reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

Mam koleżanki, które nie słyszały nawet o glutenie a mają 10 miesięczne i roczne dzieci i żyją, więc ja już nie wiem jak to z tym jest. ...

ja mam 3letniego synka i nigdy nie wiedizalam o czyms takim jak gluten!!!Podawalam tak jak mi intuicja podpowiadala, jak mama szepnela, to co wyczytalam ale serio nie bylo ani jednej wzmianki o glutenie i moj synus ma sie dobrze:-):-):-) teraz sie o nim dowiedzialam od Was, ale nadal wprowadzam posilki tak jak kiedys bo sie okazalo ze robilam to dobrze ihih;-):-)

reklama
ja ostatnio pytałam moja lekarke jak to jest z tym glutenem i powiedziala mi ze teraz sie zmienilo i podaja od 5mca kiedys wprowadzalo sie po 8 mcu mowila ze to juz odemnie zalezy jak podam ona nie bedzie mi tego dyktowala bo opinie sa podzielone, jednak zapytalam jak jej zdaniem lepiej i mowi ze by sie wstrzymala do 8 mca bo wiele dzieci dostalo uczulenia a nie jest to konieczne by tak szybko podawac

No ja sie jeszcze cykam z glutenem,ale my niedawno skonczylismy 5 mc,wiec mysle,ze jak jeszcze miesiac odczekamy to nic sie nie stanie. Kurcze ale ze tak z 8 od razu na 5 mc przeskoczyli :) No ja wyposrodkuje jakos.. hyhy

ja jeszcze nie gotowałam , jakos jak je widze w sklepie to mi niedobrze, podobnie jak z królikiem , wiem ,że zdrowo, ale ...
ma to samo...dostałam królika od teściowej....namęczyłam się a młody nie chciał jeść
Princi..czytałam że okazało się że im prędzej dzieci się do glutenu przyzwyczaja tym rzadziej dostają na niego uczulenie dlatego taka zmiana
Ja daję już więcej..np gotuję jabłko dodaję banana i troszkę grysiku na koniec.....pycha
my jemy już po całe słoiczki a i czasem doprawiamy cycem :)
a te rozpiski to są takie mniej wiecej...mamy zdajcie sie na intuicje... :) tak jak Oli.. no ale wiem ja przy pierwszym dziecku też sprawdzałam a to można a to nie a teraz to z wiekszym luzem podchodzę...nie daję narazei kalafiora i brokuła bo jakby to powiedzieć nadal się bujamy z kolkami...wiem wiem nudna jestem nie :) no ale cóż...teraz napewno biżej niż dalej :)

Kamila robię kanapkę i podaję najczęściej łyżeczką malutkie kawałki- chlebek wymieszany z serkiem capri i pomidorkiem robi się mięciutki i Kuba mimo,że bezzębny jeszcze to ładnie"gryzie", bardzo lubi eż kinder kanapkę, ale to mu ograniczam , bo słodkie no i czasem lubisia , ale tak jak mówię to tylko w drodze wyjątku na spacerku

reklama
Kurcze wy juz tyle rzeczy wyprobowalyscie a ja na razie sie zatrzymalam i w kolko to samo ... jeszcze nawet wszystkich sloiczkow nie wyprobowalam na razie tylko krolik kurczak rozne warzywa (brokuly szpinak groszek marchewka itp) no i owoce przerozne. Musze chyba przystopowac z marchewka bo codziennie maly je jakas zupke glownie z marchwii i juz caly pomaranczowy jest tzn juz skora sie barwi chyba to nie za dobrze tak czesto

Do góry