reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

My na wygnaniu stołujemy się na słoiczkach i testujemy cztery ząbki jedząc te z dużymi kawałkami. Mała trochę w buzi międli, ale generalnie bez problemów przyjęła, że nie ma już gładkiej papki, tylko trzeba trochę buzią popracować, żeby się najeść:-D

reklama
Surv - bardzo dobry jest słoiczek chyba hippa - risotto z brokułami i kurczakiem po 7 mcu. Tak są duze kawałki ryżu - oczywiscie zupełnie miękkie i większe kwałki brokuł, bałam sie troche żeby jej to bać ale ładnie jadła i żuła, fajny trening. Teraz jak robiłam jej deserki to jabłek nie miksowałam tylko rozciapciałam tłuczkiem z dziurkami do ziemniaków żeby były takie większe kawałki, miksowałam tylko banana.

My tez trenujemy zucie,bo zebow jeszcze brak.
Wczoraj byla zupka z ryzem i slicznie zostala zjedzona.Ogolnie to juz od jakiegos czasu nawet jak miksuje to zostawiam male kawaleczki,wlasnie zeby sie nauczyl mielic buzka.
Banana to ja przewaznie nie miksuje tylko rozgniatam widelcem.
Do kaszki czasami daje pokruszone ciasteczko,wiec tez sa male grudki,ale Macius sobie swietnie z tym radzi.:-):tak:

Madziu, a jak gotowałaś ryż? w sensie taki w torebkach normalnie jak dla dorosłych, tylko go troche rozgotować żeby był bardzo miekki?? i wtedy chyba nie miksować, nie? tylko niech sobie młoda radzi z mieleniem:-)
jak robiłaś?

Pabla ugotowalam pol woreczka ryzu ,w sumie moglo byc troche mniej, normalnie nie rozgotowujac.Dodalam do obiadku ,ktory zrobilam na dwa dni i juz nie miksowalam.Maly spokojnie sobie z tym poradzil,tylko musisz uwazac,zeby ci sie ten ryz nie posklejal w wieksze kulki (wlasnie chyba jak bedzie rozgotowany to sie poskleja).

ciekawe pomysły macie
Jutro będę robić zapas zupek i deserków to wypróbuję tą zupę z ryżem:tak: oraz jabłuszka rozgniecione A'la Pabla:tak:

Ja małemu blenderuję słoiczki z bobovity ale obiadki bo się krztsui ale rosołku już nie, zależy jakie kawałki są.:tak:

Moj Szymon tez sobie jesczez nie radzi z wiekszymi kawalkami i trzyma je w buzi do momentu az sie rozpuszcza, smiesznie to zreszta wyglada bo buzie ma caly czas otwarta na maksa:-)

Dziewczyny, jaką rybkę dawać?? Bo panga to słyszałam że syf, a Wy co dajecie? i normalnie ją ugotować w wodzie???
Planuje kupić parowar ale narazie kasy brak:-(

reklama
Do góry