reklama
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Ja na razie jeszcze nie gotuje swojemu dziecku bo...no wlasnie nie wiem za bardzo co ale czesto na obiadek ktory bardzo lubi sama jesc gotuje jej udko kurczaczka z marchewka i gotuje to do absolutnej miekosci ze wychodzi z tego rosolek bo wtedy te miesko az rozplywa sie w ustach i sie nie krztusi i do tego daje jej tez ziemniaczka ugotowanego.To wszystko je swoimi raczkami az sie jej uszy trzesa:-) Oprocz tego je dania sloiczkowe,kaszke na mleku modyfikowanym,owoce tez ze sloiczka bo sa pyszne takie z twarozkiem,od kilku dni serek waniliowy.jajeczniczke,,kanapki ktore tez uwielbia,biszkopty bo wczesniej kupowalam jej MIskopty bobovity ale one sa suche i czesto sie nimi krztusila i to na powaznie wiec ODRADZAM je. Czasami tez podjada z naszego talerza.No i jeszcze ciagnie cycusia ;-)
Pycha
mama Mai i Marty
Maja je to co my, zupki gotowane na filetach z kurczaka: krupnik, pomidorowa, rosół, jakaś warzywna i inne, a jak jest drugie danie to ziemniaczki/kasza/ryz do tego mielony, filet z kurczaka lub inne mięsko, czasami gołąbki, teraz jak bylismy na wakacjach to jadła rybke dorsza
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
ja niestety jeszcze gotuje papki i nie jem tego co mała ale jescze trszke bede podglądac co serwujecie maluszką bo przepisów na papki jarzynowe dla 5m-cznej niuni nie warto wstawiac.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Skoro o zywieniu mowa w tym watku to mam pytanie Moje dziecko nie chce jesc zadnych Bebilonow czy innych takich mlek.Slyszalam ale jeszcze nie widzialam ze jest podobno mleko gotowe w butelce od pierwszego roku zycia i podobno ma inny smak.Jedno dziecko tez nie chcialo tego zwyklego mleka pic a jak sprobowalo te gotowe to polubilo.Moze to jest dobra rzecz na odstawienie dziecka od piersi np.podajac te mleko w nocy bo picia moja corka nie chce;-)Wie ktos cos na ten temat tego mleka?
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
dla takich duzych dzieci to nie wiem wiem ze od urodzenia to gotowe w butelkach jest bebeiki i tak od5m-ca ma chyba bobovita mleka gotowe do podania w kartonikach.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Te w kartonikach widzialam i kupowalam ale i tak sa beee
Agnieszka najchętniej je z naszego talerza. Ale bardzo często to są rzeczy, których nie powinna jeść, bo są np. smażone. Dzieci jak to dzieci - najbardziej lubią to czego nie można. Aga na przykład aż się trzęsie jak widzi, że ja piję Colę. Musi koniecznie dostać łyka.
Czasem zatem skubnie od nas czegoś niezdrowego, a tak jej menu to głównie kaszka, owoce, zupki, chlebek z wędliną,biszkopty, chrupki.
Iwonka2006 co do mleka w butelce, to nie słyszałam. Bebiko ma mleko Junior w kartonie. Myślę jednak, że nawet jakbyś małej ptasie mleczko podała to i tak nie będzie to samo co cycuch i łatwo nie da się oszukać.
Czasem zatem skubnie od nas czegoś niezdrowego, a tak jej menu to głównie kaszka, owoce, zupki, chlebek z wędliną,biszkopty, chrupki.
Iwonka2006 co do mleka w butelce, to nie słyszałam. Bebiko ma mleko Junior w kartonie. Myślę jednak, że nawet jakbyś małej ptasie mleczko podała to i tak nie będzie to samo co cycuch i łatwo nie da się oszukać.
reklama
Ja tez jeszcze robie lub kupuje papki.czyli narazie marchewka ziemniak jarzynowa banany maliny jabuszko morele brzoskwinie ryz i dzis synia
Moja Myszka jak skosztowala nowych potraw to wogole mleka nie chciala i na dzien wypijala kolo 200 ml....jak narazie troszke sie poprawia ale pierwszy raz czytam o takich mlekach...wiem ze sa takie kaszki...ale mleka nie....
Moja Myszka jak skosztowala nowych potraw to wogole mleka nie chciala i na dzien wypijala kolo 200 ml....jak narazie troszke sie poprawia ale pierwszy raz czytam o takich mlekach...wiem ze sa takie kaszki...ale mleka nie....
Podziel się: