hejka ja podaje Bartkowi (jest tylko na mleku modyfikowanym )sok jabkowy od 4 mc i dzieki temu nie ma problemu z kupa (tak zauważyłam narazie) Wode dawalam ale sama nie lubie wody wiec po co pchać malemu. Herbatke z kopru dawałam ale kiedyś jak miał problemy z kolkami to z bólu potrafil wypijac 100ml a na opakowaniu jest napisane ze w miare potrzeby 50ml wiec sie wystraszylam i odstawialam.
reklama
anetka1990
Fanka BB :)
Ja Łukaszkowi już dałam do spróbowania kilka łyżeczek jabuszka, troche kleiku ryżowego i kukurydzianego i nawet troche rosołu z kaszą manną
Jadł aż miło było patrzeć
Oczywiście dalej jest na cycu ale raz dziennie dostanie coś nowego
Od pierwszego miesiąca dostaje herbatkę koperkową i rumiankową i bardzo ładnie pije czasami nawet 100ml dziennie
Kupki robi raz dziennie i są coraz gęstsze ![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Ostatnia edycja:
Mercedesss
Dzięki dziewzcyny za tyle odpowiedzi :-)
Mercedesss
Filip w przyszłym tyg. skończy 4 miesiace. Lekarka mówiła, że mogę już wprowadzac nowe smaczki.
Czy któraś z Was juŻ to zrobiła?
Ja mam taki przewodnik,co od którego miesiąca. Zacząc od owoców, warzyw, zupek? Wiem, że trzeba podawac nowy smak ok.5-7 dni, zeby zobaczyc czy wystąpi reakcja alergiczna. Codziennie zwiększając ilosc jedzonka.
Na początku będę kupowała słoiczki HIPP, GERBERA albo BOBOVITY.
Potem zacznę gotowac :-)
Czy któraś z Was juŻ to zrobiła?
Ja mam taki przewodnik,co od którego miesiąca. Zacząc od owoców, warzyw, zupek? Wiem, że trzeba podawac nowy smak ok.5-7 dni, zeby zobaczyc czy wystąpi reakcja alergiczna. Codziennie zwiększając ilosc jedzonka.
Na początku będę kupowała słoiczki HIPP, GERBERA albo BOBOVITY.
Potem zacznę gotowac :-)
jola.24
U nas herbatka z kopru smakuje ale wody gadzina juz nie chce pic
madziarkas
my też bez smoczka, Szymon broni się rękami i nogami (a jak wychodze i zostawiampokarm to mleko z butli ciągnie że ho ho)to miło że jednak ktoś jeszcze jest bez smoczka :-)
mercedess, podobno dobrze wprowadzać najpierw warzywa, np marchewkę itp, bo owoce są słodsze i jak już spróbuje Maluch słodkiego to mu średnio idzie z warzywkami. Ja zaczęłam od jabłuszka ze względu na twardsze kupki, bo jabłko je rozluźnia. Marchew podobno zatwardza, więc nie chciałam mieć problemów z kupkami. Poza tym tak pediatra zalecała.
anetka, codziennie nowość wprowadzasz? Najlepiej dawać przez tydzień albo chociaż kilka dni jedną i tą samą nową rzecz, bo jak coś uczuli to wiadomo, co a jak naraz kilka to potem nie wiesz, na co uczulone.
anetka, codziennie nowość wprowadzasz? Najlepiej dawać przez tydzień albo chociaż kilka dni jedną i tą samą nową rzecz, bo jak coś uczuli to wiadomo, co a jak naraz kilka to potem nie wiesz, na co uczulone.
reklama
Mercedesss
cucumber - dzięki, ja mam w lodówce pierwsze jabłuszko z HIPP, ale skoro mówisz że lepiej warzywa to kupię marchewkę.
Podziel się: