reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Surv powiedzonko twój eks szwagier miał niezłe;-) takie typowo polskie:-p
Julia rzeczywiscie bardzo ładnie mała Tobie je:tak: moja musi mieć dłuższe przerwy między posiłkami:-(
Powiedzcie mi dziewczyny czy mogę do rosołku dodać kurkumę już małej?? Bo tak sobie pomyślałam, że taki ładniejszy wizualnie będzie ten rosolek??:-p i czy wy podajecie już bąblom makaron jajeczny??

Tosika każdy tak naprawde już chyba daje według swojego uznania...

Ja od początku aż tak nie trzymałam się wszystkich reguł żywieniowych ale oczywiście unikałam niektórych ciężkich potraw typu kapusta, groch, fasola itd...

Jezeli chodzi o makaron to ja do zupek dodaje już od dawna... mała nie miała nigdy problemów z brzuszkiem...

Unikałam nabiału, jakoś jednak z tym krowim mlekiem się bałam jeszcze... ale już pani dr powiedziała, ze jogurty można dawać więc jest ok :-)

Tosika - ja dawałam do zupki zacierki makaronowe....bardzo fajne i smaczne są i fajnie zagęszczają zupkę. Teraz chwilowo nie daję glutenu, więc do zupki tylko ryż, kleik kukurydziany, makaron bezglutenowy....

Tosika, ja makaron daję normalnie od jakiegoś czasu. Z kurkumą i innymi indyjskimi czy afrykańskimi przyprawami jeszcze bym się wstrzymała.

A mój ex-szwagier powiedzenie to czynnie realizował....m.in. dlatego od dłuższego czasu jest ex:-p:-p:-p

Wera sporo je,niania jest pod wrazeniem, ostatnio mowi-mala zjadla cala miske-nie za duzo?ale chciala jeszcze hehe po tatusiu lubi jesc

ostatnio kupilam normalnie mieszanke warzywna, ogotowalam zupe na 3 skrzydelkach i mala wcina az sie uszy trzesa :-)
albo zrobilam potrawke z kurczaka-piers z warzywami- groszek zielony, kawalontek papryki, marchewka i pietruszka; oblizywala sie doslownie :)

A u nas "specjalne" zupki dla malej sa bee ale prosto z talerza mamy mniam mniam:-)
Dzis nie chcialo mi sie gotowac to dalam jej moj krupnik malo przyprawioiny jadla az jej sie uszy trzesly:tak:

reklama
A ja wczoraj ugotowałam małemu zupkę (pierwszy raz:zawstydzona/y::szok:) dałam wszytko razem tj. pierś z kurczaka, marchewke, pietruszkę, młode ziemnaiczki i kawałki brokuła, starłam na tarce i mały zjadł:szok::szok:tyle tego nawarzałym ze to chyba na 4 dni będzie:-D

Do góry