reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

reklama
kaciuszka 4 krople witaminy D??? a twój mały miał jakieś problemy czy wskazania do podawania takiej dawki?

no justysia przecież się odzywam ;-)
a rzeczywiście trochę nie wyrabiam, tyle roboty w domu, że nie znajduję czasu na niektóre przyjemności. w każdym razie postaram się częściej pisać, bo czytam BB dosyć często, a już z pisaniem to gorzej...
z witaminą to dlatego, że przez pierwsze miesiące szybko przybierał na wadze, bardzo się poci, przy karmieniu i w ogóle, śpiąc... no taka dawka była przez dwa tygodnie w grudniu i teraz znowu przez dwa tygodnie. normalnie dwie krople, a na samym początku też dawałam jedną, ale mały miał ciągle mokrą główkę.poza tym teraz mało słoneczka...
swoją drogą znajomej córeczka ma roczek i już ubytek w ząkach, a prawdopodobnie dlatego, że odstawiła wit.D ze względu na szybko zarastające ciemiączko, więc nie wiem, każde dziecko inne...

acha, z wit. D to oczywiście tak podawać zaleciła lekarka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kaciuszka a może przysysa sie do piersi po kaszce czy zupce bo zwyczajnie zapcha sie i chce pic? Jula pije przy takich posiłkach, zjada np 160 kaszki plus 40 wody lub herbatki. Zupki zje ok 190 i wypije z 60 wody. Także może spróbuj podawać coś do picia innego niż pożywny cyc?

z cycem to raczej uzależnienie, bo pomiędzy karmieniami daję soczek do picia. dzisiaj wypił nawet 70 ml. normalnie jestem w szoku.

Cześć dziwczyny. jestem mama wrześniową i mam pytanie do mamuś karmiących piersią. Gdy zaczęłyście podawać inne posiłki które zastąpiły całkowicie dany posiłek cycusiowy to ściągałyście mleko z piersi? Czy się laktacja sama wyreguluje? Bo za chwilę będzie coraz mniej posiłków cycusiowych.

reklama
Mi tez się dostosowało, ale to zależy od organizmu, bo np moja szwagierka jak kończyła z karmieniem to miała stan zapalny i długo problemy z piersiami, a ja jak odstawiłam to zero problemów z piersiami nie miałam
(właśnie chyba nie pisałam ale 2 tyg temu skończyłam karmic piersią :-( Mała odrzuciła pierś, a jak ściągałam to po któryms razie, uwaga uwaga ściągnęłam z obu aż 20ml!!!)

Do góry