reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

reklama
WItam :)
Moja córeczka urodziła się 5 listopada 2005 roku.No i juz ma 5 miesięcy.Moge sie przyznać że juz daje jej do jedzenia min.serki Danio,zupkę z mięsem z kurczka ( własnej roboty ) ,biszkopty z herbatka, banan i jabłko oczywiscie zaczynam wszystko w małych ilościach i sprawdzam reakcjie małej :) Wszystko jej smakuje za wyjątkiem tego że nie chce pic za bardzo mleka wypija jakies 500 do 600 na dobę. Ale za to wszystkim innym nadrabia. :) ;D :)
Pozdrawiam :)

jusia22 to moze dawaj jej mleczko tylko trzy razy na dobe skoro ci tak ladnie i chetnie jada inne rzeczy!!!!! mleczko tylko rano w poludnie i na noc!!

serki Danio???????? mieso z kurczaka?????????????? :o :o :o :o :o :o
Jusia22 pisze:
WItam :)
Moja córeczka urodziła się 5 listopada 2005 roku.No i juz ma 5 miesięcy.Moge sie przyznać że juz daje jej do jedzenia min.serki Danio,zupkę z mięsem z kurczka ( własnej roboty ) ,biszkopty z herbatka, banan i jabłko oczywiscie zaczynam wszystko w małych ilościach i sprawdzam reakcjie małej :) Wszystko jej smakuje za wyjątkiem tego że nie chce pic za bardzo mleka wypija jakies 500 do 600 na dobę. Ale za to wszystkim innym nadrabia. :) ;D :)
Pozdrawiam :)

Ja właśnie jestem na etapie modyfikowania żywienia synka m.in ze względu na powrót do pracy. I chciałabym się z Wami skonsultowac czy taki rozkład posiłków będzie wystarczający dla 5-miesięczniaka:
ok. 8 cycuś
12 zupka
14.30-15 kaszka
17 deserek np jabłuszko (chociaż o tej porze powinnam być juz w domku wiec moze tez być cycus)
19.30 kolacja cycusx2
22.30 mleczko
i jeszcze raz w nocy, bo chyba tego Marcinek sobie nie odpusci;)
Niestety jak mnie nie będzie nie może dostawać mojego mleczka bo odmawia picia z butelki i aktualnie jestem na etapie poszukiwania innego wyjścia.

no Ania sporo tych karmien Ci wsyzslo........powinno spokojnie wystarczyc zwazywszy ze jeszcze karmisz w nocy...u nas jest tak :
8.00 mleko
12.00 deserek
16.00 zupka
20.00 kaszka
23.00 mleko

shady to ty malo dajesz dzidzi!! znaczy w stosunku do tego co ja i co ile daje hubkowi!! ile ma twoja dzidzia bo teraz jak pisze to nie widze suwaczka!

Mordziulka Alan ma skonczone 5 miesiecy.......a ja wiecej nie dam rady w niego wcisnac...ja pod niego moge zegarki regulowac, sam sobie tak ustawil i juz...poza tym zeby ida to tez apetyt mniejszy ;)

reklama

aha i jeszcze jedno....nie dopisywalam ilosci picia, bo to roznie o roznych porach,,,, przewznie wypija okolo 250 ml soczkow i wody

Do góry