reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

no moze tak. ja to daje tak
7-8 mleczko
10-11 deserek albo parowke albo kaszke mlecznoryzowa (czasem juz zupke)
12-13 zupka
15-16 zupka
18-19 deserek paroka albo kacha
21 mleczko
a piciu po kazdym jedzonku a czasem nawet czesciej

reklama
No tak tylko że Hubcio ma już ponad roczek :) ja ciągle się zastanawiam czy nie karmię za często czy za rzadko. Teraz byłam na etapie testowania poszczególnych produktów i na szczęście nic nie uczula. Już i tak wyeliminowałam jedno karmienie ;) z jednej strony chciałabym to nocne ale może on jeszcze potrzebuje. Poza tym daje ilości ustalone przeze mnie bo widzę ze ponad to więcej nie wepchnie w siebie. I tak np. kaszki zje 90 ml a nie 150 ml jak jest na opakowaniu. Ale widzę że mu to wystarcza. Hmm...dopóki było samo mleczko było łatwiej :) Tylko mam wrażenie że między 15 i 17 jest za króka przerwa i myślę że deserek troszkę zaspokoi apetyt do kolacji.

hihih Alan wczoraj tak sie obzarl o 20.00 kaszka zjadl 200 ml ze obudzil sie dopiero o 9.00 rano ;D ;D ;D ;D jak ja sie ciesze ze juz nie ma nocnych karmien :)

Jusia moj Maciek też ma 5 miesiacy ale jeszcze zadnych danonków nie je. Teraz bede wprowadzała obiadki no i mam z tym pewien problem bo nie wiem o której mam je podawać.
3-4 mleczko
7-8 mleczko
soczek
11-12 mleczko
14-15 mleczko
deserek
18-19 mleczko
i powiedzcie kiedy to wcianac obiadek? ponadto dwa razy w tyg jezdze na cwiczenia i po cwiczeniach daje maciowi mleczko.

zupke jada zawsze dwa razy dziennie oczywiscie sa sytuacje wyjatkowe bo hubert nie lubi zupek wiec jak idziemy do dziadkow to tam raczej co inego, ale normalnie dwa razy! zupki robie sama na poczatku jadl ze sloiczka ale zaraz mama mnie podszkolila jak gotowac i sama robie. rondelek na 2 dni!
mleczka zjada rano i na noc 250 juz gotowego.
ale z jedzeniem tez mam przeboje! bo nie lubio zupek i wybrazcie sobie ze karmnie go na lezaco zupki sa geste wiec nie wyplywaja mu i nie zaksztusi sie! ale tak przynajmniej zjada! teraz jestem zadowolona z jego jedzenia!!!

tylko ze o 14-15 wracamy ze cwiczen a w przychodni jest mi łatwiej zrobic mleczko wiec gdybym mu wtedy podawała to dwa dni byłyby bez obiadku

a mnie wlasnie szlag trafia.....pora karmienia, powinen zjesc kasze dalam mu i nicx nie zjadlk.........wkurze sie i bede z nim siedziec do 22.00 az zje
:mad: :mad: :mad:

reklama
oj współczuje
moj tez czasami mnie robi w konia zwłaszcza jak mamy wychodzic zamiast jesc to woli gadac smiac sie a ja wiem ze zachwile baedzie głodny oczywiscie wtedy kiedy nie bede mogła go nakarmic

Do góry