reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieci

ja czasem ciupenke daje chlebka ale ze pomidorka juz henrietta dajesz!!wow!!! Fajnie moze im wczesniej tym lepiej, moj straszak ma 3 lata i pomidor jest bee;-)

My narazie tez sloiczki i ale jak bede na swieta w PL zaloze sie ze babcia bedzie probowala urozmaicic diete syneczka;-)

reklama
przeciez pomidorki są juz w słoiczkach dla maluchów, ja jestem otwarta na nowości, mój maluch też lubi eksperymenty, nic mu sie nie dzieje więc jemy. Dziecko koleżanki mało przybiera na wadze i pediatra zaleciła jej , aby maluchowi dawac chlebek więc chyba wie co mówi. Ja nigdy nie wychowywałam dzieci ksiązkowo , więc i w kwesti zywienia szaleje - poza tym mały jak widzi ,że my jemy robi taka afere ,że mamy dwa wyjścia - albo nie jeść wogóle, albo dac mu też . Okropny z niego żarłoczek , a dopóki był na mleku modyfikowanym miał alergię ,teraz odstawiliśmy butlę i wszystko jest ok mimo tych eksperymentów hardcorowych

przeciez pomidorki są juz w słoiczkach dla maluchów, ja jestem otwarta na nowości, mój maluch też lubi eksperymenty, nic mu sie nie dzieje więc jemy. Dziecko koleżanki mało przybiera na wadze i pediatra zaleciła jej , aby maluchowi dawac chlebek więc chyba wie co mówi. Ja nigdy nie wychowywałam dzieci ksiązkowo , więc i w kwesti zywienia szaleje - poza tym mały jak widzi ,że my jemy robi taka afere ,że mamy dwa wyjścia - albo nie jeść wogóle, albo dac mu też . Okropny z niego żarłoczek , a dopóki był na mleku modyfikowanym miał alergię ,teraz odstawiliśmy butlę i wszystko jest ok mimo tych eksperymentów hardcorowych

No to ja się dołączę...u nas mały dostaje butlę rano a zaraz potem jemy śniadanie my. Jak tylko zobaczy talerze i kubki to cały się trzęsie za jedzeniem:-D. Dostaje więc zawsze piętkę chleba i jest cały szczęśliwy- bo je z nami:tak:. Popije później herbatką- i śniadanie drugie zaliczone.
Co do jedzonka to ostatnim hitem u nas jest serek bakuś- uwielbia go. Wyczytałam, że takie serki można już podawać dzieciom w "naszym wieku". Żadnych efektów ubocznych nie ma. Uwielbia też brokuły, ziemniaczki, mięsko-oczywiście zmiksowane. No i biszkopty.... ;-):tak:

ja widzialam takie ciasteczka od 7 mca ...w kazdym razie ja poczekam az malej wyjda chociaz 2 zabki niech juz ma czym grysc wtedy wprowadze pietke od chlebka tez :)

Pomidora też młodej daję ale na razie gotowanego w zupce-co do chleba to będę ostrożna bo zwykły sklepowy to bomba chemiczna -biała mąka+cukier,sól i multum polepszaczy i spulchniaczy .
Jak chleb to tylko pieczony w domu albo ze sklepu Eko.
Może moje opinie wydają sie wam dziwne ale od wielu lat interesuję się zdrowym żywieniem ,nie jem mięsa od 16 lat i preferuję żywność jak najmniej przetworzoną -dlatego włosy mi dęba stają jak czasami czytam czym karmicie maleństwa:////
Laila wcina zupki ,ostatnio właśnie pomidorowa i cukiniowa robi furorę ,starte jabłko trochę kiepsko ale kaszka jaglana ok-pod warunkiem że na mleku mamy:D
Cyc nadal rządzi i planuję młodej dać jeszcze miesiąc na oswojenie się z jedzeniem stałym a potem już regularne posiłki 3 x dziennie

A ja kupiłam dziś nasiona i będę siała swoje warzywa w ogródku.
Co do nowości dałam malej spróbować cząsteczkę mandarynki w Nuby :-) ciamkała sobie i widać było że jej smakuje. Kawałek chlebka też czasem dostaje, ale to właśnie wtedy jak nie daje nam zjeść, tylko się drze.
No i próbujemy tych słoiczkowych zupek po 6 miesiącu, one już takie grudkowe są i moja córeczka z lekka zaskoczona tą konsystencję była, ale ładnie nawet zjadła.

reklama
ja tez pierwsze pieczywko planuje ze sklepu eko ale tylko pieczywo bo wiem wlasnie ze nasz zwykly sklepowy moze zaszkodzic jesli chodzi o diete dziecka to trzymam sie ksiazek i rozkladu zywnosci nie zaczynam podawac nic szybciej niz to konieczne i zalecane z niczym nie mam zamiaru sie spieszyc bo dziecko ma czas na poznawanie nowych smakow ja probowalam tych sloiczkow po 6 mcu ale moja mala nie radzi sobie jeszcze z tymi duzymi kawalkami wiec dostaje papki po 5 lub te po 6 lepiej zmiksowane. mnie tez tu nieraz rozwala jak czytam o tych biszkoptach kanapkach itp no ale zadko wchodze na temat diety bo nie chce afer rozkrecac wiec w tym temacie powiem tylko : Robcie co chcecie a dzieciom zycze zdrowia i silnej watroby i zoladka :D i to tak tyle :)

Do góry