reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta odchudzająca starającej

Macku, gratuluję !!

Tez uwielbiam kapustę na gęsto, czy tam zasmażaną :D ale teraz wiadomo, takiej nie można, tylko na gęsto.. i czy to zielona czy kiszona, pychaaa i do tego kotlecik mielony z grilla :D

reklama
Tadam! Nowy, aktualny suwaczek;-) Jestem w polowie drogi do celu. Ale juz czuje sie o wiele lepiej!

A ja dzis rbie taka salatke (choc mam dzien samych proteinek, no ale...):
-troche ugotowanego brokula
-jajko na twardo
-2 srednie pomidory
-kilka surimi
-lyzeczka musztardy
-2 lyzki jogurtu

Boozqowa dzieki za przepis na nalesniki. Ja ostatnio zroblam z maka kukur i wyszly jak podeszwa od buta:baffled:

a ja dziś weszłam ramo na wage i jest więcej niż wczoraj nie wiem o co chodzi ale wzięłam sie w garść i dziś sam nabiał choć powinny być warzywa....
BAFINKA- wytrwalości życze :))
Mama05- możesz podać przepis na tę kapustkę? Aż mi ślinka poleciała, a od jutra mam 5 dni warzyw;-)
BOOZQOWA- mi dopiero 2 dni po skonczeniu @ waga poszla w dol takze poczekaj az Ci sie skonczy i wtedy na wage :))
a przepis na kapustke-prosze bardzo:
glowka kapusty mlodej
2 marchewki
kawalek wedliny ,najlepiej troche podwedzanej(krakowska sucha np)

kapuste poszatkowac
marchewki pokroic w talarki
kielbaske w kostke

najpierw do guzeego garnka wrzucic wedlinke jak sie troszke podsmarzy(bez oleju na wolnym ogniu) to dodac marchewke i kapuste i zalac szklanką wody.wrzycic 1 kostke warzywna ,kilka szt ziela angielskiego i ze 3 liscie laurowe,troche papryki w proszku i pieprzu:)) dusic tak z godzinke co jakis czas zamieszac...pycha ,ja to jem zamiast ziemniaków .

ostatnio na obiad byla wlasnie ta kapustka i nogi z kurczaka i mizeria-wszyscy sie zajadali!!

Super! Dzięki śliczne za przepis. W końcu jutro mam warzywka więc sobie pojem.

Co do słodzika to ja znalazłam taki w Realu. Huxol się zwie. 200ml za 6zł z groszami. Jest dobry bo nie ma tego gorzkiego posmaku. wcześniej miałam taki, ze co nie zrobiłam na ciepło to było czuć chemią i gorzko jak piorun. No, tylko do kawy się nadaje bo bez różnicy więc tak go używam.
Dziś jadę na zakupy jak mój T. wróci z pracy i dam mu obiad.

Powiem Wam, że największy sprawdzian mojej silnej woli przede mną... 10 października mam roczek córci... Szukam teraz jakiejś fajnej cukierni co to za mnie tort upiecze, a jedzenia dużo nie będzie co by mnie nie korciło zbyt mocno:-p

A, kochane, pisząc mąka kukurydziana nie mylicie się ze skrobią i tak Wam z przyzwyczajenia wychodzi? Bo mąki kukurydzianej nie wolno. Używa się skrobii kukurydzianej, tzw. Maizeny.

Ostatnia edycja:
boozqowa- DZIEKI TO PRZEJADE SIE P SLODZIC DO REALA,ja taki w tabletkach kupilam w lidlu-4 zl z groszami za 1200 tabletek,ale ani kawy ,ani herbaty nie slodze ,tak kupilam zeby byl..a jak chcialam robic niektore przepisy i potrzebny jest w plynie to sobie odpuscilam ,jutro kupie-bede u ginek niedaleko reala.

mama - naprawdę masz super ciałko!!!!! A ja slodzik w płynie kupiłam w realu, na stoisku ze zdrowa żywnością i w tesco też widziałam::)))

A ja się obawiam co będzie jak stanę na wagę w niedzielę, dlatego dzisiaj mialam dietetyczne jedzonka, na śniadanie jajko, na obiad pałaki z kurczaka i do tego mieszanka sałaty, na kolację też zjem cos dozwolonego, więc może nie będzie źle:))
Ale powiem wam, że do niedawna nosiłam spodnie w rozmiarze 38-40, jakiś czas temy 40-tka była juz zdecydowanie za dużo, a dzisiaj kupowałam jeansy i pasował na mnie rozmiar 36, czułam się z tym super, tylko przypuszczam, że to taka dziwna numeracja, ale co tam humorek mi się od razu poprawil:))

Bunia - jak tam przeprowadzka???

Loree - co u ciebie???

A w ogóle to przepraszam, że się rzadko odzywam i nie odpisuję każdej, ale nie za bardzo mam jak, od przyszłego tygodnia obiecuję poprawę:))
Buziaki***

reklama
mama - myślę, że teraz to troche wiecej niż 4, a jak już się będe zblizała do celu, to pewnie trochę jeszcze obniżę wymarzoną wagę, heheh, bo tak naprawdę zawsze mi się marzylo 55, ale nie wiem czy to jest możliwe, hehe

Do góry