reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
muszę się pochwalić że popelniłam dziś 5 słoiczków deserków - jabłko i banan oraz jabłko, banan i sliwka.
oraz 4 słoiczki obiadku warzywka plus indyk.....wydaje mi sie że trochę za dużo mięska dodałam, ale uczymy sie na błędach więc nastepnym razem pójdzie lepiej.

ja też zawzięcie gotuję obiadki (deserki niestety kupne daję)
i dziś Tymi zjadł mamusiową zupke bez mieszania ze sklepową:-)
albo był bardzo głodny, albo się już przyzwyczaił do nowych smaków:tak:

Ja też dziś pierwszy raz gotowałam obiadek,wyszło mi 4 słoiczki,Maksiowi smakowało.Deserków nie robiłam>Jedyny jaki mogła bym zrobić to z jabłka bo bananów Mask nie lubi.A jakoś z resztą owoców ciężko.
Jutro będę robić barszczyk czerwony

Beaa - to jakie proporcje warzyw i mięska dodajesz ze Ci tyle słoiczków wychodzi:confused: napisz proszę..

ja gotuje co drugi dzien,a deserki codziennie robie,czasem wymieszam z jakims gotowym jogurcikiem,a to z tego powodu,ze niestety zamrazarka mikrych rozmiarow i by mi sie tyle sloiczkow nie pomiescilo,bo przwaznie jakies kielbaski polskie mam pomrozone:-pa poza tym to dla mnie zaden problem co dwa dni obrac kilka warzyw i ugotowac.Dzisiaj dodalam ze trzy garscie swiezego szpinaku-mniam:tak:

reklama
Beaa - to jakie proporcje warzyw i mięska dodajesz ze Ci tyle słoiczków wychodzi:confused: napisz proszę..
Pabla - wszystko zalezy od wielkosci warzyw ;-) ale zazwyczaj dodaje:
-2 udka z kurczaka
-3 wielkie pietruchy
-3 lub 4 srednie marchewki
-3 srednie ziemniaki
-garstke zielonego groszku
-4 suszone sliwki (mala sie do nich przekonala)
-pare rozyczek kalafiora i brokulow

Staram sie, aby zupa po zmiksowaniu byla gesta dlatego czekam, az woda sie wygotuje. Jesli jednak zupka wychodzi zbyt wodnista, wowczas przed podaniem dodaje kleik ryzowy. Mala uwielbia te zupki, codziennie zjada 2 sloiczki.

Do góry