reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

Moja córcia w dzień zjada
rano ok 100 czasem 150 mleka,potem jeszcze soczek albo wode popija
potem tak po godzince je śniadanie i jest to ok pół kromki chleba z obkładempóźniej w sklepie kupuje jej suchą bułkę razową i zje jej niecałe pół
butlę mlekpotem drzemka do której dostajea 200mljak długo spi wstaje bardzo głodna i je objad i jest to albo zupa albo drugie danie czyli jakieś mięso plus warzywagotowane i surowe.przeważnie robię jej dwa dania bo zupe chętnie zje a drugie danie nie zawsze ::)
póżniej na powieczorek owoce i na kolacje jakis chleb lub gotowaną kiełbaske lub to co z obiadu [/b] zostało
i do spania butla 250 ml
w miedzyczasie chrupki kukur,warzywka typu pomidor , ogórek cebulka :p,soki woda, herbatka
do serków jakoś nie moge jej przekonac czasem zje jogurt,czasem coś słodkiego

reklama
Widzę, że od ostatniego wpisu w tym wątku minął rok, ale problem jest wciąż na topie. Jestem mamą rocznego Kuby i też mam problem z jedzonkiem. No może to jeszcze nie problem, ale troche mnie to wszystko martwi. Kubuś od urodzenia miał wilczy apetyt, jeśli już pogarszał mu się to prawie zawsze wiązało sie to z jakąś infekcją. Do tej pory serwowałam mu przede wszystkim słoiczki, uwielbiał owocowe musy i obiadki, nigdy nie zostawiał nawet łyżeczki na zmarnowanie. Ostatnio jednak już któryś raz z kolei dosłownie zwiał na widok obiadku w słoiczku. Nie pomogło przełożenie zawartości na "dorosły talerz" ani przyzwolenie na samodzielne trzymanie łyżeczki. Mimo, że od ostatniego posiłku minęło prawie 5 godzin, nie tknął jedzenia. Za to z apetytem pożarł cały słoik owoców. Składam to wszystko na karb pogody, komu by sie chciało jeść w taki upał. Ale ziarno niepokoju pozostało. Czy może powinnam już dać sobie spokój ze słoiczkami? I tutaj mam pytanie do innych mam. Co tak naprawdę mogę dawać mojemu roczniakowi na śniadanie obiad czy kolację?

Też mam problem z moim Dominikiem ::) na śniedanie zawsze dostawał kaszkę na mleku modyfikowanym,ale od jakiegos tygodnia odmówił picia wszystkiego co jest w butelce(takie widzi mi się).No i tu właściwie zaczyna się problem,bo ani mleka pić nie chce,ani kaszy,próbowałam mu dac kakao,ale tez nic z tego ::) więc na śniadanie je serek Danio i zagryza moim śniadaniem czyli jakąś kromeczką,na drugie śniadanie dostaje jakieś owocki,najczęsciej w słoiczku.Do obiadu skubnie chrupka,albo jakąś mleczka kanapke Kinder,coś tam zawsze się znajdzie.Pózniej obiad najczęsciej zupka,a jeśli nie to zje ze mną drugie danie,na podwieczorek kisiel,albo jakiś owocowy mus,czasami sałatka z owoców.Kolacja-znów problem,bo wypijał zawsze ok 250ml mleka z kleikiem ryżowym,a teraz jak tylko zobaczy butelkę jest wrzask i krzyk,więc dostaje kaszę łyżeczką tylko w taki sposób da sie przekonać do zjedzenia.Są takie dni,że nietknie nawet odrobinki i wtedy wypija tylko herbate i zasypia z pustym żołądkiem,a ja martwie się,że przeciez on musi na noc coś zjeść.I tak to właśnie wygląda :)

Moje dziecko zjadło dzisiaj 40 ml kaszki. I do tego może z trzy razy zaciągnęła się cycem. I co mam zrobić jak ona nic nie chce jeść???

Witajcie!
Ja dołączam do grupy niejadków. Moja Ola ma już 13 miesięcy i od dobrych 5 dni nie chce kompletnie nic jeść. Jeszcze 4 dni temu zadowlała ją butla z mlekiem i kaszką a na chwilę obecną nawet tego nie chce jeść. Na widok miseczki i łyżeczki dostaje ataku histerii. Wprawdzie wychodzą jej obecnie ząbki, ale przecież nie może nic nie jeść. Już sama nie wiem co robić i jak długo tak wytrzymamy :(
Może macie jakieś sposoby?

witajci wszystkie mamusie błagam o pomoc i rade wszystkie doswiadczone mamy mam 8 miesieczną córeczke karmie ją naturalnie i oczywiscie dokarmiam zupkami i innymi smakołykami ostsnio ponieważ bede zmuszona zostawiać ją pod opieką babci chciałam ją nauczyć chociaż raz dziennie pić mleczko modyfikowane ale nie!!!!!!!!!!!! dzidzius nawet nie chce słyszeć o tym, więc błagam o rade co mam zrobić jakie jest najlepsze wyjście karmie ją łyzeczką i pije z niekapka czy jest jakies wyjscie?robiłam jej mleczko w niekapku, kleik na mleczku i wszystko do kosza... :( jak ją skusić macie może na to jakis patencik?

szerszen tu jest jeden z wielu watków na ten temat :) https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,8844.0.html a od siebie mogę ci powiedzieć ze jak robisz kaszkę to rób na tym mleku modyfikowanym które bedziesz chciała podawać,jak robisdz obiadek to dodawaj troche tego mleczka modyfikowanego.Wprowadzaj w ten sposób powoli mleczko modyfikowane,przeczytaj ten wątek który wkleiłam o próbowaniu różnych smoczków do butelek i powinno się udać! :) życzę ci tego :) .

reklama
Do góry