reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
Banan lubi uczulać, ja małej nie podaję, zwłaszcza, że cos ją bardzo uczuliło na buźce, jutro do alergologa idziemy.

Banan pozatym zapiera. A u nas na zaparcia strasznie trzeba uważać bo młody jest na 0-lac`u który też zapiera.
Też mi gościa obsypało ostatnio i nie wiem czy to po chrupku, dodatku zwykłego mleka modyfikowanego, czy po jakimś składniku zupy (cielęcina, sól).
Któraś z Was ma pomysł co może najbardziej uczulać z tych rzeczy?

Laila lubi banany bardzo-dziś hitem był mixowany z małym kawałkiem ananasa-wsio świeże ,owoce słoikowe raz dostała i pluła okropnie.
Szpinak robiony z ziemniakiem na parze ,zmixowany i skropiony cebionem obowiązkowo(wit.C zwiększa przyswajalność żelaza)-dzisiejszy obiadek

moja mała ostatnio troche grymasila z jedzeniem nie chcialo jej sie z lyzeczki jesc zjadla pol i koniec a za chwile sie cyca domagala bo sie nie najadla a wczoraj dostala swoje ulubione danie ryz z warzywami i indykiem dalam jej pol sloiczka i musialam szybko przygotowac drugie pol bo az krzyczala z niecierpliwosci i wsunela caly po obidku spacerek i cała szczesliwa :)

Ojczulek, moja mała ma atopowe zapalenie skóry. Z tych rzeczy które napisałeś uczula mleko i cielęcina. Tak jest bynajmniej w naszym przypadku. Alergikom tych rzeczy nie wolno jeść.
A banan Ali bardzo smakował. Niestety jako egzotyk jest dla nas rzeczą zakazaną. I tu się zgadza. Ma na niego silną alergię. Do tego stopnia, że w kupce pojawiła się krew. Ale my to my. Należymy do wyjątków. Jest mało rzeczy które możemy jeść.

reklama
Do góry