reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Witam!
Dzisiaj znowu same proteinki - bleee... Ale jak to sie mowi - chcesz byc piekna to cierp;-)

Przez to picie duzych ilosci budze sie w nody i musze isc do kibelka:wściekła/y: Tez tak macie?
MACKU- tez tak ma-wstaje w nocy-mimo,ze zalatwiam sie tuz przed pojsciem spac...

BUNIA- napisz prosze gdzie kupilas ten olej parafinowy i ile kosztuje??;-)
super ,ze tak Ci waga leci-pogratulowac...

dziewczyny a ile czasu moze waga stac????????????juz 10 dzien mam wciąż 66 kg.wiecej juz nie zleci czy o co chodzi???

ja sie waze rano po zrobieniu siusiu;-)

reklama
mama w aptece kupiłam :-) ale mam wątpliwości, czy to faktycznie ten... bo myślałam, że będzie napisane "olej parafinowy" a na nim jest "ciekła parafina" :eek: i nie mam pojęcia czy to to :baffled: on jest taki typowo apteczny, a nie wiem czy też spożywczy :eek:

my w październiku idziemy na wesele i małżon sie mnie zapytał, czy nie chcę sobie sukienki uszyć. bo ja to takie wymiary mam nietypowe, że nigdy nic kupić ładnego nie umiem na siebie i szyję. to go wyśmiałam- "gdzie ja będę szyła sukienkę na październik, jak jej potem nie ubiorę, bo będzie za duża :-D ". zapomniał się chłopina, że niedługo schudnę i nie ma sensu szyć sukienki na wymiar ;-) pożyczę od koleżanki- ona ma taką fają, ładnie na mnie leży i w dodatku w razie co, to można ją po bokach ściągnąć, żeby nie wisiała za bardzo :-D

ja dziś na obiadek chcę zrobić pierś z kurczaka zasmażaną z pieczarkami w sosie jogurtowym :-D ale takie plany mam jak patelnie przyjdą, bo już zostały wysłane wczoraj więc mam nadzieję, że dojda i dziś będzie mój debiut na nich ;-) a jak nie, to nie będzie obiadu :-D ha ha ha!!! ;-) małżon do tego dostanie ryż albo ziemniaczki a ja sobie zrobię salatkę :-D

będę sobie musiała zamówić tą książkę z dietą dukana dla Polaków- na merlinie jest, to może małżon mi zamówi :-D
no właśnie tez bym chciała tą książke kupić.słuchajcie ja w sobote idę na wesele i kupiłam kiedyś sobie łądną suknie (uzyta raz) i chciałabym w nią wejść . no i zalożyłam ją kilka dni temu i powiedzmy że weszła ale przydałoby się troszkę zgubić...no i zauważyłam po obrączce że palce mi spuchły (obrączke miałam powiększaną jakoś w piatek) i była dobra a teraz mi uciska,i nie wiem co się dzieje..no i teraz postanowiłam przez 3 dni (bo do wesela) zrobć sobie dietke.żeby chociaż pozbyć się wody z organizmu,boję się trochę o puls ale jak będe dużo piła to będzie dobrze.trochę mi to wesele przeszkadza,bo skusiłyscie mnie tą dietą że się nakręciłam, i dziś już na śnaidanko jajeczka,na obiadek będzie pierś,kolacja to nie wiem jeszcze.
na weselu napewno będzie takie nie dietkowe żarcie i dieta nie będzie miała sensu...co o tym myślicie????
musze wybrac się niebawem do sklepu mam niedaleko Lidla to co polecacie na faze uderzeniową??
no i teraz to mam mętlik z tymi produktami 0% bo ja nigdy nie czytał składu tylko sugerowałam się ilością tłuszczu i tyle...więc co mam brac 0% czy porównywać???
bunia podaj mi link gdzie ta książke znalazłaś???

Z tym lataniem do kibelka to niestety tak jest i trzeba się przyzwyczaić :)
Co do produktów o% to i na cukry trzeba zwracać uwage. Dlatego pisałam wam już kilka razy, że zamiast jogurtu do dań na ciepło używajcie Total 0%. On nie ma węgli ani cukru, mało tłuszczu, jest pyszny gęsty - jak grecki jogurt i ma masę protein. Można go kupić w tesco.
Co do robienia zakupów, mój przez poprzednie 3 miesiące się juz przyzwyczaił i sam teraz pomaga wybrać to co potrzebuję :D
Mama, wiem, że i waga ze 2 tygodnie może stać, po prostu organizm się bardzo broni. Może daj sobie lekkiego kopa, pijesz herbatki zielone i czerwone ??
A jeśli chodzi o ole, to tak, ten co w aptece się kupuję.. jak pisałam on ma właściwości przeczyszczające, dlatego dodaje się go niewiele do smażenia, czy przygotowywania z niego jakiś produktów.

Wracając do tych lightów, dukan pisał, że czasem lepiej kupić cos tłustszego bo ma to lepsze wartości :)
Polecam wam tez szynkę konserwową z Lidla 3% bez węgli z dużą ilością proteinek :)

sawi - może spróbować z ta dietką. Ale proponowałabym po weselu od nowa zaczaść fazę uderzeniową i wtedy jest szansa na faktyczne efekty:))

reklama
kurka- wszystko fajne jest w lidlu :eek: a ja do lidla mam 30km :baffled: ech tam, skoro jadłam produkty jakie jadłam i tyle mi zeszło, to chyba znaczy że może być? co myślicie? bo gdyby było źle, to bym nie schudła tyle :eek:

Do góry