecam te placuszki
puszka tunczyka
2 jajka surowe
1,5 lyzki mieszanki otrebów
1 lyzeczke ketchupu bez cukru
szczypta papryki slodkiej i ostrej
inne przyprawy do smaku-szczypta Vegety ,sporo pieprzu

tunczyka odsączyć-wbic jajka ,dodac pozostale skladniki-wymieszac i smazyc na teflonowej patelni na wolnym ogniu-są wyśmienite-mi wyzlo 8 placuszków:tak:
acha- smażyć pod przykryciem..

muszę kiedyś to wypróbować:)

Tylko Wikula patrz na te majonezy z tyłu, bo często oszukują i niby light a wcale nie.. najlepsze wszystko super light. Podobnie serki, te trójkąty są :) Czy też feta jak ktoś lubi.. na taką pierś z kurczaka roztopić..

Co do placuszków, to ja na pewno też skosztuję ;p

witam się dziś- zważyłam się znowu i.... jednak spadło 4 a nie 6 ale spoko- i tak dobry wynik. muszę tylko suwaczek zmienić.

co do majonezu- ja właśnie dziś kupiłam olej parafinowy i zamierzam zrobić sobie majonez :-D

kupiłam też sobie warzywka i jutro sobie sałatkę zrobię do obiadku!! a jutro powinny przyjść te moje patelnie, to na tą okazję mam pieczarki i zrobię z cycuchami kurzymi

mam też swoją wagę, to będę się ważyć raz w tygodniu, żeby wiedzieć ile mi spada tygodniowo.
a placuszki z tuńczyka też zrobię, ale nie na tej mojej patelni- muszę poczekać na te nowe, żeby znowu tego nie sfajczyć

Bunia - 4kg to też dużo ciesz się tym!!

przy smażeniu bez tłuszczu trzeba mieć dobrą patelnię, ja sobie takową zakupiłam, jak tylko zaczęłam ta dietkę:)

LILITH - wiem, wiem z tym produktami light to często gęsto jest jedna wielka ściema...

Bunia, waga może się np. zafałszować po wędzonym. Bo woda w organizmie zostaje. Tak czy siak, 4 kg, to bardzo ładnie :)

Ja na szczęście kończę jutro warzywa, jade 3/3 i się doczekać nie mogę jak wejdę na P :D
No i na pewno zrobie te placuszki.. nawet nie wiem czy nie dzis ;p

Wikula, ja mam ogromny problem z jogurtem naturalnym.. nie mogę upolować takiego, co łączna ilość w i c jest mniejsza niż p. Niby tez mniej tłuste ale mają więcej węgli ;/ A np. do mizerii nie lubię tego Total 0%, który moim zdaniem i tak jest najlepszym serkiem :(

Ostatnia edycja:
reklama
ja wiem- cieszę się :-D wędzonego nie jadłam, ale mam jeszcze @ więc na pewno się troszkę sfałszowało ;-)

ja to się cieszę, że jutro będę mogła sobie zjeść pomidoooooorka :-D

Do góry