reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

bułeczki upieczone- wyszły superaśne i mega smaczne :-D :tak::tak::tak: polecam ten przepis

3 jajka
otręby pszenne i owsiane
kostka twarogu
trochę drożdży w mleku lub łyżeczka proszku do pieczenia
czosnek granulowany
przyprawy wedle gustu

białka ubić, resztę wymieszać, dodać białka. nałożyć na blachę (ja sobie ją zmoczyłam, bo się bałam, że się przypali) i piec 30min w tem. 180stopni. tych otrębów nie określę dokładnie ile, bo to chyba zależy od gęstości samej masy.

polecam- właśnie zajadam z twarożkiem :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Maćku, nie wiem czy to jest za duże czy co.. ale ładowało i ładowało, zwieszając wszystko i nie wysłało.

Nie wiem czy te linki będą dobre, ale zamieszcze. Jak nie, będę próbować wysłać po 1 sztuce ;p

Download Nie_potrafię_schudnąć_350_nowych_przepisów.rar for free - FileSonic, fast and easy file sharing.

Download Pierre_Dukan_-_Metoda_doktora_Dukana_-_Dieta_Proteinowa.rar for free - FileSonic, fast and easy file sharing.

Zresztą Maćku, zaraz spróbuję wysłać chociaż jedną sztukę :)

lillith jak fajnie że to tu dałaś :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

już sobie te jedno ściągnęłam. teraz czekam na drugie- wielkie dzięki :-D:-D przynajmniej nie trzeba kupować książek. zaraz się wgłębię w lekturę i poszukam jakiegos fajnego przepisu na rybkę w fazie U

Bunia, a dobrze to działa ??
Bo mi się ciągle dla Macka ładuję to na poczcie ;/

działa :-D ściągnęłam obie książki, rozpakowałam i mam już na kompie :-) może prześlij jej tylko linka? albo skompresuj? albo sobie ściągnie stąd jak ja, jeśli jest jakiś problem. pierwszą książkę ściągło bez problemu. na tą drugą musiałam czekać 10 minut, żeby zacząć, ale to dlatego że nie mam konta na tej stronce. ale teraz już wszystko mam i działa :-D

Melduje sie drugiego dnia dietki:tak:
a co do mąki kukurydzianej, to powinna być w każdym hipermarkecie (ja widziałam zarówno w tesco, jak i w realu, w innych nie patrzyłam...)
I jeszcze wam powiem, że jeżeli chodzi o wybór nabiału 0%tłuszczu, to fajne produkty sa w Lidlu:)
A czy w tej diecie nie chodzi czasem o skrobie kukurydziana, a nie make? Tak mi sie wydaje, ze ktos na jakims forum to podkreslal. Trzeba by to sprawdzic.

U nas niestety nie ma lidla:no:

właśnie weszłam na ten wątek i w szoku jestem jakie efekty są po tej diecie, chętnie bym się skusiła ale nie wiem na czym ta dieta polega, chyba musze poszperać w necie, czy ta dieta nie zaszkodzi staraczką?? Chetnie bym się coś o niej dowiedziała. Teraz waże 59kg przy wzroście 155, kiedys ważyłam 71 ale udało mi się troche zgubić. byłam bym szczęśliwa gdym straciła jeszcze z 5 kg
Czyli jestesmy mniej wiecej podobnych gabarytow i mamy podobne cele;-)

Maćku, nie wiem czy to jest za duże czy co.. ale ładowało i ładowało, zwieszając wszystko i nie wysłało.

Nie wiem czy te linki będą dobre, ale zamieszcze. Jak nie, będę próbować wysłać po 1 sztuce ;p

Download Nie_potrafię_schudnąć_350_nowych_przepisów.rar for free - FileSonic, fast and easy file sharing.

Download Pierre_Dukan_-_Metoda_doktora_Dukana_-_Dieta_Proteinowa.rar for free - FileSonic, fast and easy file sharing.

Zresztą Maćku, zaraz spróbuję wysłać chociaż jedną sztukę :)
Dzieki:tak:
Na poczte nic nie doszlo, ale sciagne sobie tutaj:tak:

A probowal ktos robic chlebek/bulki bez twarogu? Na samych jajach i zmielonych otrebach?

No to bardzo się cieszę, że działają.
Maćku, daj znać czy sobie pobierzesz czy jakoś to wysyłać.

Dopiero teraz odczytałam :D

Ja mam 158 cm ;p

Takiego chlebka nie robiłam, miałam jeden wypróbowany przepis, bo bułeczki mi nie podchodzily.

Może na dniach zrobie w mikrofali i będą lepiej smakować.

Ja mam jeszcze 2 dni na PW i dziś myślałam gołąbki zrobić :)
Przyznam wam, że ja nie lubię tej PW, wole same P..

Tak, używa się skrobie kukurydzianą a nie mąkę :)

Pytajcie jak co w sklepach ze zdrową żywnością :)

Ostatnia edycja:
maćku ja do bułeczek nie mieliłam tych otrębów :-) przez to są bardziej chrupiące. pewnie bez twarogu też by wyszły- tak mi się wydaje, bo przecież jak się chleb piecze to z mąki i jajek, no to myślę, że bułeczki też by tak szło :tak:

a jeśli chodzi o mąkę kukurydzianą. hmmm... w przepisach jest skrobia kukurydziana (mazeina), ale jeśli nie można jej dostać, to można zastąpić mąką kukurydzianą. (o ile nie jest to to samo, a nazwa inna. bo przecież z ziemniaków też jest mąka i mówi się mąka ziemniaczana, albo skrobia ziemniaczana a to chyba to samo :eek: )

jak mi się naładują akumulatorki to wstawię zdjęcie moich bułeczek :-D bo baterii w domu niet :dry: i nie mam jak zdjęcia zrobić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja mam jeszcze 2 dni na PW i dziś myślałam gołąbki zrobić :)
Przyznam wam, że ja nie lubię tej PW, wole same P..
Ja to sie nie moge doczekac tej drugiej fazy, bo uwielbiam warzywka:tak:

maćku ja do bułeczek nie mieliłam tych otrębów :-) przez to są bardziej chrupiące. pewnie bez twarogu też by wyszły- tak mi się wydaje, bo przecież jak się chleb piecze to z mąki i jajek, no to myślę, że bułeczki też by tak szło :tak:

a jeśli chodzi o mąkę kukurydzianą. hmmm... w przepisach jest skrobia kukurydziana (mazeina), ale jeśli nie można jej dostać, to można zastąpić mąką kukurydzianą. (o ile nie jest to to samo, a nazwa inna. bo przecież z ziemniaków też jest mąka i mówi się mąka ziemniaczana, albo skrobia ziemniaczana a to chyba to samo :eek: )
Ja tez robilam z niemielonych otrebow. Ale wiem, ze niektorzy miela. W kazdym razie sprobuje:tak:

A skrobie robi sie z czegos innego (precikow?:baffled:) niz make kukurydziana:tak:

Do góry