reklama
witam wszystkie mamy!
moje pytanie dotyczy chrupek kukurydzianych. franek dostał dzisiaj troszkę po raz pierwszy ale niestety przykleiło mu się do podniebienia i zwymiotował :-( jak sobie radziłyście z tym??? czy wasze dzieci też tak reagowały????
moje pytanie dotyczy chrupek kukurydzianych. franek dostał dzisiaj troszkę po raz pierwszy ale niestety przykleiło mu się do podniebienia i zwymiotował :-( jak sobie radziłyście z tym??? czy wasze dzieci też tak reagowały????
Jusia22
Fanka BB :)
aga5 pisze:witam wszystkie mamy!
Witam
Moja mała uwielbia te chrupki kukurydziane ale niestety bardzo sie przyklejają do podnębienia.
Zauważyłam ze najbardziej te nowo otwarte wiec moja rada jest taka jak otworzysz paczke chrupek to podaj małemu na drugi dzien ja tak robie mniej sie przyklejają i sie tak nie łamia
Ale to też moze mała dlatego tak je lubi bo juz potrafi sobie radzic z większymi kawałkami chociaż jeszcze nie ma ząbków ale wie że ma sobie tzw. pogryzc
Zycze udanego dnia i pozdrawiam
cześć to jeszcze raz ja! Ostatnio franek zaczął mi się budzić w nocy, zastanawiam się czy to nie głód???? on jada ok. 5-6 180 mleka potem deserek, za jakiś czas zupka, po południu 180 mleka i przed spaniem 210 samego mleka. Powinnam mu na noc dodawać jakiejś kaszki. Jak pytałam u lekarza to stwierdził że dobrze wygląda (70 cm. i 8,6 kg) i nie trzeba zagęszczać mleka. Może jednak powinnam????? Poradźcie!!!!
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
Mam pytanie do mam, które karmią piersią i wprowadziły już nowe pokarmy. jak to robiłyście i od kiedy zaczęłyście? Ja chciałabym zacząć około szóstego miesiąca, więc mam jeszcze trochę czasu, ale nie wiem jak to robić. Na początek daje się malutko a czy potem trzeba podać pierś, czy traktować nowy smaczek jak atrakcję między posiłkami i stopniowo zwiękaszać jego ilość tak aby zastąpić najpierw jeden posiłek i potem kolejne?
Proszę podzielcie się doświadczeniami, bo w tej kwestii czuję się kompletnie zagubiona!
Pozdrawiamy! Ola i Olo! ;D
Proszę podzielcie się doświadczeniami, bo w tej kwestii czuję się kompletnie zagubiona!
a czym zagęszczasz???? Kaszką owocową czy ryżową zwykłą bo nie wiem czy jak dam mu owocową to nie będzie za dużo owoców na jeden dzień?????Joanna@ pisze:hmmmm to moj tez tyle wazy...a zageszczam mu kaszka bo dluzej spi
reklama
shady
Fanka BB :)
Irlandia pisze:Mam pytanie do mam, które karmią piersią i wprowadziły już nowe pokarmy. jak to robiłyście i od kiedy zaczęłyście? Ja chciałabym zacząć około szóstego miesiąca, więc mam jeszcze trochę czasu, ale nie wiem jak to robić. Na początek daje się malutko a czy potem trzeba podać pierś, czy traktować nowy smaczek jak atrakcję między posiłkami i stopniowo zwiękaszać jego ilość tak aby zastąpić najpierw jeden posiłek i potem kolejne?
na poczatek daj marcheweczke, jablko itd. pojedynczo i po troszeczku, ja dawalam po 1/3 sloiczka i traktuj to jako nowy przysmak, pozniej jak zacznie jesc caly wtedy potraktujesz to jako posilek zamiast cycuszka
Podziel się: