reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Kurcze a mnie zaczęły chyba nery boleć.. i nawet by to mogło pasować bo wczoraj bardzo mało wypiłam.. no ale jestem na PW ;/ Swego czasu dwa razy w szpitalu na nie leżałam, ale dziwne.. bo wcześniej, jak 3 miesiące na dietce byłam to nic się nie działo.. choć nie miałam "zaległości" z piciem :D
Lece robić herbatki i zapijać wodą plus colą ile wlezie :)

A co do tych mąk, to widziałam na grupach, że jakaś dziewczyna porównywała mąke kukurydzianą do ziemniczanej i ta druga ma lepsze wyniki składników. Tak samo jest z ogórkami.. Dukan, nie zna naszych kiszonych, czy tej mąki ziemniaczanej, podobnie jest u nich z mlekiem odtłuszczonym.. o ile się nie mylę, odtłuszczone zawiera więcej węgli czy tam cukrów od zwykłego :)
czasem warto kupić coś tłustszego - tak tez zaleca. Bo często bywa tak, że te 0% etc mają więcej węgli i cukru :) Trzeba patrzeć zawsze na przelicznik W C P. węgle plus cukry muszą mieć mniej łacznie niż protein w danym produkcie. Np.popatrzcie na te jogurty naturalne..
A z serków polecam wam Total 0%. Pyszny :) Dostępny w tesco :)

reklama
Kurcze a mnie zaczęły chyba nery boleć.. i nawet by to mogło pasować bo wczoraj bardzo mało wypiłam.. no ale jestem na PW ;/ Swego czasu dwa razy w szpitalu na nie leżałam, ale dziwne.. bo wcześniej, jak 3 miesiące na dietce byłam to nic się nie działo.. choć nie miałam "zaległości" z piciem :D
Lece robić herbatki i zapijać wodą plus colą ile wlezie :)

A co do tych mąk, to widziałam na grupach, że jakaś dziewczyna porównywała mąke kukurydzianą do ziemniczanej i ta druga ma lepsze wyniki składników. Tak samo jest z ogórkami.. Dukan, nie zna naszych kiszonych, czy tej mąki ziemniaczanej, podobnie jest u nich z mlekiem odtłuszczonym.. o ile się nie mylę, odtłuszczone zawiera więcej węgli czy tam cukrów od zwykłego :)
czasem warto kupić coś tłustszego - tak tez zaleca. Bo często bywa tak, że te 0% etc mają więcej węgli i cukru :) Trzeba patrzeć zawsze na przelicznik W C P. węgle plus cukry muszą mieć mniej łacznie niż protein w danym produkcie. Np.popatrzcie na te jogurty naturalne..
A z serków polecam wam Total 0%. Pyszny :) Dostępny w tesco :)
Pij, pij, zeby Ci sie czasem nie pogorszylo:tak:

Czyli mam patrzec na tabele na opakowaniach?

A jak jest z grzybami? Mozna w I fazie?

Ja to sie nie moge doczekac tej drugiej fazy, bo uwielbiam warzywka:tak:

Ja tez robilam z niemielonych otrebow. Ale wiem, ze niektorzy miela. W kazdym razie sprobuje:tak:

A skrobie robi sie z czegos innego (precikow?:baffled:) niz make kukurydziana:tak:

ja też nie umiem żyć bez warzywek.

a z mąką to sobie tak "inteligjentnie" obmyśliłam, że z ziemniaka mąka to skrobia. to może z kukurydzą jest podobnie. zobaczę czy dostanę tą skrobię :dry:

oto moje dzisiejsze dukanowskie debiutancko- amatorskie bułeczki ;-)

P8300011.jpgP8300013.jpgP8300015.jpg

w fazie uderzeniowej je się tylko produkty "wskazane" te "dozwolone" albo "dopuszczalne" to tylko w II fazie można już. faza I jest bardziej restrykcyjna- a potem można sobie pozwolić na "więcej" :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
chyba można ze skórką upiec i potem zdjąć. ja też tak zawsze robiłam bo nigdy skórki nie jadłam. ale wczoraj akurat jak robiłam kuraka, to skórkę zdjęłam i zostało mi więcej przypraw na udkach i stwierdziłam, że tak chyba lepiej.
bo jak się po pieczeniu skórkę ściągnie to z przyprawami.
ale to też zależy jak kuraka pieczesz- bo ja na ruszcie nad blachą z wodą i nie jest taki suchy. a jeśli się normalnie robi tylko na blasze, to chyba lepiej potem skórę ściągnąć, żeby za suchy nie był.

zamotałam :sorry:

a pozatym ja mam koty to one mi zeżrą tą skórkę surową, bo upieczoną to małżon zawsze mi zjadał.

Ja zawsze ściągam skórę :)
Można też kupić kurczaka z rożna i zdjąć skórkę :)

Piję, piję ile wlezie :)

Bunia, bułeczki wyglądają bardzo smakowicie :)

A o jakie grzybki chodzi?? Na pewno można pieczarki i inne zwykłe grzybki poddusić. Nie wiem jak z marynowanymi bo tu i tak bym nie dostała takich jak lubię :D

chyba można ze skórką upiec i potem zdjąć. ja też tak zawsze robiłam bo nigdy skórki nie jadłam. ale wczoraj akurat jak robiłam kuraka, to skórkę zdjęłam i zostało mi więcej przypraw na udkach i stwierdziłam, że tak chyba lepiej.
bo jak się po pieczeniu skórkę ściągnie to z przyprawami.
ale to też zależy jak kuraka pieczesz- bo ja na ruszcie nad blachą z wodą i nie jest taki suchy. a jeśli się normalnie robi tylko na blasze, to chyba lepiej potem skórę ściągnąć, żeby za suchy nie był.

zamotałam :sorry:

a pozatym ja mam koty to one mi zeżrą tą skórkę surową, bo upieczoną to małżon zawsze mi zjadał.
Ja pieke we worku foliowym i tez ie jest suche.:tak:

A skorka tez sie nie zmarnuje - piesek chetnie zjadl;-)

to chyba jednak bez znaczenia, kiedy się skórkę ściągnie- ważne że jej nie będzie :-D

O! ja też w woreczku robię czasem, ale skończyły mi się woreczki :dry: przy tym jest mniej zmywania, bo przy moim drugim sposobie to jest ufajdany ruszt i blacha :-p

lillith a mi się wydawało, że grzybki można dopiero w drugiej fazie :sorry: chyba że one tak jak ogórki konserwowe są traktowane jako przyprawa?

Tak, w II :D
Ja się zakręciłam i myślałam, że pytasz czy ogólnie są dozwolone. Na I bym nawet ogórków nie jadła ;p BY zrobić jak zaleca dukan czysto proteinową :)

reklama
przejrzałam sobie tą książkę. jest w niej napisane, że pierwsze 3 dni są najgorsze- racja. wczoraj myślałam, że padnę z głodu!! burczało mi w brzuchu, marzyła mi się czekoladka!! a dziś już lepiej. a jutro- to będzie jeszcze lepiej :-D mam bułeczki, czyli pieczywko, którego mi najbardziej brakowało na śniadanko ;-) mam więcej materiałów dotyczących diety i pewnie będe gotować według przepisów Ducana i przy okazji małżon będzie zdrowo jadł :-) przecież nie będę gotować 2 różnych obiadów :-p

zaczynam odczuwać satysfakcję, że się na to zebrałam :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry