reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Byliśmy dziś na szczepieniu i ... za 2-3 dni mamy podać pierwszą jarzynową zupkę:szok::-)A jak zupka się przyjmie, to po tygodniu wchodzimy z deserkami. No nie powiem, że w szoku jestem;-):-)

reklama
No to pięknie :)
Olga rozwinie dietę

A moje dziecko zjadło dzisiaj cały słoiczek dyni z ziemniaczkami. ale była zadowolona że tak dużo:-):-):-):-) hmmm teraz czekam na reakcję czy aby nie za dużo

A moje wczoraj caly sloiczek zupki marchewkowej z ryzem,a dzisiaj caly marchewki z ziemniakami i jeszcze jeczal ze za malo.Chcialam go oszukac dajac mleko,ale to nie to samo i buczal dalej.Chyba wiecej niz caly sloiczek to juz nie powinnam dawac na raz:confused:

ano daje daje:tak:taki sloiczek to zdaje sie dla niego lekka przekaska na pobudzenie wilczego apetytu:szok:
W sumie to sie nie dziwie ,ze sie tym nie najada skoro potrafi na noc zjesc cala butle mleka zageszczonego i to dosyc sporo kleikiem.Powiekszylam dziurke w smoczku,nic sie nie zatyka,a wiec jedzonko jest dosyc geste, a znika w 5 min.To co dla niego taki sloiczek 125 g:sorry2:

My dzisiaj zjedliśmy maminą zupkę warzywną , dostał ponad 3/4 słoiczka i był za mało ale stwierdziłam że przecież całego słoiczka tak nie można . Ponadto zrobiłam małemu marchewkę z porem i groszkiem i jutro będziemy próbować.
Jeszcze dzisiaj przed nami kleik na dobranoc :-)

mamabartka my też mamy tą butelkę z łyżeczką LOVI , ale jako że Adaś już się nieco nauczył jeść z łyżki to daje już z normalnej. Ta butelka jest genialna do nauki jedzenia.

a my dalej na cycusiu:confused:chyba tylko ja nie dałam jeszcze nic małemu:baffled:a wizyta dopiero 3.12 no zobaczymy co powie lekarka bo zapas słoiczków już mam:-D

Dziewczyny powiedzcie jaka firma produkuje kaszki BEZ CUKRU :confused: Używałam dotąd kleiku , ale jakiś czas temu kupiłam kaszkę na zapas ale oczywiście wtedy nie zerknęłam na skład. Mam kaszkę BOBOVITY mleczno-ryżową i w składzie tej kaszki jest cukier. Może wiecie w jakiej kaszce cukru nie ma :confused: Jeśli cukier jest we wszystkich to będę musiała kupić znowu kleik :baffled:

U nas mała dzis pięknie zjadła pół startego jabłuszka:-) a potem jeszcze butle mleka:-D ogólnie treningi łyżeczka coraz lepsze rezultaty dają i to mnie cieszy. Pozatym zakupiłam dzis butelkę z Canpolu i smoczki do niej - do kszki i trójprzepłyowy. Dałam jej właśnie mleko zagęszczone 2 łyżkami kleiku kukurydzianego i wypiła 130 ml w 5 min:szok: jestem w szoku bo jak dawałam jej z butelki i smoczka 3 ale TT to ciagnęła z pół godziny i wypijała moze z 60 ml. Te butelki TT są dobre ale do mleka, jak juz chce zagęścic kaszką lub kleikiem to jest tragedia, smoczek 3 nawet z 1 łyzką kleiku słabo przepuszcza a do kaszki jest wielka dziura i leci jak z kranu. Więc do zagęszczonych pokarmów będziemy używać Canpola zdecydowanie.

reklama
Pabla to super ze Lenka przyjęła jabłuszko:tak:no i dobrze wiedzieć o tych butelkach, nie bede kupowała smoczka do TT tylko zmienie butelke jak bedzie potrzeba:tak::-D
liwus ja sie nie orientuje ale jak etraz małemu kupowałam słoiczki (na zapas:-D) to w niektórych był cukier a w niektórych nie (produkty z Hippa):dry:

Do góry