reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Podałam ostatnio też linka do testu dukana, który liczy ile będziemy na diecie, ile będzie trwała dana faza i jaki dla naszej osoby będzie najlepszy system.
Mogę podać raz jeszcze.

Jak któraś potrzebuję książki dukana też pisac, wyślę na meila jutro :)

Najlepszy niby jest system 5/5, bo najszybciej gubi się wagę.

Co do fazy uderzeniowej, ne zaleca się w niej używania jeszcze skrobi kukurydzianej.
A co do chlebków i bułeczek, jest na nie wiele przepisów, i faktycznie te chlebki różnią się smakiem i konsystencją w zależności od przepisu :)
Ja robiłam chyba z drożdzy, mleka, serka, otrębów i jajka i wychodził idealny. A i trochę tej skrobi.

reklama
a wiem jaki test, ale to po francusku było i raczej tego nie zczaiłam :zawstydzona/y: a jak mi przyjdzie odpowiedź po francusku to co ja z tego zrozumiem? :laugh2::laugh2: możesz dać jeszcze raz, a co tam :blink::blink:
no właśnie na tym systemie 5/5 się niby szybciej chudnie, ale dla mnie to katorga 5 dni bez warzyw :szok: i pomyślałam, że może tak by też było dobrze 1/1- ważne że wogóle będzie jakiś efekt, a ja będę co 2 dzień mogła wszamać warzywko, to bym była mega zadowolona i szybciej by mi to leciało i nie czułabym takiej presji, "że dieta".

a pozatym ja mam duuuużo do zgubienia i nie chciałabym chudnąć za szybko, żeby mi potem skóra za bardzo nie "wisiała" :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale natej stronce jest wszystko po kolei wytłumaczone :D
To może spróbuj 3/3 :D

Dziewczyny, pokaże wam jakie były moje efekty po dietce, plus a6w, balsam i peeling kawowy. Tylko bardzo was proszę, nie śmiejcie się, bo trochę sie wstydzę :D

5 Marzec:

brzuch: 95cm
pas: 84cm
biodra: 93cm
uda: 94/56

20 MAJ:

brzuch: 77cm
pas: 69cm
biodra: 87cm
uda: 86/51 cm

Jakis rezulatat jest, więc myślę, że na prawdę waro.

Test :
Test Dukana - Grupy Wsparcia Dieta.pl

nooooooo, efekt niesamowity!!! bo w sumie jak się widzi, że w pasie ubywa centymetrów to waga już jest nieistotna ;-) ważne, że "optycznie" się chudnie :-p

Ostatnia edycja:
dopracowałam wreszcie ten test ;-) pomęczyłam go i dotarło :-D
fazę uderzeniową mam zrobić przez 6 dni (tak też w sumie chciałam), a potem 217dni II fazy- choć ja to bardziej będę spoglądać kiedy mi ubędzie ile powinno :-p ale nie ma info jakie systemy sobie robić :dry: chyba się skuszę na te 1/1- najwyżej wolniej będę chudnąć, ale przecież będę :tak: pozatym ja miałam kiedyś problemy z nerkami i mama mi powiedziała, żebym nie obciążała ich tak białkiem teraz (dlatego też mi doradziła tą 1/1, jest pielęgniarką- teraz do niej dzwoniłam :-) )

no i jeszcze w tej fazie uderzeniowej mam schudnąć 2,4kg :-D problem tylko, że nie mam w domu wagi :eek: pójdę do sąsiadki :smiech:

dopracowałam wreszcie ten test ;-) pomęczyłam go i dotarło :-D
fazę uderzeniową mam zrobić przez 6 dni (tak też w sumie chciałam), a potem 217dni II fazy- choć ja to bardziej będę spoglądać kiedy mi ubędzie ile powinno :-p ale nie ma info jakie systemy sobie robić :dry: chyba się skuszę na te 1/1- najwyżej wolniej będę chudnąć, ale przecież będę :tak: pozatym ja miałam kiedyś problemy z nerkami i mama mi powiedziała, żebym nie obciążała ich tak białkiem teraz (dlatego też mi doradziła tą 1/1, jest pielęgniarką- teraz do niej dzwoniłam :-) )

no i jeszcze w tej fazie uderzeniowej mam schudnąć 2,4kg :-D problem tylko, że nie mam w domu wagi :eek: pójdę do sąsiadki :smiech:
ale fajnie że ten wątek jest,
ja nie stosuje tej diety teraz,ale stosowałam,zakupiłam książki wszystkie podszkoliłam się no i niestety ale w 3 dniu przerwałam bo tętno mi spadło (mam kamice nerkową) a tak jak piszesz bunia przy nerkach nie jest zalecana..i lekarz rodzinny kazał mi przerwać bo widocznie ta dieta nie dla mnie...
ja mam sporo do zrzucenia no ale co z tego jak nie moge jej stosować...
bardzo mi menu odpowiadało (brak jedynie chleba i niesłodzenie herby)
ja miałam działać 2/2 mimo tego że nie ma takiej propozycji to zawsze można sobie lekko zmodyfikować...same zobaczycie co jest lepsze.a ja chętnie będe z Wami tu klikać i służe pomocą...
zrobiłam sobie test dukana i
I faza to 7 dni
II faza to 108 dni
III faza to 154 dni
czyli do 30.05.2011 bym musiała dietkować

j jak już wszystkie dzieci (a chcemy min.3 porodze o ile się uda) to wezme się za te moje nerki i podietkuje sobie bo nie wyrobie z moją wagą.
przed starankami wazyłam 42kg
jak zaczełam łykac clo i dupka to zaczęłam tyć i do teraz nie mogę zgubić...

a ile chcecie zgubić kg i ile macie wzrostu???

Ostatnia edycja:
ja jestem już na III fazie, straciłam 8,5 kg w ciągu 1,5 miesiąca, więc jestem zadowolona, po ciuchach widać niesamowicie zmianę
polecam dietę, ale pamiętajcie też że trzeba dużo pić, minimum 1,5 litra, bo dieta białkowa obciąża nerki
w II fazie stosowałam system najpierw 3/3, później 5/5, a następnie 1/1 wszystko zależy od tego jak długo dacie radę być na samych białkach, mi czasem było trudno, dlatego tak zmieniałam systemy :)
kibicuję każdej :)

Dziewczyny gratuluje wynikow:tak:

Ja chce zrzucic jakies 5 kg, wiec mysle, ze dam rade...

A tak a propo to II faza ma trwac tydzien na jeden kg. Ale nalezy policzyc rowniez to co sie zrzuci w fazie I? Czyli jesli w I zrzuce np 2 kg to II ma trwac 3 tygodnie?
ja właśnie też chcę upiec ten chlebek, bo tego mi najbardziej brakuje na śniadanko, ale nigdzie nie umiem znaleźć mąki kukurydzianej :baffled: może do czasu rozpoczęcia II fazy już ją gdzieś znajdę. najwyżej zostaną mi bułeczki dukanowskie :-D
Ja zrobilam chlebek wlasciwie z tego samego przepisu jak na buleczki:tak: Tylko z otrebami, bez skrobi.

reklama
Do góry