reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

reklama
a ja mam pytanie do doswiadczonych mam: moja corcia niezbyt lubi mleko wiec teraz po kolei wprowadzam nowosci i chcialabym jej ustalic jakis plan posilkow jak juz wszystko wprowadzimy. Doradzcíe dziewczyny jak ma to wygladac? kiedy kaszka kiedy obiadek a kiedy mus í soczek? mala ma stale pory karmienia i tak je o : 5.00 , 8.30 , 12.30 , 16.30 , 20.00 , 23.00

o to ile maluszek ma zjadac innych rzeczy niz mleko najlepiej spytac pediatre mój na razie kazał wprowadzic 1 posiłek inny no i soczek ale mój maluszek jest modszy od twojego jak widze to nie wiem

Na początku kupowałam Krzysiowi zupki w słoiczkach (Gerbera bo inne mu nie smakowały). Teraz gotuję sama zupki dla mojego Krzysiaczka. Pałaszuje je aż mu się uszka trzęsą. Również gdy gotuje zupę dla nas odkładam ziemiaczki i wywar z warzyw przed doprawieniem przyprawami.
Kupne podaje tylko soki.

dzisiaj spróbowaliśmy kupne jedzonko - marchew z ziemniakiem hipp i zostało to przyjęte z wielkim entuzjazmem - zjedzony cały słoik!!!

reklama
Witam,

Z mieska to polecam dla dzieciaczka cielecinke - jest najchudsze i z spora zawartoscia zelaza.
Dodac warzywa - marchewka, pietruszka, seler. Wszystko oczywiescie ugotowac najlepiej bez przypraw i zmiksowac na papke.
Mozna dodac kaszki kukurydzianej - cos jak grysik, bedzie bardziej sycace, ale to mysle dopiero za jakis miesiac, chyba ze masz malego zarloczka.

Jak chcesz to podesle Ci ksiazke kucharska, moze tam tez znajdziesz cos ciekawego.

Pozdrawiam,

Do góry