reklama
Tadam! Nowy, aktualny suwaczek;-) Jestem w polowie drogi do celu. Ale juz czuje sie o wiele lepiej!
A ja dzis rbie taka salatke (choc mam dzien samych proteinek, no ale...):
-troche ugotowanego brokula
-jajko na twardo
-2 srednie pomidory
-kilka surimi
-lyzeczka musztardy
-2 lyzki jogurtu
Boozqowa dzieki za przepis na nalesniki. Ja ostatnio zroblam z maka kukur i wyszly jak podeszwa od buta
A ja dzis rbie taka salatke (choc mam dzien samych proteinek, no ale...):
-troche ugotowanego brokula
-jajko na twardo
-2 srednie pomidory
-kilka surimi
-lyzeczka musztardy
-2 lyzki jogurtu
Boozqowa dzieki za przepis na nalesniki. Ja ostatnio zroblam z maka kukur i wyszly jak podeszwa od buta
mama05
prrrryy szaaaalona :))
BAFINKA- wytrwalości życze )a ja dziś weszłam ramo na wage i jest więcej niż wczoraj nie wiem o co chodzi ale wzięłam sie w garść i dziś sam nabiał choć powinny być warzywa....
BOOZQOWA- mi dopiero 2 dni po skonczeniu @ waga poszla w dol takze poczekaj az Ci sie skonczy i wtedy na wage )Mama05- możesz podać przepis na tę kapustkę? Aż mi ślinka poleciała, a od jutra mam 5 dni warzyw;-)
a przepis na kapustke-prosze bardzo:
glowka kapusty mlodej
2 marchewki
kawalek wedliny ,najlepiej troche podwedzanej(krakowska sucha np)
kapuste poszatkowac
marchewki pokroic w talarki
kielbaske w kostke
najpierw do guzeego garnka wrzucic wedlinke jak sie troszke podsmarzy(bez oleju na wolnym ogniu) to dodac marchewke i kapuste i zalac szklanką wody.wrzycic 1 kostke warzywna ,kilka szt ziela angielskiego i ze 3 liscie laurowe,troche papryki w proszku i pieprzu) dusic tak z godzinke co jakis czas zamieszac...pycha ,ja to jem zamiast ziemniaków .
ostatnio na obiad byla wlasnie ta kapustka i nogi z kurczaka i mizeria-wszyscy sie zajadali!!
mama05
A GDZIE KUPUJECIE SLODZIK W PLYNIE-NIGDZIE NIE MOGE ZNALESC
boozqowa
Październik 09'
Super! Dzięki śliczne za przepis. W końcu jutro mam warzywka więc sobie pojem.
Co do słodzika to ja znalazłam taki w Realu. Huxol się zwie. 200ml za 6zł z groszami. Jest dobry bo nie ma tego gorzkiego posmaku. wcześniej miałam taki, ze co nie zrobiłam na ciepło to było czuć chemią i gorzko jak piorun. No, tylko do kawy się nadaje bo bez różnicy więc tak go używam.
Dziś jadę na zakupy jak mój T. wróci z pracy i dam mu obiad.
Powiem Wam, że największy sprawdzian mojej silnej woli przede mną... 10 października mam roczek córci... Szukam teraz jakiejś fajnej cukierni co to za mnie tort upiecze, a jedzenia dużo nie będzie co by mnie nie korciło zbyt mocno
A, kochane, pisząc mąka kukurydziana nie mylicie się ze skrobią i tak Wam z przyzwyczajenia wychodzi? Bo mąki kukurydzianej nie wolno. Używa się skrobii kukurydzianej, tzw. Maizeny.
Co do słodzika to ja znalazłam taki w Realu. Huxol się zwie. 200ml za 6zł z groszami. Jest dobry bo nie ma tego gorzkiego posmaku. wcześniej miałam taki, ze co nie zrobiłam na ciepło to było czuć chemią i gorzko jak piorun. No, tylko do kawy się nadaje bo bez różnicy więc tak go używam.
Dziś jadę na zakupy jak mój T. wróci z pracy i dam mu obiad.
Powiem Wam, że największy sprawdzian mojej silnej woli przede mną... 10 października mam roczek córci... Szukam teraz jakiejś fajnej cukierni co to za mnie tort upiecze, a jedzenia dużo nie będzie co by mnie nie korciło zbyt mocno
A, kochane, pisząc mąka kukurydziana nie mylicie się ze skrobią i tak Wam z przyzwyczajenia wychodzi? Bo mąki kukurydzianej nie wolno. Używa się skrobii kukurydzianej, tzw. Maizeny.
Ostatnia edycja:
mama05
boozqowa- DZIEKI TO PRZEJADE SIE P SLODZIC DO REALA,ja taki w tabletkach kupilam w lidlu-4 zl z groszami za 1200 tabletek,ale ani kawy ,ani herbaty nie slodze ,tak kupilam zeby byl..a jak chcialam robic niektore przepisy i potrzebny jest w plynie to sobie odpuscilam ,jutro kupie-bede u ginek niedaleko reala.
mama05
MACKU- ja tez jestem na polowie na suwaczku);-)
mama - naprawdę masz super ciałko!!!!! A ja slodzik w płynie kupiłam w realu, na stoisku ze zdrowa żywnością i w tesco też widziałam:))
A ja się obawiam co będzie jak stanę na wagę w niedzielę, dlatego dzisiaj mialam dietetyczne jedzonka, na śniadanie jajko, na obiad pałaki z kurczaka i do tego mieszanka sałaty, na kolację też zjem cos dozwolonego, więc może nie będzie źle)
Ale powiem wam, że do niedawna nosiłam spodnie w rozmiarze 38-40, jakiś czas temy 40-tka była juz zdecydowanie za dużo, a dzisiaj kupowałam jeansy i pasował na mnie rozmiar 36, czułam się z tym super, tylko przypuszczam, że to taka dziwna numeracja, ale co tam humorek mi się od razu poprawil)
Bunia - jak tam przeprowadzka???
Loree - co u ciebie???
A w ogóle to przepraszam, że się rzadko odzywam i nie odpisuję każdej, ale nie za bardzo mam jak, od przyszłego tygodnia obiecuję poprawę)
Buziaki***
A ja się obawiam co będzie jak stanę na wagę w niedzielę, dlatego dzisiaj mialam dietetyczne jedzonka, na śniadanie jajko, na obiad pałaki z kurczaka i do tego mieszanka sałaty, na kolację też zjem cos dozwolonego, więc może nie będzie źle)
Ale powiem wam, że do niedawna nosiłam spodnie w rozmiarze 38-40, jakiś czas temy 40-tka była juz zdecydowanie za dużo, a dzisiaj kupowałam jeansy i pasował na mnie rozmiar 36, czułam się z tym super, tylko przypuszczam, że to taka dziwna numeracja, ale co tam humorek mi się od razu poprawil)
Bunia - jak tam przeprowadzka???
Loree - co u ciebie???
A w ogóle to przepraszam, że się rzadko odzywam i nie odpisuję każdej, ale nie za bardzo mam jak, od przyszłego tygodnia obiecuję poprawę)
Buziaki***
mama05
WIKULA- dziekować
no Tobie zostalo 4 kg do zgubienia wiec juz prawie ,prawie..i czekamy az do nas wrocisz i tak fajnie,ze zaglądasz!
no Tobie zostalo 4 kg do zgubienia wiec juz prawie ,prawie..i czekamy az do nas wrocisz i tak fajnie,ze zaglądasz!
reklama
Podziel się: