reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

od kiedy mozna dawac brukselke?
Dzisiaj robie zupke jarzynowa z ryzem,mam wlasnie brukselke i sie zastanawiam czy aby nie dorzucic.

reklama
Zupka zrobiona i juz ze smakiem zjedzona:-p
Dzisiaj pierwszy raz z ryzem i smakowala bardzo.Nie wiem czy dziecko takie glodne bylo czy mu sie spodobal ten ryz w zupie,ale zjadl pieknie cala miche:tak:

a ja to ponislam sroga porazke i na razie nie zabieram sie za gotowanie:-( moje dziecko nie chce jesc moich wyrobow:-( zreszta wczoraj to wogole nic nie chcailo jesc:-( troche sie boje ze on za malo je tak wogole

Pearl nie poddawaj sie! trening czyni mistrza! sprobuj nastepnym razem ugotowac z innych warzyw,albo przynajmniej jeden skladnik zastap innym.Moj bardzo lubi jak jest duzo pietruszki,bo jest wtedy slodsza ta zupka.

Ja dzisiaj kupilam pol piersi indyczej i noge z kury i zabieram sie za porcjowanie.Chyba na miesiac nam starczy:tak:

Madzia ja ostatnio dalam wlasnie wiecej pietruszki bo chcailam zeby bylo slodsze ale nie dziala. nawet mieszalam z marchewka kupna bo to Maly uwilbia ale nie dziala:-( no ale bede probowac dalej:-)

dziewczyny czy miałyście już słoiczki firmy "ovko"?ja dzisiaj byłam w rossmanie ale nie tym co zawsze chodzę i kupowałam małemu jedzienie i wypatrzyłam taką firmę kupiłam 2 słoiczki na spróbowanie, bo cenowo wychodzą taniej:tak:

Tosika jako takich p/wskazań nie widzę, jak ją zmiksujesz to spoko, tylko pokrojona może być ciężka do przełknięcia, w sensie że utknie gdzie bo to jak suche to się przyklei :sorry2::confused:
Można też zupkę z koperkiem :tak:

reklama
My też robiliśmy zupki z pietruszką i małej smakowała! Robiliśmy też kisielki i budynie z tej strony, którą podawałyście - rewelacja! Fajnie, że zamroziliśmy maliny i jeżyny, teraz gotujemy, przecieramy przez sitko i pychota:-) A budyń ostatnio robiliśmy z mleka modyfikowanego i dodałam trochę herbatników dla dzieci (od 6 miesiąca), ale małej coś nie bardzo smakował (a mi wydawał się niezły), może dlatego, że nie bardzo lubi jak są jakieś kawałki. Już dwa razy się zakrztusiła (choć może to był odruch wymiotny, nie wiem, mało czasu było na przyglądanie się:szok:, bo kaszlała, krztusiła się), więc na brzuszek do góry nogami i w plery!

Do góry