reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

Dziewczyny, a jakie kupki powinny być u malucha, któremu zaczęto rozszerzać dietę? Ja wczoraj podałam synkowi po raz pierwszy marchew z ziemniaczkami i dziś zrobił kupkę z czymś takim ciemno pomarańczowym. Kupka była gęsta bez śluzu i mam nadzieję, że taki kolor był raczej od marchewki a nie od np. krwi... Jeszcze nigdy Kuba nie zrobił kupki ze śluzem czy krwią więc nie mam pojęcia jak ma to wyglądać. Czy u takich małych dzieci kupki mogą zmieniać kolor w zależności od tego co zjedzą?

reklama
Acha i jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam: jakie są objawy nietolerancji na dany składnik pokarmowy? Wszędzie mówi się i pisze o tym, że jeśli takowe wystąpią to wstrzymać się z podawaniem danego pokarmu. Ale nigdzie nie znalazłam konkretnych informacji na temat objawów nietolerancji czy uczulenia. Wiem tylko, że mogą się pojawić wzdęcia i kolki albo wysypka wokół ust czy biegunka. A jakie są inne objawy sugerujące alergię na dany pokarm?

Atruviell oczywiście że w zależności co dzidziuś zje to są kolorowe kupki, a ten kolor o którym piszesz to na 100 % po marchewce :D  nie denerwuj się wszystko na pewno jest ok. A co do nie tolerancji to niestety nic Ci nie powiem bo jak do tej pory (tfu tfu) Areczek nic takiego nie miał i oby wogle nie miał :)

co do tej nietolerancji to rzeczywiście poza typowymi objawami jak biegunka , czy wysypka to nie ma nic konkretnego ale tutaj musisz zaufać sobie- znasz swoje dziecko i jak po wprowadzeniu nowości zacznie sie dziwnie zachoywac,marudzic czy wlasnie wysypka lub kupka zbyt rzadka to bedziesz wiedzieć, poprostu jesli patrzysz na maluszka i jest taki jak zwykle to wszystko ok, a i nie martw sie np tymi kupkami, teraz jak wprowadzasz nowosci to barwa bedzie rozna i kupki beda takie kolorowe- krew w kupce to takie ciemnoczerwone paseczki- napewno poznasz , nie pomarańczowe tylko czerwone.

u nas po zmianie diety zaczeły sie troche problemy kupkowe
a mianowicie maluszek robi czasem co 2 - 3 dni i taką geściejszą niz zwykle boje sie zeby zatwardzen nie było

kate332 jest taka Herbatka ułatwiająca trawienie z firmy Hipp w naszym przypadku okazała sie rewelacyjna, jak Arek miał wcześniej problemy z kupkami to zawsze pomagało. Ta herbatka jest od 1 miesiąca, także w twoim wypadku możesz juz stosować, no i jest bardzo dobra w smaku :)

dzięki musze spróbować na razie daje plantex tam tez pisze ze można przy zaparciach no i soczek jabłkowy może coś pomoże

reklama
wydaje mi się że wystarczy i powinno zadziałac, ja zaczynałam od jednej łyżeczki soczku a teraz potrafi wypić 100 ml za cały dzień :)

Do góry