reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

reklama
Ja na razie jeszcze nie gotuje swojemu dziecku bo...no wlasnie nie wiem za bardzo co ale czesto na obiadek ktory bardzo lubi sama jesc gotuje jej udko kurczaczka z marchewka i gotuje to do absolutnej miekosci ze wychodzi z tego rosolek bo wtedy te miesko az rozplywa sie w ustach i sie nie krztusi i do tego daje jej tez ziemniaczka ugotowanego.To wszystko je swoimi raczkami az sie jej uszy trzesa:-) Oprocz tego je dania sloiczkowe,kaszke na mleku modyfikowanym,owoce tez ze sloiczka bo sa pyszne takie z twarozkiem,od kilku dni serek waniliowy.jajeczniczke,,kanapki ktore tez uwielbia,biszkopty bo wczesniej kupowalam jej MIskopty bobovity ale one sa suche i czesto sie nimi krztusila i to na powaznie wiec ODRADZAM je.:no: Czasami tez podjada z naszego talerza.No i jeszcze ciagnie cycusia ;-)

Maja je to co my, zupki gotowane na filetach z kurczaka: krupnik, pomidorowa, rosół, jakaś warzywna i inne, a jak jest drugie danie to ziemniaczki/kasza/ryz do tego mielony, filet z kurczaka lub inne mięsko, czasami gołąbki, teraz jak bylismy na wakacjach to jadła rybke dorsza

Jak gotowałam specjalnie dla małego to mu nie smakowało a teraz je to co my, chlebus z masełkiem, roznego rodzaju zupki, ziemniaczki kluski, pyzy

ja niestety jeszcze gotuje papki i nie jem tego co mała ale jescze trszke bede podglądac co serwujecie maluszką bo przepisów na papki jarzynowe dla 5m-cznej niuni nie warto wstawiac.:-D

:tak: Skoro o zywieniu mowa w tym watku to mam pytanie:tak: Moje dziecko nie chce jesc zadnych Bebilonow czy innych takich mlek.Slyszalam ale jeszcze nie widzialam ze jest podobno mleko gotowe w butelce od pierwszego roku zycia i podobno ma inny smak.Jedno dziecko tez nie chcialo tego zwyklego mleka pic a jak sprobowalo te gotowe to polubilo.Moze to jest dobra rzecz na odstawienie dziecka od piersi np.podajac te mleko w nocy bo picia moja corka nie chce;-)Wie ktos cos na ten temat tego mleka?

dla takich duzych dzieci to nie wiem wiem ze od urodzenia to gotowe w butelkach jest bebeiki i tak od5m-ca ma chyba bobovita mleka gotowe do podania w kartonikach.

Agnieszka najchętniej je z naszego talerza. Ale bardzo często to są rzeczy, których nie powinna jeść, bo są np. smażone. Dzieci jak to dzieci - najbardziej lubią to czego nie można. Aga na przykład aż się trzęsie jak widzi, że ja piję Colę. Musi koniecznie dostać łyka.
Czasem zatem skubnie od nas czegoś niezdrowego, a tak jej menu to głównie kaszka, owoce, zupki, chlebek z wędliną,biszkopty, chrupki.

Iwonka2006 co do mleka w butelce, to nie słyszałam. Bebiko ma mleko Junior w kartonie. Myślę jednak, że nawet jakbyś małej ptasie mleczko podała to i tak nie będzie to samo co cycuch i łatwo nie da się oszukać.

reklama
Ja tez jeszcze robie lub kupuje papki.czyli narazie marchewka ziemniak jarzynowa banany maliny jabuszko morele brzoskwinie ryz i dzis synia:)

Moja Myszka jak skosztowala nowych potraw to wogole mleka nie chciala i na dzien wypijala kolo 200 ml....jak narazie troszke sie poprawia ale pierwszy raz czytam o takich mlekach...wiem ze sa takie kaszki...ale mleka nie....

Do góry