reklama
dziewczynki doradzcie mi co mam robić???
otóż jak Wam wcześniej pisalam Tosia od paru dni nie je cyca, no i w związku z tym muszę wprowadzic sztuczne mleko, ale ona ni cholery dzisiaj rano widać , że chciała pić więc dałam jej troszeczkę soczku i za sekundę podstępnie dałam butelkę z mlekiem (bebilonu, bo lubi z tego kaszki)- chlusnęłam dwa łyki- poczuła, ze to nie sok i w ryk a co ciekawe, to ona kaszki mleczne bardzo lubi ale tylko łyżeczką, bo jak kiedyś dałam jej w butelce, to nie chciała (raz tylko, ale się chyba pomylila albo kac ją męczył, bo chlipnęła w 2min) Macie jakieś wyprobowane sposoby na przekabacenie w tej kwestii bąbelasia??
otóż jak Wam wcześniej pisalam Tosia od paru dni nie je cyca, no i w związku z tym muszę wprowadzic sztuczne mleko, ale ona ni cholery dzisiaj rano widać , że chciała pić więc dałam jej troszeczkę soczku i za sekundę podstępnie dałam butelkę z mlekiem (bebilonu, bo lubi z tego kaszki)- chlusnęłam dwa łyki- poczuła, ze to nie sok i w ryk a co ciekawe, to ona kaszki mleczne bardzo lubi ale tylko łyżeczką, bo jak kiedyś dałam jej w butelce, to nie chciała (raz tylko, ale się chyba pomylila albo kac ją męczył, bo chlipnęła w 2min) Macie jakieś wyprobowane sposoby na przekabacenie w tej kwestii bąbelasia??
survivor26
Mamy lipcowe'08
Tosika, ale sztuczne mleko nie musi być w postaci butelkowej - lubi kaszki, niech je kaszki Florka w ten sposób pochłania prawie pół litra Bebilonu dziennie
pabla27
Fanka BB :)
Tosika - właśnie, zrób tak jak Surv pisze!
moja samego mleka też już nie pije, 2 razy dziennie z kaszką, na śniadanie i na kolacje i tyle. I czasem na deser mleko z kleikiem kukurydzinym i jakimś owockiem i wsio:-) i też z 500 ml wyjdzie mleka.
moja samego mleka też już nie pije, 2 razy dziennie z kaszką, na śniadanie i na kolacje i tyle. I czasem na deser mleko z kleikiem kukurydzinym i jakimś owockiem i wsio:-) i też z 500 ml wyjdzie mleka.
acha to dobrze, bo już myśłama że za mało tego mleka je....a w sumie wychodzi że mała zjada ok 250ml kaszki dziennie i do tego 100ml jogurtu, czy to jest odpowiednia ilość posiłków mlecznych?? bo do 500 to nam jeszcze hen hen;-)
kaja1978
Fanka BB :)
Tosika - wiem, że to brzmi brutalnie, ale my trochę przegłodziliśmy małą i wtedy zaczęła pić... Też mieliśmy ten problem! Zresztą nadal nie zawsze chce z butli Wtedy daję kaszkę...
KATE23
Lipcowa Mama:)
ja robię kaszki na wodzie bo Antek i tak pije prawie litr mleka dziennie:-) w tym miesiącu kupiliśmy 12 opakowań Bebiko 2R i już się zastanawiam czy wystarczy w ogóle u mnie jest taki problem, że Antek zje obiad i to dużo, ale za jakiś czas i tak musi wypić chociaż ze 120ml mleka nie wiem czy niedojedzony czy już się tak kocha to mleczko
reklama
KATE23
Lipcowa Mama:)
KATE to baradzo dużo Ci Antoś mleka zjadaa nie próbowałaś dawać zamiast mleka soku?Kuba ogólnie piej wodę ale czasem do deserku lub obiadku daje mu 100 ml bobofruta
Kicrym Antek oprócz mleka pije jeszcze soczki i herbatki i to dość sporo, więc chyba ten typ tak ma i On po prostu kochać mleko
Podziel się: