reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

reklama
witam :-D

a6w sobie daruję, bo mam rwę kulszową i nie dam rady się potem podnieść ;-)

I fazę obliczy fajnie ten test (ja np. mam mieć 6 dni), II faza trwa tyle, ile się w sumie chce (do stracenia konkretnej ilości kilogramów, które się założyło), a III faza trwa 10 dni na każdy utracony w sumie kilogram. czyli jak ja mam zamiar zrczucić 30, to moja III faza będzie trwała 300dni :tak: no ale drugą mam "przewidzianą" do kwietnia, ale zobaczymy w jakim tempie będę zrzucać ;-) zadzwoniłam też do ciotki doktorki i mi doradziła, żebym jednak 1/1 robiła, bo moje nerki mogą się zbuntować jak kiedyś :-p

dziś upiekę sobie bułeczki- zaraz sie ruszę wkońcu do sklepu, więc trzymajcie kciuki, bo mam obawy, że coś mi nie wyjdzie :baffled:

maćku, bunia dobrze napisała - faza II trwa tak długo aż uzyskasz pożądaną wagę, dopiero III faza trwa 10 dni na każdy stracony kg
bunia ja pod koniec II fazy też walczyłam 1/1 , trzymam kciuki za efekty

co do ćwiczeń w I i II fazie nie jest zalecane intensywne ćwiczenie, no przynajmniej ja początkowo byłam bardzo słaba, ale w III fazie spokojnie już można ostro walczyć z ćwiczeniami
wszystko zależy od samopoczucia z resztą, ja na początku byłam dętka :)

hello:))

I ja się witam!!!

Ja już na dietce jestem od jakiegoś czasu, mam już 11kg za sobą i chciałabym jeszcze z 6 zrzucić. tylko miałam przerwę wakacyjną (2tyg i nic nie przytyła!!), więc musiałam potem od nowa stosować fazę uderzeniową, jak wychodze na imprezy, to piję alkohol, ale to nie wpływa na moja wagę.
Tylko teraz mam problem, bo zaginęła mi moja książka, tzn. pozyczyłam ją i nie wiem czy juz mi jąoddano i ją gdzieś wcisnęłam, czy jeszcze jej nie odzyskałam...A nie do końca pamiętam jakie warzywa moge jeść, pamiętam tylko niektóre, pomożecie???
A co do drugiej fazy, to ja stosuję 1/1 i w ciągu dwóch miesięcy schudłam 9kg, także ja uważam, że ten wariant jest skuteczny:))
Wczoraj zrobiłam przegląd szafy i znowu wchodze w rozmiar 38, niektóre rzeczy, szczególnie spodnie, są na mnie nawet trochę luźne:-)

a wrzuce jeszcze fajną stronkę z przepisami: Przepisy w diecie proteinowej - Dukana.

a co do mąki kukurydzianej, to powinna być w każdym hipermarkecie (ja widziałam zarówno w tesco, jak i w realu, w innych nie patrzyłam...)
I jeszcze wam powiem, że jeżeli chodzi o wybór nabiału 0%tłuszczu, to fajne produkty sa w Lidlu:)

Ale natej stronce jest wszystko po kolei wytłumaczone :D
To może spróbuj 3/3 :D

Dziewczyny, pokaże wam jakie były moje efekty po dietce, plus a6w, balsam i peeling kawowy. Tylko bardzo was proszę, nie śmiejcie się, bo trochę sie wstydzę :D

5 Marzec:

brzuch: 95cm
pas: 84cm
biodra: 93cm
uda: 94/56

20 MAJ:

brzuch: 77cm
pas: 69cm
biodra: 87cm
uda: 86/51 cm

Jakis rezulatat jest, więc myślę, że na prawdę waro.

Test :
Test Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl
właśnie weszłam na ten wątek i w szoku jestem jakie efekty są po tej diecie, chętnie bym się skusiła ale nie wiem na czym ta dieta polega, chyba musze poszperać w necie, czy ta dieta nie zaszkodzi staraczką?? Chetnie bym się coś o niej dowiedziała. Teraz waże 59kg przy wzroście 155, kiedys ważyłam 71 ale udało mi się troche zgubić. byłam bym szczęśliwa gdym straciła jeszcze z 5 kg

Podałam ostatnio też linka do testu dukana, który liczy ile będziemy na diecie, ile będzie trwała dana faza i jaki dla naszej osoby będzie najlepszy system.
Mogę podać raz jeszcze.

Jak któraś potrzebuję książki dukana też pisac, wyślę na meila jutro :)

Najlepszy niby jest system 5/5, bo najszybciej gubi się wagę.

Co do fazy uderzeniowej, ne zaleca się w niej używania jeszcze skrobi kukurydzianej.
A co do chlebków i bułeczek, jest na nie wiele przepisów, i faktycznie te chlebki różnią się smakiem i konsystencją w zależności od przepisu :)
Ja robiłam chyba z drożdzy, mleka, serka, otrębów i jajka i wychodził idealny. A i trochę tej skrobi.
to ja też, ja też chcę!!!!!!! tinka.sz@gmail.com

reklama
wikula hejka :-D
ja do lidla i reala mam za daleko, ale sprawdzę w Tesco- bo byłam w Kauflandzie, Carrefurze, Aldim i Biedronce i nie było. ale to mam jeszcze czas, bo można tego os II fazy używać (w I nie jest zalecana), a ja mam dziś 3dfU ;-)

właśnie pieką mi się bułeczki- zobaczymy czy wogóle będą bułeczki przypominać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry