reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Ha, no nic dziwnego, że zjadł - żaden Gerber się do maminej zupki nie umywa:-) Na zdrowie, Kubusiu!;-)
Surv moe masz pojęcia jak sie ucieszyłam że zjadł:zawstydzona/y:teraz kiepsko z kasą i nie ukrywam że to oszczędności mnie przycisły:zawstydzona/y:ale w sumie mało wysiłku mnie to kosztowało a obiad na 4 dni wyszedł:szok:już nie mówię jaka różnica w kosztach:dry:
także teraz będę zadawała głupie pytania odnośnie gotowania:-D

dokladnie dlatego zaczelam gotowac :-p ale mala miala kiepski dzien dzisiaj i nie chciala jesc; trudno
musze cos na jutro zrobic

fajne przepisy w poradniku znalazlam0 przyslali na 9 miesiecy,ale potrzebny jest puree yzowe a w naszym sklepie nie ma, musze poszukac

Izabelka, też mam ten poradnik i przepisy rzeczywiście świetne. Wydaje mi się, że puree ryżowe można by chyba kleikiem ryżowym zastąpić, a ten jest chyba łatwiejszy do dostania.

Ja wczoraj w ramach odreagowywania stresów ugotowałam małej pulpeciki w sosie cukiniowo-pomidorowym, wyszło super oszczędnie, bo z jednej piersi kurczęcej jedzenia na tydzień, po jej cudownym rozmnożeniu kaszą manną:-)

A proszę bardzo:

1 pojedynczą, surową pierś kurczęcą pocięłam nożem w robocie kuchennym z połówką małej cebuli (można zmielić, ale mi się nie chciało maszynki wyciągać) i garścią koperku. Do tego dodałam szczyptę tymianku i oregano, żółtko surowe, garść kaszy mannej (na oko...ze 3-4 łyżki pewnie było), garść bułki tartej (miara j.w.;-)) i dwie kromki namoczonego chleba. Całość wymieszać i ulepić małe kulki.
\
Na sos wzięłam 1/3 średniej cukini, dwa pomidory i drugą połówkę cebuli. Wszystko poddusiłam na maśle (pomidory po zdjeciu skórki), pokrojone w drobną kostkę, potem dodałam szklankę wody i 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, ugotowane zmiksowałam i to wsio:tak:

Post factum stwierdzam, że sos powinien być rzadszy, ponieważ jak włożyłam do niego pulpety do ciężko mieszać było i oczywiście mi się przypaliło lekko:baffled: ewentualnie pulpety ugotować osobno i gotowe włozyć do sosu. Pulpety muszą być dość małe, bo kasza manna w nich po ugotowaniu pęcznieje i danie nabiera gigantycznych rozmiarów:-)

hmmm aż Łucek mi się w brzuszku zakręcił:-):-):-):-):-)
mniam mniam
ja ostatnio zrobiam zupę z soczewicą i okazało się że Ika stwierdziła że Pycha:-):-):-):-):-):-)
To super...bo jak robię zupę z królikiem to mi się wszystko do gardła podnosi....tak mi ten królik jedzie...no i on ma takie cienkie nóżki.....:baffled::baffled::baffled::baffled:
więc mąż jest od oporządzania królika:-D:-D:-D:-D ale i tak mi jedzie... beeeee

reklama
Surv - dzięki, brzmi apetycznie, zrobię małej na niedzielę.
Post - poproszę o przepis na zupkę z soczewicą!!

Do góry