reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

a ja zakupiłam dzisiaj bobovitę w słoiczkach, jagódki i banan z jabłuszkiem. Jest obecnie w Rossmanie na nie promocja jakby któraś była zainteresowana i słoiczek kosztuje 2,19
:)

reklama
liwus nie wiem co ten Hipp się wygłupia z tymi przyprawami
cynamon??? cukier??? szok:szok:
a na pewno to od 4go miesiąca zycia;-)??

Na słoiczku jest napisane po 4 miesiąca życia. A w składzie: mleko modyfikowane następne , woda , gotowany ryż , jabłka , gruszki , cukier , cynamon , regulator kwasowości .
No jak dla mnie to ten skład tragedia !!!

W kaszkach mleczno-ryzowych z Bobovity tez jest mleko nastepne,a niby sa od 4 miesiaca,dlatego narazie daje kaszki ryzowe i robie je na mleku poczatkowym.

Renia ja tez jakos jestem sceptycznie nastawiona do tych warzyw ,a zwlaszcza tutaj w Anglii.Co innego jak sie ma swoje,albo z wiadomego zrodla,ale tym sklepowym troche nie ufam,dlatego daje sloiczki,ale zwracam szczegolna uwage na sklad i jak sa jakies niepotrzebne dodatki to nie kupuje.Najlpeiej jak jest samo jablko,albo tylko marchewka i ziemniaczki.

Beaa a te jablko z bananem nie jest od 6 m-ca?Ja wlasnie wczoraj w Bootsie chcialam to kupic,bo samego jabluszka nie bylo i wprawdzie bylo napisane Stage 1,ale od 6 -m-ca.

My z nowosci,ze wzgledu na to,ze samo jablko jest czasem ciezko osiagalne,wyprobowalismy jablko z zurawina i bananem oraz jablko z gruszka.Z warzyw byly ziemniaczki ze szpinakiem i zupka jarzynowa.I tak jak u Post wszystko jest jedzone bez jekniecia.Narazie tez daje wszystkiego po pol sloiczka.

madzia jabłko z delikantym bananem z bobovity po 4 miesiącu jest
nie doczytałam się cukru w bobovicie więc kupiłam:-)

A ja dziś zrobiłam kaszkę ryżową z brokułami otrzymaną w spamerskim zestawie, ktory przysłał nam Nestle - młoda wzięła łyżeczkę do buzi, zamarła i odmówiła dalszego otwierania buzi, a to co już tam miała sprytnie po troszeczku bokiem wypuszczała:-D ale paskudztwo to bylo rzeczywiście, więc się jej nie dziwię, i zamiast szaleć z nowościami wracamy grzecznie do zupek made by mama:-)

Post mi chodzilo o jablko z bananem Hippa,ale widzialam inne sloiczki z bananem i tez od 4 m-ca byly.Troche to mnie zdziwilo,ze np banan z brzoskwinia i jablko z zurawina i bananem od 4 m-ca a to jablko z samym bananem od 6:baffled:Ogolnie chyba banana mozna podawac od 4 m-ca,moj Maciek to najlepiej lubi sobie bananka polizac i pociumkac,ale sie troche boje,zeby za duzego kawalka sobie dziaselkami nie "odgryzl"

W związku z wagą lekką piórkową kurcaka małego, pani dr wczoraj pozwoliła Natusi szamać nowości.
Przyznałam się bez bicia że sama zaczęłam jej dawać marcheweczkę i jabłuszka z Gerbera jak nie chciała w ogóle pić mleka no i nie zostałam zastrzelona :-p..a trochę się obawiałam:zawstydzona/y:;-)

Dzisiaj młoda wciągnęła 50ml jabłuszka z marchewką i było pyyyszne :-) Jutro pewnie dokończymy ten słoiczek a na następne posiedzenia mamy marchew z jabłkiem i winogronkiem z Bobovity.
Pewnie też będzie smakowało.
Kurcze, też nie miałam pojęcia że deserkiz banankiem można już...
Ale kaszka bananowa na dobry sen z bobovity jest od 4-tego mies.
Dzisiaj kupiłam. Ciekawe czy zje mój malutek .
Na opakowaniu nie ma informacji czy ta kasza jest na mleku następnym czy początkowym :confused:
Wcześniej dawałam jej ryżową z jabłkami ale robiłam ją na naszej Humanie. Hm, zobaczymy.

Pierwsze próby karmienia łyżeczką były mało udane a teraz kupiłam tą butlę Lovi z łyżeczką, którą ma Florcia i jestem mega zadowolona :tak: Wszystko ląduje w buzi :-)

survi, nie dziwię się Florce:tak::-D
jeśli to kaszka Nestle to pewnie fujjjj:baffled: musiało być mdłe i bez smaku ..... to co mamunia zrobi to miód i ambrozja w porównaniu z tym czymś :rofl2:

reklama
surv ja dostałam paczuszke ale z Hippa i tez był w środku słoiczek i inne pierdołki ale czeka az Kubus skonczy 5 miesiecy, :tak:
ale mnie kusi zeby cos małemu dac jak wy już takie smaki podajecie:zawstydzona/y::-)ale obiecałam sobie ze jak skonczy 5 miesiecy zobaczymy czy wytrwam:-D

Do góry