reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

reklama
Z koncentratem na delikatnym rosołku jakies miesko (najczesciej skrzydelko) do tego troche warzywek i juz oczywiscie bez smietany. a no i ryz

Dzis jedlismy makaronowa zupke taka cos ala zacierka z ziemniaczkami i muszelkami makaronowymi spałaszowal cala miske :-) ale ta akurat mama mi ze zlobka przyniosla bo tam przewaznie wylewaja pol gara bo dzieci wszystkiego nie zjadaja i mama bierze jak moze :happy: przynajmniej wiem ze sa robione pod takie maluchy jak nasze bez smietany i zasmazek.

Na jutro mamy w planach potrawke z kurczaka :happy:

Ostatnia edycja:
Kaluska tylko ostroznie bo po pomidorkach roznie moze byc . ja najpierw dalam pomidorowa ze sloiczka u nas sie przyjelo :tak:

Dziewczyny- mamusie niejadków kaszowych- ostatnio spróbowałam kaszkę herbatnikową po 6 miesiącu z Rossmana i okazała się strzałem w 10:-) Przedtem żadna kszka- od nestle, przez Bobo Vita kończąc na Hipp- nic nie smakowało- a tą Gabi wcina, aż miło:-)

A Michal je tylko bobovite nestle owsze zje ale cos mu sie nie przyjmuje bo wymiotuje po niej tzn tak ulewa sporo przerobione jakas godz po jedzeniu.Nie wiem moze po prostu nie ten smak a inne by jadl musze teraz troche roznych poprobowac zeby sie do wszystkiego przyzwyczajal.Ogolnie duzo kaszek je woli niz mleko i pediatra tak kazala dawac jak chce kaszki niech je kaszki ogolnie widze ze gestsze woli niz rzadkie

Moniczka a te kaszki to z tej firmy baby dream ?? Wogole podajecie cos tej firmy do jedzonka ???

Małemu też smakują te kaszki z baby dream z rossmana, lubi też deserki z tej firmy w słoiczku ale nie wiem czy są obiadki

Ja wczoraj tez ugotowalam pomidorówe :-) tylko nie z koncentratem, a dodalam kawałek pomidorka. Amelka zajadała że hej. Za to nie mam pomysłu co dziś jej dać, pewnie skończy się na jakimś słoiczku.

Co do kaszek to moja uwielbia bananową Milupa, nie wiem czy w Polsce takie są, ale jak tak to polecam, sama czasem zjem, jest pysznna!

reklama
a jest tu ktoś kto gotuje dla atopika? Ja nie mam już pomysłów co gotować Ali. Tak mało produktów może jeść,słoiczki ze sklepów niestety się nie nadają. Mają seler, por, pomidory, cielęcinę a nic dla atopików. Wszystko dla normalnych. Jeszcze w tych początkowych seriach można było coś znaleźć a teraz to wielka kaszana.

Do góry