reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

ja nadal robie sama w zasadzie nie jest to specjalnie pracochłonne i gotuje codziennie swierze wczoraj zamroziłam i dzisiaj po odmrozeniu były jakies grudki i musiałam przez sitko przecierac a pozatym nie była taka smaczna jak świeża

reklama
mam zamiar wprowadzic małemu soczek jakie soczki podajecie swoim maluszkom ? ja starszemu dawałam bobofruty ale teraz jest taki wybór że sie gubie

musze sie w takim razie rozejrzec czy cos by sie dla nas nadawało gdzies widziałam ze jakas firma robi jedzonko od 4-go miesiąca bo niektóre dopiero od 5-go

kate, HIPP ma jedzonko od 4 miesiąca....

ja najpierw próbuje soczek, jeśli jest mocno słodki to trochę rozcieńczam a jak nie to nie :)

dałam małemu soczek jabłkowy bobofrut i nie specjalnie mu smakował może za kwaśny? jutro jade na zakupy sróbujemy hippa w sklepach koło mnie są tylko gerbery i zobacze tez to jedzonko
ja co prawda gotuje sama ale czasem awaryjnie przydałoby sie miec cos gotowego np na wyjazd czy jak nie bedzie czasu sie bawic w gotowanie i miksowanie

Ja robię soczki sama. Taki soczek marchewkowy, jabłkowy czy marchwiowo-jabłkowy bez obaw możesz trzymać w lodówce przez 24 godziny, więc możesz przygotować go w większej ilości i potem tylko, w razie potrzeby, odlwasz trochę do kubeczka czy butelki i podgrzewasz w kąpieli wodnej. Co do rozcieńczania soków, ja nigdy tego nie robiłam, zawsze dawałam nierozcieńczony. Nie wiem, czy próbowałyście dać swoim pociechom soczek winogronowy. Mojej Julii bardzo smakował, rewolucji żadnych nie było. Fajnie sprawdziły sie u nas też soczki a'la Kubuś. Robie je w ten sposób, że najpierw w sokowirówce wyciskam sok z marchewki i jabłka, wlewam to do miksera i dorzucam banana. Jeżeli chcecie bardziej zagęścić soczek to wyciskacie wtedy sok z samej marchewki, wlewacie do miksera i dorzucacie banana i starte na papkę jabłuszko. Naprawdę polecam...a jak dzieciaczek nie będzie chciał pić to mamom z pewnością przyda się łyczek świeżego soczku ;)

reklama
musze spróbowac bo maluszek jeszcze zamłody na takie soczki ale reszta rodziny na pewno nie pogardzi

Do góry