reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

pabla.... Któras dziewczyna tu podawała przepis na zupe soczewicową
Ja wszuciłam marchewkę pietruchę, troszkę pora..Asekuracyjnie soczewicę ugotowałam osobno i potem dodałam do miksowania (nie byłam pewna jak ta woda z soczewicy) , można dorzucić troszkę makaronu :tak::tak: Uwaga, po zmiksowaniu nie wygląda najładniej:baffled: ale w smaku pycha:tak:

reklama
U nas narazie ciagle sloiczki ale jak M przyjedzie to wezme sie za gotowanie :tak:
Narazie podczytuje przepisy ale niedlugo zaczne teorie w praktyce stosowac :tak:
Kicrym super ze Kubulek zaakceptowal mamy jedzonko i je ze smakiem:tak:

Surv- a co mogę zamiast kaszy mannej dodać do tych pulpetów?? mogę w ogóle bez niej?? wycofałam małej gluten narazie i nie chcę dodawać tej kaszki, nie wiem co w zamian dać:baffled:

Pabla, pewnie że możesz, to jest mój pomysł na rozmnażanie mielonego, także w wersji dla dorosłych. Trzeba by jakoś te pulpeciki jednak zagęścić, ale myślę, że możesz to zrobić także kleikiem ryżowym, albo mączką kukurydzianą (nie jestem pewna, czy to też gluten :) Inna opcja do wrzucić do tego sosu posiekane mięsko luzem i masz sosik do ryżu albo ziemniaków, taki ala bolognese

Kicrym, no ja lubię gotować, co po figurze widać, więc co mam dziecku żałować?:-)

A powiedzcie, myślicie, że rabarbar już można dawać? Robiłam ciasto na jutrzejszy roczek i mi kupa rabarbaru została no to wrzuciłam do gara z jabłkami i wyszło takie fajne w sam raz do ryżu czy na kisiele.:tak:

A Młodą mi po czymś wysypało, jak właśnie zauważyłam i kurczę nie wiem, co? :szok:Podejrzany jest jogurt z brzoskwiniami, ale brzoskwinie już w kaszce jadła oraz pomidory, ale te z kolei od wielu tygodni je w postaci przecieru... sama nie wiem, na razie oba wycofam, a potem ponownie dam, ale osobno i ozbaczymy...

reklama
Surv obstawiam pomidora bo ten z przecieru jest jednak trochę inny :-DMoja Ola alergiczka i pomidory ją uczulały a przecier czy ketchup Pudliszek nie, inne firmy różnie może wina konserwantów:confused:
A rabarbar chyba już można taki rozgotowany

Do góry