reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Tosika, jak dajesz seler w korzeniu i nie uczulił to i natkę mozesz, ale raczej zmiksowaną, bo listki mają tendencję do przyklejania się do podniebienia

Liwus - moja też po buraczku trochę wysypana.....od dwóch dni buraka już nie je, więc mam nadzieję że jej to minie.

A u nas kolejna kasza z mlekiem została potraktowana z bezbrzeżną pogardą...tak, jak Flora zje wszystko, co znajdzie na talerzu, tak kaszkę rossmanowską międliła w buzi skrzywionej niemiłosiernie, więc po paru łyżeczkach się poddałam... powoli kończy mi się zakres produktów mlecznych dostępnych na rynku, którymi mała by nie pluła....przyjdzie karmić piersią do 2 roku życia:baffled:

My teraz jemy kaszkę ryżową z bananami - całkiem, całkiem idzie:-)
a zrobiłam jej na obiadki teraz indyka z brokułami i ryzem - indyka i brokuła zmiksowałam a ryż zostawiłam taki jaki byl. I zjadła wszystko, aczkolwiek miała trochę odruchu wymiotnego i międliła ryz w buzi z wielkim zdziwieniem....mam tych słoiczkow z 5 więc na przemian z zupką warzywną będziemy trenować.

reklama
surv a probowałas odciagac swoje mleko? ja tak wlasnie musze robic wieczorem bo Maly nie zje kaszy z niczym innym jak tylko moje mleko. wiec robie tak ze ostatni raz karmie go piersia ok 15 i pozniej ok 20 odciagam mleko i wychodzi spokojnie ok 150-200 ml wiec to mu mieszam z kaszka ryzowa i zjada pieknie, az krzyczy zebym szybciej dawala. moze sprobuj tak.ja staram sie dawac dosc duzo kaszy Malemu bo on miesa nie lubi i boje sie ze bedzie mial anemie:-( a kasza jest szpikowana zelazem wiec mam nadzieje ze jest ok
a rano je kasze z jablkiem albo gruszka

Do góry